Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sakra... kéž bych tak měl zbraň !

Nesmrtelná "poslední slova": Ty data smaž mám zálohy. Neboj, led je tlustý tady to přejdu. Brzdy jsou opravené, jdu je vyzkoušet.To je přece užovka. Ty že jsi mafián ? Nevěřím. Klid, tenhle drát je  nulák.  Hoď mi to kladivo.

A v poslední době se k těmto zoufalým posledním slovům řadí  Norské  "Fy faen! Hvis jeg hadde en pistol...", Francouzské "Oh merde! Je voudrais avoir une arme a feu" , anglické Holly f*ck, I should have a gun !   neboli 

Dopr.... .....    kdybych tak  měl zbraň...

Aniž bych chtěl nějak snižovat utrpené obětí  masakru Norského, masakru v redakci Charlie Hedbo, masakrů v Paříži, střeleb na Amerických školách , vojenských základnách a i nyní v Orlandském gay klubu -  je  zřejmé že ona  myšlenka na  zbraň v ruce, aby se mohli efektivně bránit a zachránit svůj život,  asi byla poslední myšlenkou mnohých z nich.

-------------

Napadlo Vás vlastně někdy, podle jakého klíče  si podobní šílenci vybírají  místo svého řádění ? Téměř bez vyjímky jde o tzv "GUN FREE ZONE". Útočník tak má zaručeno že jediný se zbraní bude on sám. 

Vezměme  školy USA.  Díky všeobecné regulaci v Amerických školách a boji proti  gangům je do škol zakázáno přinášet  cokoliv, čím by se dalo nějak zaútočit  - i čím by se dalo tedy bránit (tzv zero weapon policy).

Regulace je tak striktní až absurdní (kdepak by prošla pánům klukům rybička v kapse),  že dokonce byla poslána do polepšovny dívka, která na své naroziny přinesla dort a k tomu dortu nožík aby jej mohla spolužákům nakrájet (sic !).

Jiný skaut byl podmínečně vyloučen ze školy za pěticentimetrový břit, který byl součástí jeho "KáPéZetky" (krabičky poslední záchrany), v kfru jeho auta zaparkovaném na  parkovašti kampusu (sic).

Nebo pětiletý chlapeček, který byl označen za teroristu a vyloučen ze školky protže přinesl HELLO KITY BUBBLE GUN * růžovou pistolku co pouštěla bublinky - prostě automatický bublifuk.

Na Norském ostrově Utoya kde řádil šílený střelec Brievik - a vlastně v celém Norsku tomu nebylo jinak. Dle Wikipedie,  jsou jediné účely, pro které lze v Norsku vlastnit střelnou zbraň - LOV  .. a SPORTOVNÍ STŘELBA. Něco takového, že by obyčejný občan a smrtelník mohl nosit zbraň na obranu svého života, zdraví a majetku v Norsku absolutně neexistuje. Celé Norsko je tak  gun free zónou de facto. A Brievik si mohl být naprosto jist, že když je ozbrojen ON, nikldo z civiloistů se mu nepostaví na odpor. A krom jednoho neozbrojeného policisty jsou ostatní daleko.

Vojenské základny, například obě stříleniny na základně Fort Hod (2009 i 2014) ... jsou kapitolou samy o sobě. Řekli by jste, že kde jinde budou dostupné zbraně, nežli v kasárnách. Opak je pravdou. Zbraně tam sice jsou ,nicméně pod zámkem a pod stráží. Vojákům je zakázáno u sebe v areálu základyn zbraně držet a rozhodně nesmí mít zbraně soukromé. Představa, že má každý Rambo ve skříňce kulomet a na hajzlu bednu granátů je ehm, hodně mylná  . Takže i tady měl útočník volné pole působnosti

Školy, kampusy i vojenské základy sice mají svoje ochranky, bezpečností služby a pseudopolicenjí sbory nicméně tyto složky rozhodně nepomáhají a nechrání, naopak utečou první , zalezou,  maximálně ohradí místo incidentu páskou, zastaví provoz v přilehlé ulici  a vyčkají příjezdu nejbližší jednotky SWAT.  Ostatně, na toto jsou cvičeni a přesně takové mají rozkazy.  Zřejmým důsledkem takovéto taktiky je samozřejmě útočníkovi poskytnut cenný čas v řádu mnoha desítek minut, aby mohl zabít co nejvíce lidí.

