Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Soudruzi a soudružky, roční branné cvičení skončilo.

"Soudruzi a soudružky, roční branné cvičení skončilo, vraťte se všichni do práce a pokračujte v budování socialistické vlasti." Takhle mělo znít, alespoň podle starého vtipu, hlášení ČS rozhlasu k prvnímu výročí 17. listopadu,   dávající najevo, že se vlastně nic nezměnilo, že celá ta roční euforie svobody a očekávání lepšího bylo jenom naorganizované "cvičení" a že od teďka je zase vše ve starých kolejích. V posledních dnech tento starý vtip nabírá opět na aktuálnosti.

Když jsem sledoval první dva dny aféry kolem uniknuvších odposlechů  lobisty Janouška a začal si dávat dvě a dvě dohromady, prohlásil jsem: ke čtyřicátinám dostanu k narozeninám levicový puč. Zatím vývoj událostí na předpokládaný scénář sedí jako příslovečná pérdel na hrnec a tak jsem se rozhodl čtenáře s postřehem seznámit.

Začněme aférou. Tou poslední politickou byla aféra se zveřejněnými odposlechy lobisty Janouška a rituální "tanec s vlky", který po tom následoval. Média se předháněla bloggeři blogovali, občan byl  oprávněně rozezlen jak ti zlí komotři, lobbysté a kdovíco ovládají vládní stranu ODS a všechny další atd.

Jenže.... žádný lobbysta či kmotr nemůže být z podstaty politicky jednobarevný. Protože kdyby jednobarevný byl, hrozilo by mu že v době kdy se změní barva vlády, mohou nejen vyschnout peňezovody, ale mohou přejít na přetřes i jeho aktivity z minula. To samozřejmě nemůže žádný lobbysta či kmotr dopustit a proto každý z nich hraje nejméně na dvě politické strany . Lze brát jako axiom, že si lobbysté a kmotři udežují vazby nejen s úředníky, ale i s politiky napříč politickým spektrem. Jen se o těch "záložních" kontaktech až tak moc neví a až tak moc -respektive vůbec- nepíše.

Musíme si tedy položit  klasickou otásku trestního práva Cui Bono ? Komu ku prospěchu ? Proč ze spektra hovorů, které musel lobysta už z principu mít napříč politickým spektrem, unikly jen ty kde mluví s ODS? A odpověd na tuto otázku  je nasnadě.  Nejvíce z věcí profituje - KSČSSD.  A při zvážení všech skutečností  dokonce tak výrazně, že je oprávněné  se domnívat, že zde běží scénář jakéhosi "sametového puče" neboli spíše zákulisního uchopení či lépe řečeno předání moci (neo)bolševikovi.  Posuďte sami.

 

Máme tady podivný "Zvací dopis" Holešovské výzvy.

Při jejím čtení ovšem člověku vyvstane na mysl několik věcí. Především, dovedena do důsledku, by znamenala ještě důkladnější utažení šroubů pro obyčejného občana.

Za druhé a to hlavně, je smysl a struktura textu, jakým je vytvořen. Onen text je zaměřen na jediný cíl - dostat co nejvíce frustrátů do ulic- a tomu podřizuje svoji frustrátskou rétoriku Zavřít, vyhnat zabavit majetky atd. V mozečku frustrátů bez ohledu na tituly funkce a majetek za vše může klaus a je třeba na to ukázat, za vše můžou  polanci a senátoři a je třeba 3/4 jich okamžitě zrušit... Zkrátka text výzvy si bere na mušku  přesně ty cíle, které si na mušku berou frustráti.

Za třetí:  Veškeré zmínky o demokracii, svobodě atd, které jsou v textu k nalezení, působí dojmem, že nikdy nebyly jeho integrální součástí, že byly až dodatečně přilepeny "aby se neřeklo" a aby z výzvy příliš nekoukal komsomol a komunistično.

Za čtvrté: naprostá bezkoncepčnost toho, co se má po případném vítězství dělat. Vize dalšího vývoje a fungování společnosti prakticky není a v místech ve kterých je, je zmatená a nereálná. Z toho vyplývá, že team za Holešovskou výzvou jen hraje roli užitečných idiotů a ani kdyby byli úspěšní, se s nimi prostě a jednoduše  do budoucna při dělení moci nepočítá.

