Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

ČSSD ovládá justici. Přestali jsme být právním státem.

Ne nezbláznil jsem se. Jestli k tomuto tvrzení potřebujete důkaz, pak nejnovější vývoj v cause Lidový dům a nároků pana Altnera vůči ČSSD jej poskytuje naprosto přesvědčivě.Až s toho mrazí

O poněkud nestandartním postupu soudů v cause Altner se ví leta. Na adresu nároků (ex) advokáta Altnera padají slova jako nestoudnost, nehoráznost  rozpor s dobrými mravy a tak dále.

Ze strany ČSSD leta probhá dehonestační kampaň a nebál bych se říci  na plnou hubu  systémová šikana a soustavné pokusy o Altnerovu profesní i lidskou likvidaci. ČSSD  je totiž stranou státotvornou, ovládající silová a klíčová ministerstva, mající konexe a možnost nepřímo tlačit na státní správu a zřejmě i na nezávislou justici.  Která jak se zdá, zase až tak moc "nezávislá" a "nestranná" rozhodně není.

Skandální a nestoudné není totiž to, co Altner  vysoudil. Ale to co NEVYSOUDIL.

Bývalo pravidlem, že když občan, prostý plebes podepsal nevýhodnou smlouvu, že  byl a stále ještě je za asistence naší justice svlečen lichváři vymahači a exekutory  až do trenek.  Stovky  tisaíc domácností byly uvrženy nemravnými smluvními pokutami do finančně neřešitelné situace. Za zdání práva a výroků soudců. Nestranných samozřejmě. Pohledávky navýšené  o tisíce procent. Desetitisíce lidí, kteří kvůli bagatelním pohledávkám, které "systém" - apropo tentýž systém, pro který ti největší socanští guruové(Škromach, Zaorálek, Sobotka, Jičínský, Zeman atd )  svorně zvedali ruku  (viz  můj článek "Co jste socani... cárárá co jste dělali...") - navýšil do kategorie "nikdy pro ně nesplatitelných", přišli o veškré úspory a střechu nad hlavou.  A to vše přei bdělém dozoru naší justice, kde soudci ani nehnuli brvou, posílajíce lidi do finančního marasmu.   

A najednou má vrchní vládní strana a jedna z nejsilnějších v zemi od tétéž justice "zvláštní zacházení" . A to od soudů nejnižších instancí až po soud ústavní. 

A toto "zvláštní zacházení" ze strany justice se  causy Altner táhne jako červená nit od roku 2000 , kdy altner poprvé vzal smlouvu a řekl "plaťte !". A poté už jen v souladu se smlouvou navyšoval požadovanou částku o smluvní pokutu... A tyto Altnerovy nároky, ačkoliv  soudcům nikdy rozum ani  etika nebránily uznávat je, když  dopadnout na obyčejné lidi, jsou najednou zamítány zcela v rozporu z tehdy běžnou justiční praxí, když měly dopadnout na ČSSD. ČSSD zkrátka vždy měla v tomhle od naší justice zvláštní zacházení.

 A podotýkám, že Altner není jediný příklad toho, kdy soudy všech úrovní včetně Ústavního "přivřely voko'", aby nemusely rozbořit mocným píseček na kterém si hraboší prachy a řešit průsery v  řádu miliard.

Nyní, po 16  letech se pan Altner domohl malé části ze svých nároků, které sice  obří smluvní pokuta patřičně vylepšila. A co na to ČSSD ? jak "respektuje" výrok  soudu čteme všude v médiích. Nic neplatit. A hlavně , hlavně NE ALTNEROVI.

Nelze se proto divit, že pan Altner požadoval předběžným opatřením aby bylo ČSSD zakázáno manipulovat s majetkem dokut výrok soudu nesplní.

Altnerův návrh dorazil do datové schránky soudu v pátek před půlnocí a konkrétnímu soudci byl přidělen v pondělí ráno. „Lhůta pro rozhodnutí uplyne v pátek.Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zablokujte-cssd-penize-na-uctech-pozadal-altner-soud-kvuli-dluhu-phr-/domaci.aspx?c=A160418_104406_domaci_pas

A dnes, v pondělí , už tu máme výsledek. No ty krávo.

