Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropo povstaň, aneb co vše "by mohlo odkazovat" na nacizmus

Z hubou otevřenou až někam do kolen jsem sledoval "práci" naší justice, která vynesla tresty za plakát "Evropo povstaň".A já jen koukám, co vše může být interpretováno jako "nepřímý odkaz na nacistické německo" a připadám si jak Alenka v říši divů padesátých let.

Triskelion, znak Britského ostrova Man. Doložen někdy kolem roku 1200. To by si experti na extrémizmus zgrýzli

Začnu s trochou nadsázky: Jedna sloka známé sprostonárodní písně zpívá

Áda hitler velký prase
všechny d...y poznat chtěl,
protro jim dal vytetovat
hákenkrojce na pr..l

Tohle by určitě  mohla být zcela nepochybně extremistická óda, oslavující třetí říši. A všichni, kdo jí zpívají ožralí po hospodách nebo u táboráků, patří zavřít až jim ty jejich árijské xichty politicky korektně zčeranají. Alespoň podle "expertů na extremismus", médií a české justice.

Za plakát "Evropo povstaň" v čele Prvomájového průvodu DSSS totiž soud uznal lidi kteří jej nesli vinnými ze spáchání trestného činu "založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka podle § 403 odst. 1 tr. Zákoníku ",neboť dle politologa Miroslava Mareše a dalších expertů na extremismus " nápis by mohl odkazovat na německé heslo Německo, Postaň! ", popřípadě že nepřímo odkazuje na hymnu nacistického Německa.

Hm, "Povstaňte, soud přichází" se říká v soudní síni, aby plebes vzdal náležitou úctu Soudu a jeho Vážnosti a Moudrosti a také  dodalo obřadnosti soudnímu jednání. A já dodnes netušil, že se tím Povstaňte naše (ne)soudná stolice vlastně při každém procesu přiznává ke svým kořenům - k nepřímé podpoře fašistického Německa.Což je velmi pikantní zvláště v případě souzených členů DSSS. Náckové tak vlastně soudili nácky.

A vůbec všechny společenské  rituály kdy jsou účastníci vyzváni k povstání aby vzdali úctu nějakému sboru - třeba žáci před příchodem učitele, svatby při příchodu oddávajícího  u promocí a jiných akademických příležitostí, v kostele atd, vlastně někam nepřímo odkazují. Bingo ! Až dodneška jsem žil v bludu...

K povstání, tentokráte sice ne Evropy, alejen  celého velikého města Pražského,  ovšem  vyzává také husitský chorál "Povstaň povstaň veliké město Prařské", dochovaný v Jistebnickém Kancionále.

Povstaň, povstaň, Veliké Město pražské,
všeckna říše věrná této země České,
rytieřské pohlavie i všeckny moci zemské

Oni ti Pražští měštané byli strašliví náckové. Zvláště v tom patnáctém století. A beztak tehdy  skoro všici mluvili německy...
Ještě hůře na tom však  jsou na Britském ostrově Man, kde mají svůj znak "triskelion",  doložen již nejméně někdy od roku 1200 a který nápadně připomíná svastiku (a mohl by tedy odkazovat). No řekli by jste to do nich, náckové zatracení, vrcholně středvěcí ? Každopádně, až na Isle of Man někdy pojedete, nevozte domů raději jejich vlajku, mohli by jste být taky nepříjemě překvapeni.

A můžeme jít dál. Abychom náhodou neodkazovali,  zatratíme hudbu Josefa Haydna jen proto, že nekdy v roce 1797  (!)  složil muziku k písni "Deutschlandlied" (známé "Deutchland Deutchlan uber Alles"), kterou coby německou hymnu  řádně zprofanovali nacisté. (To že německou hymnou byla první sloka od roku 1922, tedy ještě dříve než vůbec nějací náckové existovali a že třetí sloka je německou hymnou stále, pomiňme jako drobný detail )

A stejně tak "by mohla odkazovat" třeba hudba Johna Sebastiana Bacha, jehož nacisté oslavovali pro jeho "rasově čistý rodokmen vedoucí až do jedenáctéhop století" a pro "Německou disciplinu jeho barokní hudby". Jste tzv. extremista a posloucháte Bacha ? Pak to máte u soudu spočítaný.

A kdy bude jako důkaz příslušnosti k extremistickému hnutí fungovat, kromě oblečení od "Thor Steinar", "Eighty Eight" nebo "Lonsdale" i  CD s hudbou Richarda Wagnera, o kterém všichni vědí, že byl  nejoblíbenějším skladatelm nacistických špiček, že  z pověstí o Nibelunzích , který zhudebnil,  velmi výrazně vycházela nacistická ideologie a mytologie ? A co hůře, tahle hudba která by mohla odkazovat...však vy víte kam.... zní dokonce i z jeviště Národního Divadla.No hrůza, děs. Nene, je třeba tomu učiniti ráznou přítrž, přestaneme Wagnera hrát, navždy jej vyškrtneme z učebnic, a vyženeme s koncertních síní.