Jejich role je jen  v tom dostat frustáty na náměstí, každý režim potřeba coby "zvací dopis"  dát celému probíhajícímu procesu předání moci punc autentičnosti, apolitičnosti a zdání toho, že vzešel  "od lidu" Nu což, každý režm potřebuje své  hrdiny zakladatele, svého Přemysla oráče či jinou legendu pro svůj vznik.

 

Podivná role B.I.S (a jejich předků)

u kořene je, samozřejmě BIS, přesněji její odposlechy.  Po plyšárně měla být B I S organizací budovanou na zelené louce, aby se zamezilo její infiltrací pohrobky minulého režimu.

Jak ovšem byla tato opatření úspěšná, nelze posoudit. Každopátně  po změně režimu bývá obvyklé že nejspodnější články sítě zůstávají nedotčeny, jen donáší k jinejm uším a malý český donašeč bude bonzovat komukoliv, jen když někdo poslouchá. Odsud ale valné nebezpečí nehrozí.  Ale vzhledem k tomu, že se komunistům podařilo po té co přišli o moc  skartovat nejdůležitější materiály, obávám se že dnes nemáme ani přehled kdo z vyšších stupňů STB infiltroval politiku, veřejný život nebo přímo BISku.

Ale co je zajímavé a výmluvné, je podívat se na roli  BIS  v minulých aférách "sledování politiků". A porovnat  "barvu" uniknuvších informací.  A zjistíme, že krom jednoho incidentu s úniky informací proti ČSSD, byla naprostá úniků informací namířena proti stranám na pravé části spektra. Žeby naše levice byla táák skvělá, čestná a vůlbec, aby neměla máslo na hlavě ?  Tomu nemůže přeci nikdo soudný věřit.

A tak připomeňme namátkou podíl BIS při rozpoutání tzv "Toskánské aféry", podezření že BIS odposlouchává poslance ODS a další.

 

Kolibřík Janoušek v roli Martina Šmída Zifčáka.

Když STBák Zifčák hrál při protestech na Národní třídě mrtvého studenta Martina Šmída,  bylo cílem STB vyvolat strach (protože vyvolávání strachu z perprese je přiznejme si, náplní práce tajných služeb všech totalitních režimů od východfu na západ a v jiné kategorii než moc a strach ot agentům STB opravdu nemyslelo) a strachem zavřít lidem ústa. Bohužel či bohudík,  se jim to zvrhlo a spustili lavinu kterou nečekali. Každopádně šlo o plánovanou provokaci, jen s  jiným cílem , než ve skutečnosti dopadla.

Jak se ale dívat na případ lobbisty druhoé kategorie, po kterém před tím neštěk pes, Janouška? Jeden den jsou zveřejněny jakési odposlechy, které v podstatě nic kloudného nedokazují a druhý den se ten člověk  ožere jako prase,  bourá, přejede babu, nechá se u toho nafilmovat novináři, zdrhá policii a to  vše v přímém přenose před kamerami.  Co na to říci ? Arogance moci ? Nebo je ten člověk naprostý dement ? Zkrátka tomuhle ofiko scénáři  nemůže věřit ani lobotomizovaná opice.

Vidlě bych bližší k realitě  plánovanou provokaci mající za cíl vyvolat hněv veřejnosti  a podpořit protivládní naladění lidí. Podotýkám, že nikdo nás neví co ve skutečnosti na Janouška BIS, ABL nebo jiné síly v pozadí tohoto střetu mají, a zda tedy nebyl ke svému ex tempore  a divadelnímu výstupu donucen. Tak jako tak mám ale neodbytný dojem , že Janouškova causa hraje roli analogickou k "mrtvém studentu Šmídovi " (ne)blahé paměti.

 

Zajímavá je i doba rozpoutání Janouškovy aféry a spanilé jízdy.