Soud zamítl žádost Zdeňka Altnera o zablokování peněz na účtech ČSSD. Učinil tak z formálních důvodů, Altner údajně nezaplatil jistinu 10 000 Kč.Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/soud-penize-cssd-altner-0s2-/domaci.aspx?c=A160418_180605_domaci_aha

Altner ovšem kontruje:

Altner ale Českému rozhlasu řekl, že jistinu složil v pondělí a soud tak podle něj rozhodl předčasně. „Zákon stanoví jednodenní lhůtu pro složení jistiny. A ta byla dnes do pokladny soudu složena. Mám na to potvrzení,“ řekl Altner rozhlasu.Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/soud-penize-cssd-altner-0s2-/domaci.aspx?c=A160418_180605_domaci_aha

(pominu li že se plete, zákon tuto lhůtu nezná. Ale...To snad NE !!!  Takže Altner podá v pátek před půlnocí návrh do datové schránky (automaticky pokládán za doručený), v nejbližší pracovní den potom složí  jistinu na pokladně soudu a ono je to POZDĚ  ?  To se měl Altner jako ještě v pátek před půlnocí na soudě   vloupat do pokladny aby tam soudní poplatek vložil ????

Je jasné, že toto  odmítnutí předběžného opatření z takovýchto formalistických důvodů jest  v první řadě produktemčeské justiční zvrácenosti. Na první pohled se zdá naprosto koektní a naprosto vpořádku.

Občanský soudní řád říká:

§ 75b(1) K zajištění náhrady škody nebo jiné újmy, která by vznikla předběžným opatřením, je navrhovatel povinen složit nejpozději ve stejný den, kdy podal u soudu návrh na nařízení předběžného opatření, jistotu ve výši 10 000 Kč a v obchodních věcech ve výši 50 000 Kč. Dospěje-li předseda senátu k závěru, že složená jistota zjevně nepostačuje k zajištění náhrady škody nebo jiné újmy, která by vznikla předběžným opatřením, vyzve navrhovatele bezodkladně, aby do 3 dnů složil doplatek jistoty ve výši, kterou stanoví s přihlédnutím k okolnostem případu. Podalo-li návrh na předběžné opatření více navrhovatelů, jsou povinni jistotu a doplatek jistoty složit společně a nerozdílně.
(2) Nebude-li jistota podle odstavce 1 složena, předseda senátu návrh na předběžné opatření odmítne.

Jak je vidět, zde zákonodárce evidentně nepočítal s tím, že přes datovou schránku lze podat podání, které je považováno za doručené i  mimo dobu, kdy lze složit jistinu. Tedy kdy má vlastní soud zavřeno, kdy má zavřeno už i banka, kdy nelze provést ani operaci internetovým bankovnictvím, protože některé banky tyto operace provedou až následující pracovní den. Vytvořil tak vlastně situaci, kdy od doby uzavření pokladny na soudě vlastně sice LZE podat návrh na předběžné opatření, nicméně nelze tak učinit účinně - protože jistinu už nesložíš. Opravdu tento paskvil byl cílem zákonodárce ? O problému více úst. soudce Jaromír Jirsa

Obávám se, že takto striktní výklad formuje lhůtu, která je prakticky nesplnitelná a jest tedy protiústavní. V podmínkách materiálního právního státu měl soudce posuzovat nejen formální znění paragrafu 75b, ale i reálnost možnosti složení jistiny k okamžiku podání. (více viz zde: )

další háček je v  § 138 o. s. ř., především v tom, zdali Altner splňuje podmínky, pro které by mu bylo lze tuto jistinu včetně soudních poplatků prominout.  zde jen tolik, že pan Altner  má na sebe řadu erxekucí, díky své druhotné platební neschopnosti, zaviněné právě tím, že mu horentní, nebo ještě horentnější sumu dluží ten,  vůči kterému jest opatření mířeno.

