Kterak z kachen udělat Romy. Snadno, rychle a hlavně sluníčkářsky.

Následující příhoda jedné mé kamarádky zdá se býti humorná. Bohužel,jen na první pohled, neb humorného na tom, když ve vás sluníčkářský trotli bez rozhledu vidí rasistu, a proto vás sprostě slovně napadnou, není naprosto nic.

Jedna má dobrá kamarádka chová border collie. To, jak většina lidí ví, jsou pastevečtí a pracovní psi, ohromně inteligentní a činorodí. A jak už to u pasteveckých psů často bývá, mají tendenci cokoliv volně pobíhajícího sehnat do houfu a hlídat stádo. Prostě pást.

Venčím své dvě bordery. Nedaleko od nás probíhá několik běžců. Bella aportuje klacek, Asta už se chystá, že se proběhne s nimi, znám ji, tak ji okřikuji dřív než vyběhne: "Nech toho, víš, že běžci se nepasou!"  Asta  na mě kouká, protože vím, že má ráda, když s ní mluvím, dodávám už konverzačně: "Jedině indičtí běžci, ale to fakt nejsou lidi."Ty kur.. rasistická! Xenofobní svině ! Ty jedna ..čo nacistická !Obula se  do mne  parta dvou mladých dvojic jak vystiřených z návodu "hipsterem snadno a rychle". Tolik výrazů, za které bych se červenala spolu se slovy jako nácek, rasista a xenofob jsem už dlouho neslyšela.
...
Jaké mají vzdělání nevím, ale trocha přírodopisu by jim neškodila.

Byla by tato absurdní příhoda jistě humorná. Ale není. Protože nikdy není humorné, když Vás bezdůvodně označí za rasistu a začnou napadat. V našem případě naštěstí jen slovně. Sluníčkář slyší "indie"... "Běž(en)ci"... "nejsou to lidi". A má jasno. Jedná se podle něj o  cigány neboli Romy, jejichž indický původ je notoricky znám. A samozřejmě o rasizmus. A hrr na rasistku !

Tři signální slova. Jasné kategorie a škatulky. A je jasno. Takový sluníčkář v ničem jiném nemyslí. Žárovka, žrádlo - slintej.  Jenže epic fail. Indický běžci opravdu nejsou lidi. Tím méně cigáni.  Je to ... jak jistě z nadpisu uhodnete. Kač kač kač, kačena ..  Ano, plemeno  kachen. Kdo  nevěří, a´t tam běží.

A běžně se používá k výuce pasení  třeba právě pro border collie.

Nejčastěji se k pasení používají ovce a krávy, nebo třeba kachny - indičtí běžci (více o těchto kachnách zde). A všechna tato zvířata se pasou jak v běžné praxi, tak i ve sportovních disciplínách.Zdroj: http://hobby.idnes.cz/paseni-psem-jako-agility-i-sportovni-disciplina-ft6-/hobby-mazlicci.aspx?c=A141105_163200_hobby-mazlicci_mce

 

Nemám nic proti boji s předsudky, i těmi rasovými. Jen se dnes s této snahy stala jakási veřejně nafouklá buublina, jakýsi příklad sociálního statutu, který je dobré zastávat, abychom sami sebe mohli označovat za "in" a za lepší lidi. A čím ostentativněji a pokrytečtěji to prosazujeme, tím jsme lidi lepší a lepší. Někde se asi stala chyba. O tom, že někteří lidí hledají všude "rasizmus" a "rasisty" jen proto, aby se mohli vůči komu vymezit a mít  na koho směřovat svoji chorobnou agresivitu, nenávist a násilí, aby měli čím racionalizovat svoji  duševní patologii,  to raději ani nemluvím. 

A ostatní aktivisté by se měli zamyslet. k čemu je hledání rasizmu v každém úniku střevních plynů ?  A k čemu může být jejich aktivizmus, je li kombinován se sprostotou, arogancí, nedostatkem rozhledu a blbostí ? A dokonce s napadáním ?

Podotákám, že příhoda je publikována se souhlasem oné mojí kamarádky. Jména psů byla změněna

PS. Tento text není namířemn proti jakémukoliv národu, národnosti nebo etnické skupině, ani nepodporuje hnutí či osoby, které  chtějí na etnickém či rasovém podkladě kohokoliv připravit o lidská práva. Jen se na příkladě reálného zážitku vysmívá křečovité snaze vidět rasizmus ve všem a za každou cenu.

Autor: Martin Prášek | středa 22.3.2017 15:30 | karma článku: 42,04 | přečteno: 3247x
  • Další články autora

Martin Prášek

Česká politická stonožka.

3.2.2022 v 9:54 | Karma: 35,56

Martin Prášek

Generace rozbitých opic

1.3.2021 v 7:50 | Karma: 29,30
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...