Proč chce ČSSD vyšetřovací komisi k fotovoltaickému tunelu ?

16. 05. 2013 16:56:24
Již pár dní, zhruba od té doby co vysvitlo letos pořádně slunko, sleduji jak ČSSD strana obyčejného člověka, dští oeň a síru na vládu za fotovoltaický průser a zaklíná se svoláním vyšetřovací komise. Proč to asi dělá ?

Pro blaho obyčejného občana aby neplatil tolik za elektriku ? Opravdu ? Ale jděte. Tomu může věřit jen lobotomizovaná opice. Jaké svinstvo chtějí v ČSSD zamést pod koberec, jaký podraz na voliče zaretušovat ? O vytloukání politického kapitálu z nápravy svých VLASTNICH chyb raději ani nemluvě.

Vzpomeňme britský sitkom, kterému pro jeho trefnost něktří říkají politický dokument - "Jistě, pane ministře" a na nesmrtelnou postavu ministerského tajemníka, sira Humprey Applebyho. V jedné z epizod ukidňuje svého "Ministra administrativních záležitostí", který se bojí, že bude zřízena vyšetřovací komise.Snad jsem si zapamatoval jeho výrok dostatečně přesně.

Vyšetřovací komise - ty se zřizují právě proto aby se nic nevyšetřilo. Grupa poslanců bude vyslýchat, důležitě zasedat, jednat do pozdních nočníchhodin nějaký rok možná dva, poté předloží mnohasetstránkový spis na jehož základě se vlastně nic nezjistí . Vlk se nažere a koza zůstane celá .Chcete li něco opravdu dobře zamést pod koberec, zřiďte k tomu vyšetřovací komisi !

Nikdy jsem nepochopil, jak mohou mít v tak deštivé Británii tak suchý humor.

Ale vraťme se do prosluněné České kotliny. Zde jest nesporným faktem, že nekritickou podporu fovoltaiky prosadili v parlamentě jmenovitě hlasy poslanců voilá překvapení ČSSD a KSČM ! Dokonce to byli právě poslanci ČSSD a KSČM kteří podali takoé pozměnovací návrhy který solární tunel umožnily ! Jmenovitě se jedná o zákon 180/2005 Sb . Jeho genezi velmi faktograficky přesně shrnuje článek na Neviditelném psu "Výkupní cena fotovlltaické elektřiny " od pana Vlastimila Krause. Je to velmi poučné počteníčko, zvlště pro všechny levičány a vlastně i pro všechny obyčejné lidi. Protože nemá cenu znovu objevovat Ameriku ani kolo nejde lépe vynaleznout, spokojím se s citacemi faktů z výše uvedenho článku.

Zákon 180/2005 předložila parlamentu vláda pana Špidly (ČSSD) za navrhovatele ministerstvo průmyslu a obchodu (ministr Milan Urban, ČSSD) a ministerstvo životního prostředí (ministr Libor Ambrozek, KDU-ČSL).Třetí čtení návrhu zákona proběhlo v poslanecké sněmovně dne 23.5.2005 (Za premiéra Stanislava Grose - pověstného svojí křiušťálovou čistotou a zázračným zbohatnutím, mimojiné pozn autora. Samozejmě ČSSD. A nyní začíná solární průser.

Opět cituji z výše zmíněného článku:

Poslankyně Iva Šedivá (ČSSD) podala pozměňovací návrh C. 1. K § 6 odst. 4ve třech variantách, kde Varianta 3 zněla: V § 6 odst. 4 se číslo "90" se nahrazuje číslem "95" a číslo "2007" se nahrazuje číslem "2006". (Varianty 1 a 2 návrhu paní poslankyně uváděly dokonce 97 % a 98 % !!!)

Poslanec Ladislav Urban (KSČM) podal pozměňovací návrh E.2. Varianta pozměňovacího návrhu posozměňovlankyně Šedivé: V § 6 odst. 4 se číslo "90" nahrazuje číslem "95".

Pozměnovací návrh E2 byl pak schválen v hlasování č.492 hlasy poslanců ČSSD a KSČM (dále jej podpořil jen jeden poslanec z KDU-ČSL a šest z US-DEU - více nikdo).

Ještě dodám že zákon byl schválen.

Hlasování se účastnilo 167 poslanců, 104 bylo PRO a 44 PROTI. Návrh byl tedy schválen hlasy poslanců tehdejší vládní koalice ČSSD, KDU-ČSL, US-DEU a hlasy opoziční KSČM. Návrh nezískal ani jeden hlas od tehdy opoziční ODS.

Senát, v tom to byla už jiná kapitola, tm prošel hladce napříč všemi politickými kluby. Tam mají máslo na hlavě pro změnu všichni. Prezident V. Klaus však zákon vetoval.