A do třetice: podle ustanovení § 167 odst. 2 ve spojení s § 154 odst. 1 o. s. ř. je i pro usnesení rozhodující stav v době jeho vydání.  ÚČEL A SMYSL pro který o. s. ř  jistinu při žádosti o předběžné opatření zavádí, jest totiž v okamžiku rozhodnutí splněn, jestliže částka sice nedorazí stejný den, ale ještě PŘED rozhodnutím o návrhu.  Patrně tedy bude rozhodovat razítko s datumem a časem na podatelně soudu a razítko s date ma časem, kdy soudce vydal rozhodnutí. A vědomí soudu, že mu tohle zvěrstvo tzv "projde".

Odmítnutí Altnerova návrhu na předběžné opatření  z takto formálních  důvodů,  jest nejen projev typické české justiční zvůle, ale i  z největší pravděpodobností  rozhodnutím ČISTĚ NA ZAKÁZKU. Je šito na míru a za účelem vytáhnout dnes již druhé nejsilnější (nicméně stále ovládající klíčové ministerstva jako vnitro) politické  straně trn z paty neboli osinu s prdele.

Nic, opravdu nic nemůže být tak pregnantní důkaz, že naše justice není nezávislá, že právní prostředí našeho státu je jen pouhá iluze pro kamery a že ČSSD ovládá justici. A zřejmě i nejen ji.Z politické strany se stala regulérní hospodářsko - politicko - represivní maffie. A betonové botky pro odpůrce jsou zřejmě jen otázkou času.

ČSSD nutno "považovat za škodlivou" pro svobodu a demokracii v ČR.

A s tohoto jste se soudruzi usvědčili SAMI.

 

 

Autor: Martin Prášek | úterý 19.4.2016 10:22 | karma článku: 38,44 | přečteno: 1378x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Příjmu strávníky do rodiny. Aneb gastronomie postcovidum

Gastronomie. Jeden z oborů, které v době covidu stát odepsal.Ty malé restaurace, kam se chodili lidi najíst.Z práce, cestou po městě nebo jen tak. Průměrná cena za meničko stoupá, zákazníci ubývají. Pro řadu podniků likvidační

25.7.2022 v 8:00 | Karma: 22,91 | Přečteno: 701x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Mají se klienti Sberbank v souvislosti s Ruskou invazí čeho obávat?

Dnes ránu Rusko zaútočilo na ukrajinu. Svět mluví o ekonomických sankcích a dokonce o vyškrtnutí Ruka z mezibankovní komunikační sítě SWIFT, což by ztížilo jakékoliv platby do Ruska.a mohlo mít i jiné dopady.

24.2.2022 v 14:55 | Karma: 13,22 | Přečteno: 672x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Česká politická stonožka.

Vítejte v protektorátu "Bóhmen und Covidáren". Ve středu kolem 22 hodiny poslanci schválili takzvanou novelu pandemického zákona. A mě se při sledování jejich výkonu vybavil jeden z nejhorších filmů historie "The Human centipede"

3.2.2022 v 9:54 | Karma: 35,56 | Přečteno: 3223x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Když datovku nechcete, naženem vás do ní - COVIDEM

Jeden by až žasnul, k čemu všemu se dá pandemie COVIDU využít. V té poslední variantě je to k nátlaku na živnostníky, kteří si datovku prostě nechtěli zřídit.

26.1.2022 v 11:47 | Karma: 29,12 | Přečteno: 951x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Být "anděl smrti", Bohu děkuji za Covid

"Andělem smrti", popřípadě "Doktorem Smrt" či "sestra Smrt" jsou obvykle označovány případy, kdy lékaři či sestry úmyslně sáhnou na život pacienta ze zvrácené motivace. U nás je například známý "heparinový vrah" Petr Zelenka.

6.12.2021 v 14:53 | Karma: 25,41 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Kde vlastně umírají ti očkovaní ?

Neočkovaní plní JIP. Neočkovaných je na JIP 70 - 90 procent. To jsou informace, obíhající v mediálním prostoru, doplněné často i rozsáhlými grafy a analýzami. Jenže...