A státní složky na tom nejsou lépe. Pominu li čas nutný na mobilizaci takového komanda a na jeho přepravu na místo (KTERÝ MŮŽE BÝT PRO ŘADU LIDÍ OSUDNÝ), pak např výkon Norské policie na ostrově Utoya jest vpravdě tristní. První helikoptéra nestartuje, druhou nemohou sehnat, pak se vylodili na blbém ostrově  a nakonec  se potopí s přetíženým policejním člunem. Strážmistr Flanderka z Putimi by zezelenal a puknul závistí jak přefouklý šprcgumativ. Humor.  Kdyby ovšem v tu samou dobu Andreas Breivik nestřílel bezzbrané lidi jak ty pověstné kachny na pou´tové střelnici.

O výkonu "bezpečnostních složek"  při řádění šílence na sídlišti Petržalka - a o tom, že se ve strachu z represí ozbrojený občan - bývalý ostřelovač  bál šíleného střelce vyřadit, ačkoliv jej měl na mušce jsem psal  v jednom ze svých prvních blogů.

O výkonu policie v Uherském brodě, kdy policisté, jindy tak zběhlí v měřební rychlosti za bukem, hrdině vycouvali a  zásahová jednotka policie pak hrdině počkala, dokut se střelec nezastřelí sám, přičemž mu zanechala napospas všechny postřelené a jednoho přeživšího, také škoda mluvit. Prohlášení Policie, že všichni zasažení byli mrtvi hned na první zásah jest jednak nepříliš důvěryhodné, jednak slabou útěchou. Rčení Lepší 7.65 pod paží, nežli 158 na drátě  nabylo  velmi hořké konotace osmi mrtvých.

Osobně, budu li moci, se tzv "gun free zonám" vyhnu jako čert kříži. Prostě pro svoje bezpečí. Neboť právě v Gun free zónách mám jistotu, že si právě toto místo vybere každý zbabělý sráč, fanatik, blázen  či čílenec, s jistotou, že se tam jemu nikdo nemůže efektivně postavit na odpor. koneckonců, je zřejmé že i  před několika dny vystřílený gay club v Orlandu na Floridě byl gun free zónou, dle zákonů státu Florida. Zdroj ZDE

Tolik se tam báli aby se jim občané nepostříleli mezi sebou. Až někdo postřílel je. Jaká to ironie.

Jaký je to ovšem protiklad kupříkladu k Izraeli, kde díky neustálým útokům palestinskýcvh radikálů je ozbrojena řada lidí ? Tam terorista, pokoušející se střílet do lidí zpravidla nestihne  ani zařvat to svoje  obligátní "Alláhu Akbar"  a už jest jak řešeto - neutralizován ozbrojenými civilisty. Žádné čekání dlouhé desítky minut na SWAT nebo URNA.Koneckonců,když už jsme u Útvaru rychlého nasazení:  Šéf URNA: Nemůžeme být všude. Lidé nejsou ovce, mají mít možnost bránit se střelnou zbraní.

Ale nemusíme si chodit ani  do izraele pro obřízku,  můžeme se podívat i do USA. Jak to dopadne, když si útočník - šílený střelec buďto náhodně narazí na ozbrojeného občana či policistu  , nebo  začne řádit mimo "gun free" zónu. 

V první střelbě ve vojenské základně Fort Hoop v roce 2009  (Dobrý článek na toto téma na D-fensovi) majou Americké armády, vojenskému psychiatrovi palestinského původu Nidal Malik Hasanovi ruplo v kouli.Inspirován Muáslimským terorizmem, začal vejménu Alláha střílet po neozbrojených vojácích a personálu základny.

Podle svědků se Hasan vypravil do jídelny, usednul k prázdnému stolu, několik vteřin u něj seděl se skloněnou hlavou. Pak zařval ALLÁHUI AKBAR. A začal střílet. Zahájil tak vražednou pouť po areálu základny, jejímž výsledkem bylo 13 mrtvých a přes 30 zraněných.

