Martin Prášek

Ich bin ein BERLINER !

20. 12. 2016 12:22:49
Legendární větu, kterou na počátku sovětské blokády západního Berlína legendární Zdí pronesl prezident Kennedy si rozhodně stojí za to připomenout právě nyní. Kdy se samotný Berlín stal terčem teroristického útoku.

Včera večer začaly v médiích probleskovat zprávy o masakru na vánočních trzích v Berlíně. Do davu lidí tam vjel šílenec v kamionu. A dál už samá mlha spekulace a doměnky.a zbožná přání. Zbožná přání o tom, že se nejednalo o útok teroristy nebo dokonce uprchlíka.

Hovoří se o "spolujezdci polákovi" . Hovoří se o "východoevropském vzezření" pachatele. A tak dále. Úhybné manévry, kterými se oficiální místa snažila zakrýt zřejmou pravdu a skutečnou podstat se v průběhu noci rozplývaly. Je zřejmé, že řidič kamionu byl uprchlík . Pákistánec. že takzvaný "spolujezdec polák" je jen první obětí masového vraha. že ... že... že jak oficiální místa tak i novináři v první chvíli jako obvykle LHALI jak když tiskne.

Nezbývá mi, nežli poděkovat hrdinům, kteří prchajícího Pakistánce stíhali a nakonec přispěli k jeho zatčení. A vyjádřit soustrast rodinám obětí a solidaritu s Němci, kteří budou muset vlně násilí i nadíle čelit. Vlně násilí z prostřed lidí, kterým kdysi o své dobré vůli ve své zemi poskytli azyl, přístřeší a bezpečí. A použiji k tomu právě onu legendární větu

Ich bin ein Berliner !

Neboď Charliem, Bruselanem, Pařížanem, obyvatelem Nice nebo Berlíňanem, může v této době být zachvíli prakticky každý z nás.

A pamatujte si vy všichni, kteří jste věrni oficiální propagandě sluníčkářsky tvrdili, že z uprchlíků nepřichází nebezpečí, že je mezi nimi jen nepatrně teroristů a radikálů, kteří jste kohokoliv , kdo na toto riziko upozorńoval, šmahem hodili do kolonky nacistů a xenofobů, vy kteří jste vyhrožovali perzekucemi každému, kdo na riziko přítomnosti fanatiků ve vlně uprchlíků upozornil, že právě VY nesete svoji část viny na smrti těchto dvanácti lidí, ale i na dalších zmařených životech, které nepochybně rukou náboženských šílenců zmařeny budou. A to ať už jste politici, politikům poplatní novináři, nebo sluníčkářští aktivisté.

PS: A kdy "to bouchne" třeba v Praze ?

Autor: Martin Prášek | karma: 33.47 | přečteno: 996 ×
Poslední články autora