Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ucho....

Výtečný - a vzhledem k současným aférám i překvapivě aktuální -  český film, který putoval z tretzoru rovnou  do zapomění. Herecký koncert pana Brzobohatého a paní Bohdalové, který ležel od svého vzniku v roce 1969 v trezoru a teprve po plyšárně spatřil znovu světlo světa...Aby na jeho poselství lidé - zdá se alespoň - nadobro zapoměli 

Zobrazuje ničivý strach, který v éře vrcholného stalinismu ovládal i stranické špičky, ukazuje devastující podezírání, které nachází svůj výraz ve všudypřítomném odposlouchávání, neb i mezi těmi nejvyžšími soudruhy platí "Důvěřuj ale prověřuj". A tak STB montuje odposlouchávací přístroje - ve filmu tzv "ucha" i do vil  vysokých úředníků, ministrů a  náměsků, šmírující dokonce i ty  nejintimnější lidské činnosti. Výsledkem je atmosféra strachu, bezvýchodnosti a vše svírající pocit bezmoci. Oni komunisti dobře věděli, proč ten film zatrhli. Zrcadlo, které nastavil, je nemilosrdné. A jak je známo, na zrcadlo nejvíc žehrá ten, kdo má křivou hubu. Špicl špicluje špicla, mužů se sluchátky na uších se bojí všichni, od společenské elity po normální pracující, snad jen ti u lopaty jsou v klidu, protože těm už vzít nemohou.

A máme to tu znovu. Špicl špicluje špicla, fízl fízluje fízla a pověstných mužů se sluchátky se nebojí snad jen bezdomovci, protože těm už nemají co vzít.

Velké ucho rok a půl odposlouchává lidi z úřadu vlády.  Výsledek ? Nějaké miliardy co se vrátí zpět z tunelů ? Odhalena teroristická buňka ? Agernti tajných služeb ?  Prdlajs. Milostný trojuhelník. Ten ale stačí k tomu aby  vletěli zakuklenci  se samopaly i do úřadu vlády (!).
No a do toho ještě nějaké peníze a zlato, ať má plebes co závidět, na co nadávat a aby měl jasno. Janoušek, takzvaný Kmotr přibalen pro jistotu, aby plebes věděl s kým mají hrdinní policisté tu čest. Ostatně, o podivné Janouškově roli  - jako jakési vějičce, která má vzbudit oprávněný hněv veřejnosti, který pošoupne "dějinný vývoj" tím správným směrem, jsem již jednou uvažoval v článku Soudruzi a soudružky, roční branné cvičení skončilo - jmenovitě v kapitole Kolibřík Janoušek v roli Martina Šmída Zifčáka . A  i dnes by bylo záhodno ptát se CUI BONNO ? Komu ku prospěchu ?
Potom tu máme takzvané trafikanty. Kteří tím, že ustoupili z dobře placeného místa  s platem, náhradami a imounitou na místa hůře placená bez náhrad a prebent přijali úplatek. Pohoršení si postavením mocí i penězi je podle policejní logiky úplatek ?   Znáte Šimka a Grosmana, Návštěvní den v zoo ?  " ....... NECHCI SLEVU ZADARMO pravil - A POLOŽIL NA STŮL STOKORUNU.....

 Pikantní je , že jeden z tzv trafikantů na tu nabídku ani nereflektoval a do své trafiky ani nenastoupil. Přesto je ve vazbě. Tu už zbývá jen jedno veliké WTF - co vlastně bylo tím úplatkem ? Každopádně však svým působením v trafikách nezpůsobili státu  - ani občanům žádnou škodu, neb nastoupili na místa která existovala nezávisle na nich (alebrž ze zákona ! ) a kdyby na nich neseděli oni, sedí tma někdo druhý a bere tytéž peníze. 

Ale kdy sakra budou bručet třeba soudruzi Tvrdík, který ve své trafice zvané ČSA proměnil prosperující národní aerolinky v ekonomický vrak ? Kdy půjdou na kostkovaný vzduch např poslankyně Iva Šedivá (ČSSD) a poslanec Ladislav Urban (KSČM)   , kteří od tzv. solárního průseru odmontovali záchrannou brzdu ? A kde škoda z kapes daňových poplatníků dosahuje  desítek a stovek miliard ???? A další a další. Hm ?    
Do toho všeho komunisté kážou o morálce mluví o občanovi jako o suverénovi v této zemi a ryčí po předčasných volbách .  HA HA HA HA. Už jsme viděli, jakým byl občan suverénem za jejich vlády. Drž hubu a šoupej nohama, jinak kriminál, gulag, uran, nebo tě umlátíme v base jako třeba Pavla Wonku (jehož zločinem bylo mimojiné to, se pokusil roku 1986 kandidovat ve volbách jako nezávislý kandidát (sic !) což bylo sice v souladu i s tehdejšími zákony  - ale přesto za to dostal půl roku natvrdo - a z kriminálu se už živý nevrátil..... )  To už bych víc věřil Brievikovi že se stane lékařem a začne zachraňnovat životy, než že komunistům jde o občana jako o suveréna v jeho vlastní zemi.
Na film Ucho by se nemělo zapomínat a možná by jej měla telvize aktuálně uvést. Třeba by se lidi i zamysleli. A ptali se, jestli se nám tak trochu - trochu dost - totalita a strach nevrací zpět.  Každého lze totiž zavřít, když jej dostatečně dlouho odposloucháváte. Pána nebo kmána, živnostníka i povaleče, ministra i bezdomovce. A to platí zejména pro ty, kteří s ipsační blažeností  a vrozenou českou škodolibostí onanují do diskuzí a svých blogů, jak to tomu Nečasovi nandali a velebí až do nebe muže v kuklách a veliké UCHO.  Aby se nakonec nedivili, co se bude dít, až se oni sami z "užitečných idiotů" stanou "idioty nepotřebnými" nebo rovnou "nepohodlnými".
 

Autor: Martin Prášek | úterý 18.6.2013 13:08 | karma článku: 20,40 | přečteno: 780x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...