Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdybych byl idealista, řeknu....

Že má Putin v sobě kouska svědomí a že když Ukrajinskou krizi vyvolal, způsobil a eskaloval, zelenými  mužíky na Krymu počínaje, ozbrojenců v Doněcku a Luhansku a jejich výzbrojí konče - A že ej to tedy JEHO vina a jeho zodpovědnost, že civilisté ve válečné zóně trpí.Že se pokouší věc napravit a ulehčit lidem, které má na svědomí. Alespoň tím konvojem "humanitární pomoci"

Ve jménu HUMANITY !

Kdybych byl idealista. Ale nejsem. Jsem realista

O tom, co umí "rus" se tato země přesvědčila dvakrát. Poprvé při instalaci zločinného komunistického zlořádů na dvacet let, podruhé při zadušení Pražského jara, což bla v podstatě instalace Komunistického zlořádu na dalších 20 let.

To včetně "sovětské zony vlivu", nekonvertibilní měny a zašlapání do země všech hi-tech oborů ve kterých bylo Československo před válkou - a ještě po válce světovou špičkou. Pražské jaro v roce 1968 se dá vnímat i tak, že si lidé a to i včetně komunistů, začali uvědomovat, že zemi a její ekonomice ujíždí vlak. Pokus do toho rychlíku naskočit nám zmařily Rusy podražené nohy a "humanitární pomoc" v podobě tanků s bílými pruhy valícími se po Praze. A dvacet let živení okupačního parazita a normalizace jako bonus. 

Tak nějak se mi inherentně nechce věřit, že ona "humanitární kolona" na Ukrajinu je poslána z dobrými úmysly - a že vůbec veze nějaký proviant, léky a podobně. Už jen obsah mimojiné 100 tun CUKRU - To jest 10  milionů kostek. Chtějí  snad obyvatelům Ukrajiny osladit kafe ?? Málokdy se jako humanitární pomoc posílá CUKR, protže ten je brán jako luxusní zboží a ne jako základní potravina nutná k přežití. Spíše bych řekl, že to Rusové chtělí Ukrajině osladit jaksi globálně. 

Pro ně je víra míň než kost. Bráníš ? Kousnou !. Ukrajina si dovolila hodně že Ruskému medvědovi neodevzdala svoje území dobrovolně a ještě z hlubokou úklonou - a musí proto pykat. 

Troufnu si nastínit další průběh. Rusko potřebuje zámnku k válce. několik měsíců se křečovitě snaží nějakou získat - a ono to nevychází. Viz ostřelovní Ruského území, viz sestřelený Boeing a tak dále. Tou  záminkou může nyní být i oficiální nevpuštění jeho takzvaného "humanárního" konvoje na Ukrajinské území a to i tehdy, když tam Rusové vjedou po separatisty ovládaném úseku hranic.

To by bylo všakj ještě na válku málo.   Vsadím se, že již nyní jsou připraveny oddíly "v ukrajinských uniformách", které onen mírový konvoj zastaví, napadu, rozstřílí zapálí, zničí. Samozřejmě při spravedlivé obraně konvoje zůstane na zemi ležet pár "Ukrajinců" s ukrajinskými doklady . To vše aby mohl Putin rozhodně a oprávněným rozhořčením vtrhnout na Ukrajinu. Recept na tyto operace vymysleli už před lety pánové Himmler s Heydrichem. Napadnout rozstřílet a zanechat vizitkou mrtvého "vojáka" v té správné uniformě.   Tehdy se oněm lidem, kteří byli nacisty pod sedativy a ve falešných uniformách dovedeni na místo akce říkalo "konzervy". Nejznámější akcí tohoto typu bylo potom napadení vysílač tehdy Německých Gliwicích Německým komandem převlečvlečeným do Polských uniforem,  kde si roli "konzervy" nedobrovolně zahrál Polák  Franciszek Honiok. Který byl pro tyto účely dopraven z koncentráku  Dachau. Poté co byl na místě zabit smrtící injekcí a bylo mu zasazeno pár střelných ran "pro efekt", se stal vlastně první obětí WWII.

Obávám se, že dnes stojí svět na pokraji katastrofy, kterou s nikdo z nás neumí představit, ale všichni z nás doufali, že se jí nikdy nedožijí . A tak jako  před druhou světovou válkou mohla fanatika Hitlera zastavit - a zabránit celosvětovému krveprolití -  jen jednotná opozice  lidí i států proti jeho choutkám - která však nebyla možná, neb příliš mnoha  lidem Hitler imponoval, příliš mnoho lidí s ním souhlasilo a příliš silné bylo veřejné mínění na jeho podporu - ta kdlouho a  - až jej měli na dvorku. Tak i dnes není jednotný postoj proti šílenci možný. Dojde li ke globálnímu či jen Evropskému krveprolití,  budou to právě Putinovi nohsledi, lokajové, propagátoří a advokáti, bez logiky a soudnosti, kterým bude příslušet velká část zodpověšdnosti za další nepříznivý vývoj A možná i za desetitisíce mrtvých .

PS: Když sem přijeli Němci  v 1939 roce přivezli také "humanitární pomoc" a chudáky eské Němce tady demonstrativně a pro kamery krmili eintopfem z polních kuchyní na náměstích.    

 PPS: Bože, prosím dej ať se mýlím !

   

Autor: Martin Prášek | úterý 12.8.2014 8:46 | karma článku: 16,97 | přečteno: 680x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradí ji Havel?

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:31

Přímý přenos Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  13:27

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  13:21

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  13:10

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...