Ihned v počátcích útoku se snažili útočníka prakticky holýma rukama zneškodnit záložník Captain John Gaffaney, který však byl zasažen a zabit a stejně se vedlo i civilnímu zaměstnanci , lékařskému asistentovi Michael Cahillovi. Také zasažen a zabit. Proti palné zbrani v rukách šílence nemají holé ruce šanci.  

A bilance by bývala byla ještě mnohem mnohem horší. Do cesty se naštěstí Hasanovi  postavila OZBROJENÁ A DOBŘE VYCVIČENÁ drobná civilní policistka Sergeant Kimberly Munley , přezdívaná pro svůj  malý vzhled a imíněnost "Mighty  Mouse", se  svým parťákem Sergeantem  Mark Toddem . Novinové zprávy z té doby se sice rozcházejí s pozdějšími svědectvími v tom, kdo z nich byl autorem rány, která Hasana zneškodnila, jedno je ale jisté. Jen díky nim  nestihl vymasakrovat šílený Hasan veškeré osazenstvo základny. Zlého člověka ze zbraní zastaví totiž zase jen jiný člověk se zbraní.

A jestliže ke střelbě dojde tam, kde jsou občané ozbrojeni, k žádnému masakru prostě nnedojde. viz můj blog Řádění šíleného střelce v Chicagu v pátek 18 dubna 2015.

Řidič služby UBER s legálně drženou zbraní zastavil střelce na Logan Square. Před zraky řidiče přecházel dav lidí v 2900 blok North Milwaukee Avenue. 22 letý Edwardo Custodin spustil do hloučku lidí střelbu z ruční zbraně.Řidič vytáhl svou legálně drženou a nošenou zbraň a vystřelil na útočníka 6 krát. Ten zůstal krvácející ležet na zemi. Žádná další zranění nebyla hlášena.Dodám ještě, že řidič nebyl obviněn, naopak šílený střelec byl obviněn z "aggravated assault and unlawful use of a weapon". Byla mu také zamítnuta kauce (tedy zůstal za mřížemi)Zdroj: http://prasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=487186

Pro zájemce dále odkazuji na mapu, zpracované  Cato institute, mapující, kde legálně držená zbraň zločiny překazila. Zajímavé čtení.

A poslechněte si šokující výpověď Dr. Sussane Hupp, která  při řádění vraha v kavárně Lubby 16 října 1991 přišla o oba rodiče. Tato žena sice vlastnila zbraň ale zákon tehdy zbraň zakazoval nosit, a ona tedy svou zbraň měla  v době řádění  střelce v autě a ne u sebe. Kdyby totiž byla přistižena s nošením zbraně na veřejnosti, hrozila by jí dle tehdy platných zákonů  ztráta její chiropraktické licence a tedy obživy.  Kdyby tehdy mohla mít svoji zbraň u sebe, kolik by to zachránilo životů ?

Na Youtube lze ostatně najít velikou spoustu videí, kdy se přepadená oběť úspěšně ubránila útočníkovi za použití legálně držené střelné zbraně . Namátkou video 1 video 2, video 3... zbytek, použijte na youtube vyhledávač. Gun savearmed selfdefense

Se zbraní v ruce ubránily svoje domovy a především ZDRAVÍ A ŽIVOTY  dokonce i děti.Za všechny:

911 CALL - "Amazing" 12 Year Old Girl Shoots Intruder with a Glock During Home Invasion  

14yr Old Shoots Armed Home Intruder While Protecting Siblings

Little Boy Heroically Shoots, Mutilates Burglar

A dál ? opět použijte vyhledávání.

Jak by tyto děti skončily, nemít zbraň a neumět s ní zacházet ? Patrně znásilněné, mrtvé... nebo obojí.

Úsměv každého Evropana však musí zmrznout na tváři při pomyšlení na připravovanou "gun control" směrnic, kterou EU vnutí členským státům. Její zavedenmí podstatně ztíží občanům nabývat legálně zbraně a jejich použití pro sebeobranu. Jímá mne hrůza,  když si uvědomíme, že právě takovou Z PRINCIPU NEBEZPEČNOU "gun free" zónou se má stát celá Evropa.