2.12.2021 v 13:04 | Karma: 39,00 | Přečteno: 6046x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Rozhodnutím Strany Bezinfekční aneb: Česká cesta k Bergamu 2020

Pamatujete si ještě na jaro 2020, kdy Covid kosil sever Itálie ? Přetížené špitály, doktoři rozhodují koho zachraňovat a koho ne. Lockdown, deprese. Mrtví. zničené rodiny i živnosti. Tak k tomuhle vážení, máme dobře našlápnuto.

24.11.2021 v 8:22 | Karma: 22,64 | Přečteno: 584x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Ptal jsem se tehdy Babiše. Nyní se ptám Vás pane Fialo.

Ještě než začalo covidové šílenství, položil jsem Andreji Babišovi na stránkách SILNÉ ČESKO otázku, co se bude dít. Neodpověděl. Nyní v předvečer dalšího LOCKDOWNU pokládám tytéž otázky Vám, jako budoucímu premiérovi.

22.11.2021 v 12:39 | Karma: 22,24 | Přečteno: 936x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Může očkování proti covidu ve svém důsledku nechtěně zabíjet ?

Obávám se, že ano. Nemyslím však teď nežádoucími účinky apod, ale nezamýšlenými důsledky, kterými očkování a zbrklá kampaň kolem, ovlivnilo psychiku a myšlení lidí a vlastně celý SYSTÉM tak, že následky mohou být vpravdě smrtící

21.11.2021 v 8:53 | Karma: 28,60 | Přečteno: 1287x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Žádný očkovaný Skot aneb lesk a bída COVID statistiky

Mentata ovládáš informacemi. Kontroluj, jaké informace dostane, a přesně víš, co udělá. Baron Harkonen.Přesně na tento výrok hlavního záporáka z knihy Duna jsem si vzpoměl při silných prohlášeních o epidemii neočkovaných.

15.11.2021 v 12:17 | Karma: 25,66 | Přečteno: 748x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

ZN: zmenšili jsme vám dvůr. Zato sobě prodloužili bič! Váš stát.

Ve víru covidu zas lidem unikla jedna podstatná zhovadilost, kterou Velký Stát na svoje poddané ovečky uchystal. Tou pastí jsou DATOVÉ SCHRÁNKY - AUTOMATICKY ZŘÍZENÉ. Všem živnostníkům bez pardonu, ostatním pak zákeřně za zády.

10.6.2021 v 13:12 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Otevírací doba přes velikonoce - Vítězem zmatku bude jen COVID

Když už nám vláda málem zrušila velikonoce, co myslíte, nakoupíte si alespoň před "prodlouženým víkendem" v pohodě? No samozřejmě, nenakoupíte - pandemii ku prospěchu.

29.3.2021 v 10:46 | Karma: 23,17 | Přečteno: 931x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

První člověk se upálil kvůli opatřením proti COVIDU (A Maláčové)

Mainstreamová média samozřejmě mlčí o prvním případě, kdy si sebeupálením vzal život člověk. Právě kvůli dopadům covidových opatření . A kvůli šikaně ze strany MPSV. Po sebevrahovi z vchodu ministerstva je to už druhá děsivá smrt

17.3.2021 v 12:23 | Karma: 32,91 | Přečteno: 1554x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Generace rozbitých opic

Vláda nám od pondělka nařídila stanné právo, pardon lockdown a vykolíkovala výběhy. Chybí snad už jen prsťáci v ulicích.Sociální a psychický dopad bude obrovský a drtivý. A tady nelze nevzpomenout práce psychologa Haryho Harlowa

1.3.2021 v 7:50 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1075x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Korona ma zadrhel... dej si roušku na zadel !

Tož fčilkaj nam syncy z tej vlady v tej Praze vyšpekulovali, že nas fšechny pozaviraju doma, nasadi nam štandopede ruške na rypake. A v všude aj ten respirator, bo inak flastr jak sfiňa.

27.2.2021 v 14:17 | Karma: 16,27 | Přečteno: 479x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...