Kájínek - "Smrdutý herinek" prezidenta Zemana

Chcete vědět, k čemu se používal smrdutý herinek? Proč se kvůli tomu dostal do rétoriky a filozofie a modlí se k němu všichni spindoktoři? A proč a jakého nyní předhodil médiím a veřejnosti prezident Zeman ? Pak čtěte dál

Smrdutý herinek. Nasolená a  sušená ryba, do stavu že její maso dostalo rudohnědý odstín ("red hering")  se v dobách bez ledniček vyznačovala jedním. Typickým ostrým SMRADEM. Pronikavým zápachem, který byl zejména pro psy neodolatelným.  Odpradávna se - kromě jídla, používal ke zkouškám loveckých psů.

To takhle psovi v terénu  sledujícímu  žádoucí stopu, tuto zkřížil  figurant, táhnoucí za sebou  na provaze přivázaného herinka. Jeho smrad byl pro velkou část psů neodolatelný a velkou většinu naprosto spolehlivě svedl ze stopy.

Této vlastnosti smrdutého herinka se začalo používat ve filozofii a rétorice k označení specifické formy  diskuzního a argumentačního klamu (tzv falacie)

z české wikipedie cituji :

Úhybný manévr (red herring)

V angličtině výraz znamená původně uzený sleď, obrazně (často v detektivkách) falešná stopa (na základě historky, ve které se uzeným sleděm taženým přes území lovu nechali svést honicí psi ze stopy). V diskusích se jedná o odvedení pozornosti od meritu věci k nesouvisejícímu tématu.

  • Podstatu klamu vystihuje anekdota: USA: Kolik je v SSSR průměrný plat kvalifikovaného dělníka? SSSR: A vy zase bijete černochy!
  • Manžel: Opravdu si nemůžeme dovolit norkový kožich. Pracuji dvanáct hodin denně a i tak máme sotva na nájem. Manželka: A na tu mladou servírku tehdy před deseti lety jsi peníze měl, co?!

 

Již víme, proč se k němu modlí manipulátoři všech stupńů a sort. Ať již v diskuzi  na stránkách spolku přátel žehu v Dolmí Hornopolní, po  celostátní  média i globální informační molochy.  Svést lidi ze stopy tho, co chtějí mocní a mediální mágové zakrýt, a vyslat je k diskuzím nad kontroverzními, ale převážně neškodnými tématy.

A teď, co s tím má aktuální politická situace a prezident Zeman ?

Aféry, pod souhrným ozmnačením Babišgate vrcholí. Provalily se nahrávky, kde  zřejmě ovlivňoval média,  dále causa korunových dluhopisů, čapí hnízdo, sorryjako a ukazování piňďourů. To vše donutilo premiéra Sobotku konat a ohlásil demisi vlády.  Místo, aby byla věc vyřešena, předvedl prezident Zeman nechutnou šarádu, jejíž jediný cíl nebylo blaho této země, ale jeho osobní pomsta a  ponížení Bohuslava Sobotky. Odveta za to, že před 10 lety nezvedl ruku při volbě Zemana prezidentem.

Pak už následovalo jen vytření si zadfku Ústavou, hrozba žalob před Ústavním soudem. Výrok o tom, že "Normální lidé v 7 hodin ráno spí ".  Odlet do Číny, místo řešení domácí situace.  Veřejné mínění se obrací v Zemano - Babišův neprospěch.  Mediální spin doktoři jsou v koncích.  Na sociálních sítích to vře vtipy na oba pány a klasické taktiky, včetně kohort nastrčených diskutérů  nezabírají. 

Tak nám národu  prezident Zeman předhodil, jak těm čoklům, svého  smrduitého herinka.

Jakmile se vrátím z Číny, udělím Kájínkovi milost

Což je přímo megaherinek. A megasmrdutý. Téma Kájínkova uvěznění hýbe Českou veřejostí řadu let. Od  řady nesrovnalostí v jeho odsouzení, od důkazů a názorů, zdali to opravdu udělal nebo ne,  dokonce film byl natočen. Bez nadsázky lze tvrdit, že causa Kájínek je jedním  z nejkontroverznějších  případů postsametové historie. 

A kde je najednou zájem o vládní krizi ? Kde je najednou zájem o páně Babišovy miliardy a patrně i nekalé prtaktiky ? Kde je zájem médií a veřejnosti o sprzněnou Ústavu této země ? Ať teď všichni řeší Kájínka!!  V to alespoň Hradně - Agrofertí klika doufá.

Takže prosím lidi, a novináři:  NEBUĎTE PITOMÍ - A TOHO HERINKA JIM NEŽERTE.

Nelze totiž, nežli tuto prezidentskou šalbu brát jako IQ test národa, populace a především médií. Jestli se po této předhozené falešné stopě pustíme, jako ti blbí čoklové, s vyplazenými jazyky a svěšenými ocasy...

Pak si vládu lidí   jako Zeman a Babiš  (a Sobotka) plně zasloužíme.

 

 

Autor: Martin Prášek | pátek 12.5.2017 10:26 | karma článku: 24,42 | přečteno: 1029x
  • Další články autora

Martin Prášek

Česká politická stonožka.

3.2.2022 v 9:54 | Karma: 35,56

Martin Prášek

Generace rozbitých opic

1.3.2021 v 7:50 | Karma: 29,30
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...