EU nám tak direktivně udělá z relativně bezpečné Evropy místo, kde bude mít každý cvok, magor grázl zločinec nebo terorista téměř JISTOTU, že se  jemu se zbraní nemůže nikdo postavit. A policie, je buďto daleko, nebo neschopná. Nebo obojí.   A tak s  poslední myšlenkou "Dopr...., mít tak zbraň" bude umírat mnohem, mnohem více Evropanů.

A s tohoto důvodu, protože Eurobyrokrati prakticky udělají  z Evropanů jen tupé stádo ovcí, bez možnosti sebeobrany, potenciální terče jako ty kachny na pou´tové střelnici,  považuji všechny, kteří danou směrnici EU navrhli, prosadili a kteří pro ni budou hlasovat, za ZLOČINCE. Za VRAHY,  úplně stejně viné každou smrtí, kterou tato směrnice způsobí. Jako by SAMI vlastníma rukama  STISKLI SPOUŠŤ.

A taková individua jednou Evropané (ti, co snad zbudou) postaví plným právem před Lidový Soud.

PS: Mám li být pro nějaké ozbrojené bastardy kachnou na střelnici, pak rozhodně preferuji TUTO  varianu. Ostatně, Vy sami v roli kachny ne ?

 

Hasta la vista, baby !

PPS: Tento článek není namířen proti jakémukolov národu, národnosi, etnické skupině, náboženství atd, ani nevyjadřuje  jakékoliv extremistické názory ani nepodporuje žádná extrémistická hnutí a jednotlivce. Jen nesouhlasí s omezením občanů v přístupu ke zbraním pro svou vlastní obranu.

Autor: Martin Prášek | středa 15.6.2016 9:09 | karma článku: 39,17 | přečteno: 2550x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1353x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Příjmu strávníky do rodiny. Aneb gastronomie postcovidum

Gastronomie. Jeden z oborů, které v době covidu stát odepsal.Ty malé restaurace, kam se chodili lidi najíst.Z práce, cestou po městě nebo jen tak. Průměrná cena za meničko stoupá, zákazníci ubývají. Pro řadu podniků likvidační

25.7.2022 v 8:00 | Karma: 22,91 | Přečteno: 701x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Mají se klienti Sberbank v souvislosti s Ruskou invazí čeho obávat?

Dnes ránu Rusko zaútočilo na ukrajinu. Svět mluví o ekonomických sankcích a dokonce o vyškrtnutí Ruka z mezibankovní komunikační sítě SWIFT, což by ztížilo jakékoliv platby do Ruska.a mohlo mít i jiné dopady.

24.2.2022 v 14:55 | Karma: 13,22 | Přečteno: 672x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Česká politická stonožka.

Vítejte v protektorátu "Bóhmen und Covidáren". Ve středu kolem 22 hodiny poslanci schválili takzvanou novelu pandemického zákona. A mě se při sledování jejich výkonu vybavil jeden z nejhorších filmů historie "The Human centipede"

3.2.2022 v 9:54 | Karma: 35,56 | Přečteno: 3223x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Když datovku nechcete, naženem vás do ní - COVIDEM

Jeden by až žasnul, k čemu všemu se dá pandemie COVIDU využít. V té poslední variantě je to k nátlaku na živnostníky, kteří si datovku prostě nechtěli zřídit.

26.1.2022 v 11:47 | Karma: 29,12 | Přečteno: 951x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Být "anděl smrti", Bohu děkuji za Covid

"Andělem smrti", popřípadě "Doktorem Smrt" či "sestra Smrt" jsou obvykle označovány případy, kdy lékaři či sestry úmyslně sáhnou na život pacienta ze zvrácené motivace. U nás je například známý "heparinový vrah" Petr Zelenka.

6.12.2021 v 14:53 | Karma: 25,41 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Kde vlastně umírají ti očkovaní ?

