Mrtvý Boris Němcov i Martin Šmíd, aneb: O mentalitě silovčiků

2. 03. 2015 18:50:11
Vraždy M. Šmída a B. Němcova měly obě stejný účel, smysl a cíl. To alespoň tvrdí blogger Hermánek, který v obém vidí akci temných sil, mající vyprovokovat lidi k nepřátelství k režimu. Ano, tyto vraždy skutečně měly stejný cíl. To je ovšem to jediné, s čím se dá s panem Hermánkem souhlasit. Tedy - s nadpisem. O tom, co bylo cílem a co bylo záměrem, se ale neschodneme.

Vše souvisí s mentalitou tzv silovčiků. Fízlů , šedých eminencí a jiného zvrhlého a zvráceného podhoubí či základu, na kterém stojí moc diktátorů (a vlastně - bohužel - i jiných systémů).

U nás v Opavě se traduje příběh, kdy se po jakési schůzi - již prý trochu "pod vlivem" do sebe pustili předseda ONV s předsedou okresní partaje - kdo je důležitější a hlavně mocnější. Předseda okresních komunistů tento spor ukončil větou : Poslouchej. Oba dva máme funkce. Voba dva máme KLACEK na lidi. Ale pamatuj si - my ho máme delší !

Ten základní psychologický problém je ten, že kdo má v ruce klacek a je zvyklý s ním mlátit , nemyslí jinak - než tím klackem. A všechny problémy řeší tím že s nímmává nebo jím mlátí. Není schopen souvislé úvahy v jiných dimenzích nežli je rozmach jeho pendreku. Není z principu schopen najít jiné řešení než demonstrace síly - nebo její použití. Zastrašit - nebo Zlikvidovat . Přičemž to ZASTRAŠIT - nahnat strach má v jejich uvažování prioritu. Nic nepotěší duši silovčika než to , že vyvolává strach v lidech. V masách. Snad ani to že má nad nimi moc jim nepůsobí větší blaho.

Jistě každý zná film Hrátky s čertem.Ano tu scénu s Ložem Vyvrhelovým. Kde papaláščert vyhrožuje: " Víte pane Kabát co je to STRACH ?" a on odpovídá " V tomhle je celej ten váš kumšt Zpitomět lidi, udělat z nich ustrašený a zbabělý zvířata... "

A co s tím má společného M. Šmíd a B. Němcov ? Jak tak sleduji a analyzuji dění kolem studenta Šmída Zifčáka a to co předcházelo a následovalo, docházím k závěru že se pravdě podobá, že celá akce byla akcí silovčiků.. Kteří mysleli stylem ZASTRAŠIT - VYDĚSIT.

Zkrátka že tato Šmídovská provokace měla jediný cíl. Lidi zastrašit, nahnat jim strach. Umlčet je. Že se počítalo, že lidé budou pár dnů odbojní, pár týdnů zaražení , a pak příjde další poučení z krizového vývoje, normalizace a lidi budou zase držet hubu šoupat nohama a velebit Rodnou stranu.

Že by věc mohla vzít vývoj naprosto opačný a lidi vybouřit k akci, na to žádný silovčik nepomyslí. To je naprosto mimo jeho mentální kapacitu a vnímání.

A tak se už občas stane že akce "silovčiků" nevyjde tak jak zamýšleli, ale naprosto opačně, když zatlačí moc. Jak to dpadlo o plyšárně víme. Tavarišči šli od válu a mnoho silovčiků muselo přinejmenším převléci kabát, nebo vztekle skřípat zuby.

Tak stejně se domnívám, že pád Polského letadla, vezoucího Polskou elitu do Smolenska klást věnce do Katyně byla alespoň zčásti akce silovčiků (i když Poláci jim hojně napomohli.). Zastrašit či zlikvidovat - aby se nemluvilo o kostlivcích, které má Rusko ve skříni (v našem případě v masových hrobech). Výsledek pak byl naprosto opačný. Totálně. O Katynském masakru se mluvilo, psalo, to co se před 50 lety jen šeptalo. A tocelosvětově, globálně. A silovčik, ten mohl jen skřípat zuby.

Ani Ukrajinský Majdan silovčiky nevyřešili. Obklíčit vymlátit, zakázat perzekuovat. Provokatéři "titušky" aby blya záminka. Pak osvědčený recept: Slzák, vodní děla, pendreky Berkutovců... Když to nepomohlo, tak střílet. Ale i tady se silovčik přepočítal. Po prvních střelbou zabitých demonstrantech si jejich příbuzní přinesli lovecké zbraně (dle svědectví) a opětovali na policii palbu. A už to bylo. A nelze se ani divit, že když chytili nějakýho Berkutovce, který neváhal mlátit pendrekem a trerorizovat vlastní lidi, že mu dali do těla tak že to nerozdejchal. A prošení at ho nechají, to mě nechává klidným. Za štíty a slzákem s pendrekem v ruce to byl přece takový geroj. Následkem přesně opačného účinku než zamýšleli (tedy násilím a strachem zglajchšajtrovat lidi) musel vrchní silovčík Janukovič potupně prchnout kanálama až do Keremle kde mu báťuška Putin pofókal bolístku..

A dostali jsme se k panu Borisi Němcovovi, jednoho z oponentů báťušky Putina. Byl de - facto popraven. Jeho zabití se ani jinak, než poprava říkat nedá. Navzdory faktům, v jeho smrti vidí rusofilové jen podlou a zákeřně kontrarevoluční akci vedenou Eurosojůzem a HLAVNĚ ZÁKEŘNÝMI AGENTY CIA... A to i přesto, že na mostě, kde byl Boruis Němcov zabit, je s trochou nadsázky víc bezpečnsotních kamer nežli luceren, že na ně míří přímo i kamery ve správě Kremlu - které zákeřně nefungovaly.. to je nechává chladnými.

Smrt Borise Nemcova, takato demonstrativně provedená přímo v srdci Ruské metropole je je jasný vzkaz. Vzkaz psaný krví a strachem, někým kdo se ve psaní takových vzkazů vyzná. Vzkaz opozici a lidem kteří se chtějí nebo sbírají odvahu. aby drželi hubu a šoupali nohama - a že kdo nejde s náma... Tento postup nese jasnou známku činosti silovčiků. Lidí s klackem v ruce.

Jak je ovšem vidět, vražda Němcova měla - jako obvykle jinou odezvu, než silovčici zamýšleli. Mluví se o tom, lidé demonstrují, množí si dodali odvahy a výsledek je přesně opačný. A zaplať pánbuh za to.

Protože dokut bude existovat mezi lidmi ODVAHA , budou mít zamindrákovaní silovčíci , kteří ve své méněcennosti nedohlédnou dále než na špici klacku který drží v ruce, a kteří neuznávají nic než MOC a STRACH - zaděláno čas od času na pořádné problémy. A je jedno jestli jsou to silovčíci ve vládách, fízlové, a udavači, nebo třeba fotr psychopat , dělající manželce a dětem ze života peklo .

A to je dobře. Jinak by totiž silovčici zaplavili svět !


Autor: Martin Prášek | pondělí 2.3.2015 18:50 | karma článku: 20.60 | přečteno: 830x

Další články blogera

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma článku: 21.76 | Přečteno: 529 | Diskuse

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma článku: 26.78 | Přečteno: 1272 | Diskuse

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma článku: 11.33 | Přečteno: 531 | Diskuse

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma článku: 36.14 | Přečteno: 1223 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.77 | Přečteno: 175 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 204 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.75 | Přečteno: 610 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 528 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 330 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3055

Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...