Svoji tvář ze senátorů si zachoval jen Teplický senátor Jaroslav Kubera za ODS, ve slovech která by se měla do kamene tesat a do bronzu odlévat . Cituji ze stenografického záznamu senátní schůze zr 31. března 2005:

Vážený pane předsedající, vážení páni ministři, já začnu paradoxně střetem zájmu, ač se vám bude zdát, že střet zájmu s tímto zákonem vůbec nijak nesouvisí. On s ním souvisí velmi. Jestli někdo chce vidět střet zájmu v krystalické podobě, v čisté podobě, v úplně jiné, než v té, o které my mluvíme, kde střílíme naprosto vedle, tak tady, když si ten zákon přečte, tak tam najde všechno, co potřebuje. Je to boj na život a na smrt. Je to velký byznys. A ti, kteří říkají, že vláda přijala špatný závazek - 8 % - přijala správný závazek z jejího hlediska. Ona věděla, že tak si zajistí přijetí tohoto zákona.

Rád jsem slyšel, jak svým vnukům a dětem zajišťujeme, že budou ročně platit o 1000 až 3000 Kč navíc za energii. To jim skutečně tímto zákonem zajišťujeme.

Je to typický příběh, kdy je zaobaleno do ekologických zájmů něco úplně jiného. Je to velmi tvrdý byznys. A bylo to vidět i na tom, jaké spory vedli dva ministři, každý za jiný resort, protože každý z nich hájil jiné zájmy.

Dát investorům jistotu. Já se ptám, proč některým investorům chceme dát jistotu? Investor nikdy nemá jistotu, protože může investovat špatně. A my tady jistým investorům chceme najednou dát jistotu. Proč jiní výrobci, jiní investoři takovou jistotu danou zákonem nemají? Já nemám nic proti malým vodním elektrárnám, proti větrníkům. Ať si vyrábí a zkusí na trhu svou energii prodat. Když se jim to zadaří, dobře. Ale jsem zásadně proti tomu, aby na vyčištění jednoho litru špinavé vody bylo spotřebováno pět litrů čisté pramenité vody. My budeme pěstovat obilí, abychom potom - jak už se objevilo v tisku - jsme ho potom pálili, protože jsme zjistili, že jeho výhřevnost je téměř stejná, jako výhřevnost hnědého uhlí. Pro mě je taková věc naprosto nepřijatelná a může ji kdokoliv zaobalovat, do čeho chce. Pokud jde o to, že bychom získali pracovní místa - ta bychom získali instalací dynam, kterými, kdyby nezaměstnaní točili a pravidelně by se střídali a vyráběli by elektřinu, bylo by to možná levnější, než dávat ke každé větrné elektrárně větrák, který s ní bude točit v době, kdy nefouká vítr.

----

Je jasné že jak ERU tak každá příští vláda měla támto zákonem z díkny KSČSSD svázané ruce a solární průprd vlastně účinně řešit nemohla.A i ta řešení, která nakonec zvolila, mohou stát stát mnoho miliard v arbitrážích. Děkuji vážení socani a komunisté. Jako daňový otrok zvaný poplatník vám tleskám !

Nezbývá se zeptat. Pane Sobotko a Tejci, Kde byli Vaši poslanci, o senátorech nemluvě, když se fotovoltaický průprd ve sněmovně schvaloval ? A nebyli to právě poslanci za ČSSD a KSČM, kteří do zákona dostali ony nejhorší pozměnovací návrhy ? Kde bylo vedení ČSSD tehdy ? Ve které díře byla zalezlá TEHDY ta ona vaše dojemná starost o obyčejného občana ? Tu díru bych s perverzní radostí označil konkrétně...... ale asi by mi článek smazali.

Chápu že na tuhle otázku mi nikod z Vás asi neodpoví. Ono koneckonců, nejlepší politickou strategií je u nás ono okřídlené vyrob průser, nech ho zahnít pak nabídni řešení.

Je tedy jasné že oním křikem kolem vyšetřovacích komisí jen ČSSD zakrývá svůj vlastní humbuk, snaží se setřást svoji vlastní politickou zodpovědnost a v globále se chová jako malej syčák, který zapírá že rozbil prakem okno. Jímá mě hrůza nad tím, že tihle sígři bez zodpovědnosti u nás budou nědy vládnout.

Autor: Martin Prášek | čtvrtek 16.5.2013 16:56 | karma článku: 40.19 | přečteno: 2236x

Další články blogera

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma článku: 21.76 | Přečteno: 529 | Diskuse

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma článku: 26.78 | Přečteno: 1272 | Diskuse

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma článku: 11.33 | Přečteno: 531 | Diskuse

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma článku: 36.14 | Přečteno: 1223 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 18.88 | Přečteno: 292 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 330 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3055

Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...