Je zveřeněna "tak akorát", aby stačila lidi naštvat před připravovanými demonstracemi,  ale s dostatečným předstihem aby mohly být ze strany organizátorů  veci  dostatečně zvládnuty.

 

Zabte Klause.

Masivní útoky na Václava Kluse - ačkoliv ten se do celé Janouškovy aféry dostal jak Pilát do Kréda a k jeho ušpinění za použitím Janouška, muselo být postaveno  bloggery klausobijnými hodně oslích můstků, také  svědčí o tomto scénáři.

Václav Klaus je, přes svůj věk i mnoh kontorverzní názory pořád názorově vysoce knzistentní osobou pravicového smýšlení a mohl by  například lidi pravicově smýšlející integrovat, třeba v nové politické platformě.

Pravicově smýšlejících lidí je zde dost,  sjednocení, nebo alespoň za jeden provaz tahající by představovali podstatnou sílu, se kterou by museli neobolševici chcačky nechcačky počítat. A jeden z mála lidí který má na pravici sjednocující potenciál je právě Václav Klaus.  Proto je jej potřeba co nejvíce zdiskreditovat, a nakydat na něj co nejvíce hnoje, aby se snížilo množství jeho případných následovníků a tím při převzetí moci i potom, ubyly neobolševikům komplikace.

 

Místo února máme vítězný duben.

Stačí si vzpomenout, rozpomenot nebo  připomenout věci z dějepisu. Onen Vítězný úmor vrcholil... Ano, pádem demokratické vlády, tedy její demisí.  V naší době vládu podtrhly VVčka v čele s Radkem Johnem  (o němž se tvrdí že patřil právě ke špičkám STB, k tem špičkám jejichž svazky byly skartovány a tedy - viz první odstavec o BIS a filtraci společnosti ).  Proč pravicové strany  volí postup, který se už jednou neosvcědčil ? Tedy pád vlády  a vzhledem k odhadnutelnému výsledku předsčasných voleb....

Opravdu, mi to jako plánované předání moci "po branném cvičení" připadá.

 

 

-------------------

Nahoře zmíněný černý humor získává tedy opět na aktuálnosti. Revoluční atosféru nám tu sice víceméně neúspěšně - protože bez intelektuální kapacity - buduje Holešovská výzva, ulicemi pochodují  protivládní odboráří. Lidé jsou unavení krizemi, nespokojení a otrávení z politiky, k čemuž koneckonců přispívá i velmi důrazně ehm propagandistická práce. Hlavně že všichni vědí kdo za to může a koho tedy oholíme až na kost......

Je také známo že Revoluce jsou lokomotivami dějin, ale ani ten nejlepší mašinfíra v té nejmodernější lootivě nezmůže nic proti výhybkáři. A bude zajímavé sledovat, kdo jsou výhybkáři v našem případě a kam vlastně chtějí, aby vlak jel.

Takže si to polopaticky zopakujme:  z BIS uniklé odposlechy přes ABL ( věci veřejné)  - > Janouškovo řidičské extempore které teprve dá cel věci tu správnou šťávu a způsobí celonárodní pozdvižení - > to vše v období kontroverzní "Holešovské výzvy", mající za cíl dostat  protivládně naladěné lidi do ulic -> Hned na to Radek John (elitní agent STB Rajon, jak se o něm šíří internetem ? ) prakticky pokládají vládu -> Rituální tanečky kolem nových a starých Věcí veřejných s Karolínou Peake  -> Už nyní se strany chystají do předčasných voleb a to prosím včetně ODS, budou li k tomu mít vhodnou záminku - což je ovšem z politického hlediska  sebvražda, viz preference -> Prahou pochodují odoráři....

Mě s toho vychází, že vše se děje podle jasného scénáře. Scénáře podle hesla " Včera  (plyšárna) jsme předali moc my vám, dnes ji předejte vy nám (neobolševikům) ! " a to okolo je jenom vata, výplň křoví, aby si toho lidi  včas nevšimli.

Bože dej ať se mýlím. jinak se tady máme ještě na co těšit !

 

editováno 14:37

Autor: Martin Prášek | sobota 21.4.2012 12:40 | karma článku: 17,66 | přečteno: 1081x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...