Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

"Schvalovačka z Lysé" - sestřička "Karlovarské losovačky"

Známá "Karlovarská losovačka", zmanipulované losování při realizaci veřejných zakázek dostala  nyní sestřičku z Lysé nad Labem. A to více nežli důstojnou. Není sice o toku veřejných peněz, ale zhovadilost úředníků ukazuje dokonale

Vzpomínáte na slavnou Karlovarskou Losovačku ? Těm, kdo nevědí tak připomenu následující video na Youtube  a jak jej dobře komentovsali v pořadu "Uvolněte se Prosím"

Této neskutečné metě úřední zhovadilosti se zřejmě zachtělo přiblížit městskému zastupitelstvu v Lysé nad Labem. Co na tom, že nešlo o milionové toky veřejných peněz ale jen o blbý zábor veřejného prostranství pro zateplení fasády.

Podívejte se na video: Až do  cca 3h27m38s se nic neděje. Ale potom. Poslouchejte, co vypouští z úst pan tajemník. (Kdyby video zmizelo, zde je záloha ! )

No ty krávo. Kam jsme to 30 let po plyšárně dopracovali. Občan žádal o povolení se záborem veejného prostranství  v souvislosti se zateplením svého domu.To ale blbě pochodil.Neb se v předchozích a jiných causách, ve kterých  vystupuje proti magistrátu nebyl dostatečně servilní.

Takže od pana tajemníka úřadu jsme se  o Občanovi dozvěděli, že  místo aby pokorně zaplatil pokuty za domělé přestupky , tak kverulant -  chce řešit přestupky  ve správním řízení (na což má ze zákona právo), odvolává se (na což má taky ze zákona právo). Tedy dělá problémy, místo aby se před byrokraty uctivě zlomil v pase.  Tudíž jest to neslušný prevít tak co si sakra dovolil město o cosi žádat !. Zkrátka nemá právo cokoliv chtít. 

Dosáhl svého a žádost byla občanovi zamítnuta.

Občanovi je jeho žádost zamítnuta na základě toho, že využívá svých práv daných mu zákonem a ústavou. A to jak uznáte, je věc, která by v PRÁVNÍM STÁTĚ neměla mit sebemenší místo . 

Podotýkám,  že o vystoupení páně tajemníka, které mělo tak podstatný vliv na to, že byla Občanovi žádost zamítnuta, nenajdete  v zápise z jednání  rady města ANI SLOVO ! Zápis zde. Bod 56.

K čemu tedy takové zápisy z jednání rady jsou, když z nich jsou záměrně vynechány závažné incidenty a prohlášení účastníků ? To má být ta transparentnost a demokratičnost veřejné zprávy ?  Krom toho připomínám, že takový zápis z jednání jest veřejnou listnou , jestliže je úmyslně vyhotoven nesprávný pak "padělání a pozměňování veřejné listiny" a basa !

Podotýkám zadruhé: Pan tajemník do veřejného přenosu sice  neuvádí JMÉNO ale předtím je v jednání uvedena celá ADRESA VČETNĚ ČÍSLA POPISNÉHO, což umožňuje onoho občana identifikovat poměrně přesně. Takže údaje z přestupkového řízení, které by měly být důvěrné a o kterých má mít úředník povinnost mlčenliovosti jsou zveřejněny.  Co na to UOOU ?

A podotýkám do třetice: Z řečeného vyplývá, že Občan byl zachycen radarem - buzerbudkou  ve Starém Vestci. . Tento radar patří nechvalně známé kontroverzní společnost Czech Radar,(která bývá obviňována., že její radary jsou spíše stavěny tam, kde se hodně vybere) a  která bere 25 procent provize z každé vybrané pokuty. Zdoj zde,

Naměřený Občan se ovšem nechtěl s věcí smířit,  rozhodl se  jít do Správního řízení, odvolávat se a tak dále. Tedy optikou úředníka "dělat problémy. A najednou bim ho ! Následovalo "naservírování" pěti pokut za nesprávné parkování od městské policie v krátkém sledu (nebo´t prý stál na chodníku - ale ve vjezdu (zřejmě do svého) domu ). Náhoda ?  Vypadá to skoro, jako by Městskou policii  v Lysé nad Labem "někdo" instruoval, na koho se mají extra zaměřit, aby to kverulantovi osladili. Zkrátka a dobře, taková malá městskopolicejní šikana. Viďte...

Samnozřejmě neexistuje jediný legitimní ZÁKONNÝ ani logický důvod, proč by mělo mít jednání o přestupcích, notabeně nepravomocně ukončené, jakýkoliv vliv na průběh jednání o jiných žádostech občana !   Ale JÁ jsem ouřada a mám na lidi klacek ! Persumpce neviny ? Právo na spravedlivý proces ?  Princip dobré správy ?? Chuchni si,  si občane !

A za této situace chce vláda schválit pokutu za nadávání úředníkovi. Slušnost je sice základ a neslušnost je sice dobré postihovat. Ale až potom, co bude právě takovýmhle úředníkům za pohrdání občanem hrozit pokuta deseti či stonásobná.  Protože není to tak, že by tu byl občan pro úředníka. To úředník ten tu má být PRO LIDI.

Každopádně, tahle "Schvalovačka z Lysé" by neměla být zapomenuta. ale jako negativní příklad veřejně promítána každému úředníkovi na školení. A její aktéři  by měli mít soudně zakázánu jakoukoliv další činnost ve veřejné správě.

PS: O věci také píše D-fens na svém blogu.

Autor: Martin Prášek | sobota 28.5.2016 9:37 | karma článku: 26,18 | přečteno: 1231x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

VIDEO: Londýnem běhali splašení královští koně. Vráželi do aut, pět lidí zranili

24. dubna 2024  13:32

Centrem Londýna pobíhalo ve středu pět splašených koní královské kavalerie. Způsobili velký chaos v...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  13:27

Teploty v Česku v nadcházejících dnech opět klesnou k nule a zejména v noci a ráno může i mrznout....

Bezvýhradně plnily jeho instrukce, uvedl znalec o ženách, které zabily vůdce sekty

24. dubna 2024  13:23

Zubařka, která společně s tělocvikářkou v důchodu Irenou Stejskalovou usmrtila vůdce kutnohorské...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...