Neočkovaní plní JIP. Neočkovaných je na JIP 70 - 90 procent. To jsou informace, obíhající v mediálním prostoru, doplněné často i rozsáhlými grafy a analýzami. Jenže...

2.12.2021 v 13:04 | Karma: 39,00 | Přečteno: 6046x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Rozhodnutím Strany Bezinfekční aneb: Česká cesta k Bergamu 2020

Pamatujete si ještě na jaro 2020, kdy Covid kosil sever Itálie ? Přetížené špitály, doktoři rozhodují koho zachraňovat a koho ne. Lockdown, deprese. Mrtví. zničené rodiny i živnosti. Tak k tomuhle vážení, máme dobře našlápnuto.

24.11.2021 v 8:22 | Karma: 22,64 | Přečteno: 584x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Ptal jsem se tehdy Babiše. Nyní se ptám Vás pane Fialo.

Ještě než začalo covidové šílenství, položil jsem Andreji Babišovi na stránkách SILNÉ ČESKO otázku, co se bude dít. Neodpověděl. Nyní v předvečer dalšího LOCKDOWNU pokládám tytéž otázky Vám, jako budoucímu premiérovi.

22.11.2021 v 12:39 | Karma: 22,24 | Přečteno: 936x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Může očkování proti covidu ve svém důsledku nechtěně zabíjet ?

Obávám se, že ano. Nemyslím však teď nežádoucími účinky apod, ale nezamýšlenými důsledky, kterými očkování a zbrklá kampaň kolem, ovlivnilo psychiku a myšlení lidí a vlastně celý SYSTÉM tak, že následky mohou být vpravdě smrtící

21.11.2021 v 8:53 | Karma: 28,60 | Přečteno: 1287x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Žádný očkovaný Skot aneb lesk a bída COVID statistiky

Mentata ovládáš informacemi. Kontroluj, jaké informace dostane, a přesně víš, co udělá. Baron Harkonen.Přesně na tento výrok hlavního záporáka z knihy Duna jsem si vzpoměl při silných prohlášeních o epidemii neočkovaných.

15.11.2021 v 12:17 | Karma: 25,66 | Přečteno: 748x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

ZN: zmenšili jsme vám dvůr. Zato sobě prodloužili bič! Váš stát.

Ve víru covidu zas lidem unikla jedna podstatná zhovadilost, kterou Velký Stát na svoje poddané ovečky uchystal. Tou pastí jsou DATOVÉ SCHRÁNKY - AUTOMATICKY ZŘÍZENÉ. Všem živnostníkům bez pardonu, ostatním pak zákeřně za zády.

10.6.2021 v 13:12 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Otevírací doba přes velikonoce - Vítězem zmatku bude jen COVID

Když už nám vláda málem zrušila velikonoce, co myslíte, nakoupíte si alespoň před "prodlouženým víkendem" v pohodě? No samozřejmě, nenakoupíte - pandemii ku prospěchu.

29.3.2021 v 10:46 | Karma: 23,17 | Přečteno: 931x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

První člověk se upálil kvůli opatřením proti COVIDU (A Maláčové)

Mainstreamová média samozřejmě mlčí o prvním případě, kdy si sebeupálením vzal život člověk. Právě kvůli dopadům covidových opatření . A kvůli šikaně ze strany MPSV. Po sebevrahovi z vchodu ministerstva je to už druhá děsivá smrt

17.3.2021 v 12:23 | Karma: 32,91 | Přečteno: 1554x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Generace rozbitých opic

Vláda nám od pondělka nařídila stanné právo, pardon lockdown a vykolíkovala výběhy. Chybí snad už jen prsťáci v ulicích.Sociální a psychický dopad bude obrovský a drtivý. A tady nelze nevzpomenout práce psychologa Haryho Harlowa

1.3.2021 v 7:50 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1074x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Korona ma zadrhel... dej si roušku na zadel !

Tož fčilkaj nam syncy z tej vlady v tej Praze vyšpekulovali, že nas fšechny pozaviraju doma, nasadi nam štandopede ruške na rypake. A v všude aj ten respirator, bo inak flastr jak sfiňa.

27.2.2021 v 14:17 | Karma: 16,27 | Přečteno: 479x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...