Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co jste socani, cárárá... co jste dělali....

Co jste socani, cárárá co jste dělali... když jste tuhle zemi, naši malou zemi kor ..  a kor-midlovali ?

Volby se kvapem blíží a s nimi nabrala plné obrátky i socanská propaganda. Jsme jedinou silou, která může změnit, co vlády pravice napáchaly. A další a další sliby, kterými jak známo, nezarmoutíš.Vše o tom, jak to právě ONI umí , ví, znají , zařídí vyřeší, neb vše viděli vše znají a od všeho mají klíče.Jak za nich bude veselo a dál už jen samá pozitiva a sociální jistoty.

Písničku "Co jste hasiči, co jste dělali, že jste nám ten pívovárek shořet nechali " zná asi každý. A právě ona veleznámá vodrhovačku o nepříliš úspěšném hasičsém sboru, kterému doslova hoří práce pod rukama, se musí vybavit každému, kdo na sociáně demokratické předvolební sliby pomyslí. Pravda, v trochu poupravené verzi.

Co jste socani, cáráráth prachy v kapse....  co jste dělali... když jste tuhle zemi, naši malou zemi kor ..  a kormi... dlovali ?

Jak se lze totž snadno přesvědčit například z wikipedie, ČSSD zde nepřetržitě vládla od 22. července 1998 (vláda Miloše Zemana) až do 4. září 2006 (vláda Jiřího Paroubka).Mezi nimi ještě Vladimír Špidla a křišťálově čistý Stanislav Gross. To je bratru bratru 8 let.

To je jak jistě uznáte dost času "u vesla" potažmo u kormidla a jeden se musí zamýšlet, proč už všechny ty sliby nejsou už dávno splněny. Nebo alespoň některý. A opravdu si nepamatuji, že bychom měli v tédo době zaslíbené alespoň ten "dobře fungující stát". Dokonce ani že by na něj bylo alespoň nakročeno.

 Ono by se vůbec dal napsat miniseriál, rozebírající bod po bodu volební hesla ČSSD, konfrontujíce je s tím, jak se předchozí představitelé ČSSD - včetně jimi vedených vlád - k problému opravdu stavěli. Až do nebe volajícím, a vlastně k napsání tohoto článsku inspirujícím chucpe,  jest však  vlezlý oranžový banner "Omezíme nemravné zisky exekutorům"

To je sice naprosto chvályhodné a naprosto vpořádku. Kdyby..Kdyby.. ale pojďme od začátku.  Zákon o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád) 120/2001 sb.  ano ten zákon, kerý exekutorům   dával a stále dává nevyváženou a nekontrolovanou moc,  začala sněmovna projednávat  dne 22. 9. 2000 jako sněmovní tisk 725/0.Díky  digitánímu repozitáři Parlamentu Čr  můžeme  sledovat, jak se o konkrétním zákoně jednalo. A co je důležitější, jak kdo hlasoval. (32. schůze, 224. hlasování)

Komunisti, ti ctíce našeho krále komiků vlastu Buriana, se zařídili dle jeho slov "já neřikám tak ani tak, ale na má slova dojde" - A zdrželi se hlasování.

z ODS  pocházely jediné tři hlasy proti (Pánové Marek Benda, Jiří Patočka a Josef Ježek)

Jak se zachovala ČSSD ? Ano: 57, Nepřihlášen: 15 Zdržel se: 2. Dodám jen, že parlamentní matematika říká, že kdyby ČSSD  hlasovala proti, zákon by nebyl přijat.

Podívejme se na konkrétní jména. Některá jsou hodně zámá. Táta všech chudých, pan Zdeněk Škromach. Jestlipak si vyčítáte pane Škromachu, že  jste se svým hlasem stal spoluzodpovědným za bídu stovek rodin ? Velký guru sociální demokracie pan Lubomír Zaorálek .  A samozřejmě Bohuslav Sobotka.  Nějaká sebereflexe ? Nic, pánové ?

Ti pánové, kteří  pro exekuční řád  a přesně v té  jeho nemravné podobě, umožnující nezřízené okradení a praktickou likvidaci desetitisíců lidí, vklidu  zvedli ruku, kteří v parlamentní rozpravě o tomto zákonu ani nekvákli (to lze ověřit ze stenozáznamů schůzí)  dnes nejvíc proti němu křičí. Beze slova pokory, beze slova omluvy. Ze své vlastní chyby vytloukají politický kapitál, místo aby splihle chodili kanálama. Podotýkám, že ČSSD byla u moci ještě PĚT A PŮL ROKU a měla tedy sdostatek času, připravit pro exekuční řád nějaký servicepack, ketrým by uvedla věci do pořádku. Hnus velebnosti.

Samostatnou kapitolou jest pak miláček národa současný prezident Miloš Zeman. Tomu dokoce exekutoři poskytli velmi štědré sponzorské dary do jeho prezidentské kampaně.

Takže socanští "hasiči".. CO JSTE DĚLALI když jste pro exeuční řád v parlamentu ruce zvedali  ?? Povídejte, přehánějte, sypte si popel na hlavu. Jenom se mi proboha nesnažte tvrdit, že když při tom vašem hašení od pívováru chytla sákristie a od sákristie sáložna a od ní hotel u bílýho koníčka, že je to jen proto, že vám vodník Čochtan ucpal pumpu.

Tohle Vám totiž nežeru.

Autor: Martin Prášek | pondělí 30.9.2013 10:18 | karma článku: 32,14 | přečteno: 1317x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 533x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...