EER-BA Elektronická Evedence Rychlosti - Babišova Auta

Vážený pane Babiš . S "radostí" sleduji Vaše úsilí o blaho lidu a národa, materializované ve snaze zavést tzv: EET neboli elektronickou evidenci tržeb. A myslím, že jako ministr by jste měl JÍT PŘÍKLADEM.

Chápu sice, že jako ministr nemůžete být podnikatelem ani živnostníkem, ale aťsi.  Můžete jít příkladem jinak.

Jako Občan požaduji   (a vsadil bych se, že nejsem sám) , aby jste si do svých aut namontoval  EER - Elektronickou Evidenci Rychlosti. Na své náklady zajistil připojení svých vozidel na INTERNET a do vozidel zabudoval chytrou krabičku, která údaje o aktuální rychlosti a GPS pozici automaticky odešle nejbližší policejní stanici - kde budou data vyhodnocena a porovnána zdali DODRŽUJETE RYCHLOSNÍ LIMIT, popřípadě nepácháte jiný přestupek, třeba špatné stání, vjezd do zákazu  atd.

Zdá se vám to zákeřné ? Hnusné? Zdá se vám to zásah do soukromí ? Nebojte pane ministře.. 

Jestli řídíte podle předpisů, nemáte se přeci  čeho obávat.

A jestli řídíte sprominutím jako hovado - bude jen spravedlivé, že za to budete často a tvrdě pokutován.

Řeknu Vám to polopatě, pane ministře - a s vámi i všem zastáncům EET. Odpor proti nim mezi živnostníky není kvůli  tomu, že by podnikatelé "chtěli mít možnost krást", jak sesnažíte lidu vsugerovat. Ale proto že jednak:  Je jim automaticky předhazváno že jsou zloději . Druhak - a to hlavně - že je tento systém činí živnostníka 

extrémně zranitelnými  úřední šikanou  z malicherných a bagatelních příčin. 

(jakoby už nebyl dost nyní)

 

 "Když máte nějaké mínus nebo plus, dejme tomu malé množství jako dvacet kun, dostanete velkou pokutu a třeba vám prodejnu zavřou na tři dny," (zdoj: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/310341-evidence-trzeb-v-chorvatsku-bez-elektriny-prodejny-proste-zavrou/, hovoří reálné zkušenosti  živnostníků z mekky EET, Chorvatska.

A tak se těším, se škodolibou radostí, jak v rámci EER-BA  ochutnáte "vlastní medicínu", kterou právě v celých kotlech mícháte na živnostíky - a budete se třepat a po nocích probouzet ze spánku ve strachu , co si na Vás "zase najdou",  jaký bagatelní nesmysl,  překročení rychlosti o 0,5 km/hod metr od cedule "obec", například.. a kolik (set)tisíc Vás to zase bude stát. O tom, že máte v řidičáku jen 12 bodů nemluvě !

 

S pozdravem

Občan, živnostník  Ing. Martin Prášek

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Prášek | středa 3.6.2015 9:40 | karma článku: 32,69 | přečteno: 1183x