Ale nechejme hudbu stranou. Mměli bychom přestat používat služeb jisté banky, sebrat jí bankovní licenci a zavřít všechny její klienty, protože je přesvědčivě dokázáno, že její logo jest znakem  272. pěší divize (později 272. divize lidových granátníků) Wehrmachtu.Už se těším jak do jejich poboček naběhnou policejní komanda.

Mimochodem, když dva dělají totéž, není to vždy totéž i když máme v ústavě a Listině rovnost před zákonem. Pod stejným heslem, tedy "Evropo povstaň" je organizováno i  Evropské svolání  křesťanů 2011 . Samozřejmě tady nikomu žádné popotahování s experty na extremizmus nehrozí.

---

Pozastavme se nyní nad další částí výroku páně experta. Nad tím  tím "by mohlo být". Dodnes jsem se, já bláhový domníval, že tresty za cokoliv v demokratickém a právním státě se udílejí za to "co je" (prokázáno) či "co bylo" (prokazatelně), ne za to že něco  "by mohlo být". Takováhle interpretace práva až nepříjemě evokuje padesátá leta a to je meta, ke které se justice nesmí přiblížit ani hnána dobrými úmysly.

S přihlédnutím k výše uvedenému se domnívám, že rozhodnutí soudu v cause "Evropo povstaň" je rozhodnutím politickým, vzešlým na společenskou objednávku. A  že i kdyby členové
DSSS popřípadě jiné skupiny, kterou je třeba dehonestovat, v čele průvodu nesli třeba Kačera Donalda, experti na extremismus by tak dlouho hledali až by něco vyšťárali. O čemž svědčí koneckoncůi aféra o protěži ve znaku přírodovědců, která se nápadně podobala znaku jakési divize SS a následující blog, který o věci vtipně polemiuje. Zkrátka okřídlené Kdo chce psa bít....

Přestože padesátá leta jsou metou, kterou by naše justice ve svobodném, demokratickém a právním státě státě nikdy neměla dosáhnout, zdá se, že se k ní blíží mílovými kroky, zejména na poli tzv. boje s extremismem.Připomeňme  za všechny jen "samolepkové zločince", Vondráka a Dupovou, kteří strávili ve vazbě  14 měsíců za  strašlivě nebezpečné -  lepení ideově závadných  samolepek . Což je s podivem, neboť naše justice není schopna  kolikrát uvalit vazbu ani na násilníky, zloděje, vrahy,  šílence a pedofily (o nepřizpůsobivých nemluvě), a tyto nechává běhat po svobodě  dál loupit krást a vraždit (Mimochodem, vysvětlete mi kolik lidí okradla, znásilnila nebo oloupila či rovnou zabila  nějaká samolepka ? ).

Stejně "jako z padesátých let"  působí posudek soudního znalce v celé cause. Heslem "Evropo povstaň " je prý míněno  heslo SA manů "Deutchland Erwache" - tedy "Německo probuď se" (sic!).
Čímž je janě dokázána závadnost hesla i příslušnost k neonacistickému hnuí, alespoň podle znalce obžaloby pana Ivo Svobody. Já nemám slov.

Nácky nepodporuji, a extrémisty nemusím. Jedno ovšem vím naprosto jistě. Překrucování práva ala padesátá léta, zastrašování, dehonestace, mediální štvanice, represe a soudy na politickou objednávku spolu s vytvářením důkazů za každou cenu, jsou pro svobodu a demokracii v naší zemi nebezpečnější než jakékoliv Vandasmagorie. Faktem bohužel také je,  že je pro stát, policii  a  justici i politiky samotné  mnohem snažší překrucovat zákony, prznit právo a v nejhorším posílat  policejní mlátičky, vodní děla a slzný plyn na nespokojené a zoufalé občany, než takzvaným  "extrémistům" prostě a jednoduše "vypustil rybník" tak, že jim seberou  příčinu jejich existence díky které nabírají na popularitě. Myslím tím aby problémy, které trápí velkou řadu slušch lidí - viz Janov, šluknovský výběžek a další - skutečně a efektivně řešili. A já jako občan se s takovým faktem smířit nemohu a to je koneckonců i jeden z důvodů proč píši tento článek na blog.

PS: Nejsem ani členem ani sympatizantem jakéhokoliv extremistického hnutí či uskupení směřujícího k potlačení práv a svobod občanů . Tento článek také nemá za cíl  názory žádného takového hnutí  ani propagovat ani s nimi souhlasit. Názory tzv. extrémistů nesdílím a nepodporuji, jen když se tak kolem koukám, co vše je tady možné a ospravedlnitelné  ve jménu "boje proti extremismu", připadám si chvílemi jak Martin Niemoller. First they came, pamatujete na jeho memento mlčící většiny  ?

PPS:Kdy si příjdou pro mě ? A kdy si příjdou pro Vás ?

Autor: Martin Prášek | pondělí 26.9.2011 8:18 | karma článku: 35,51 | přečteno: 2370x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 532x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...