Štěchovo "totální nasazení" živnostníků do průmyslu

16. 06. 2017 10:44:44
Český průmysl nemá kvalifikované lidi.Soudruh odborář Štěch to vymyslel.Zrušíme živnostníky a totálně je nasadíme do fabrik. Zrušíme je ekonomicky, nastavením podmínek, neb všichni vědí, že se živnostníci mají až moc dobře.HURÁ

A víte co, milí socani a odboráři, máte ÚPLNOU PRAVDU. Máme se jako živnostníci zkrátka až moc dobře. S plna hrdla souhlasím s tím, abychom měli stejné odvody, jako zaměstnanci. Z důvodu spravedlnosti. Jen je třeba ještě drobně doladit pár detailů, aby i zaměstnanec na tom byl, samozřejmě z důvodu spravedlnosti a rovnosti úplně STREJNĚ, jako živnostníci

- Zákaz odborů. My živnostníci žádné odbory nemáme. Nikdo naším jménem nestávkuje a nelobuje. Tak proč by jste je měli mít vy zaměstnanci ?

- Žádná zaměstnavatelem placená dovolená. Chceš týden či měsíc v roce nemakat ? - NAŠETŘI SI. Mě jako živnostníkovi žádnou dovolenou nikdy nikdo neplatí.

- Ovšem také milý zaměstnanče počítej, že když se s té dovolené vrátíš, už nemusíš v dané firmě pracovat. Když já jako živnostník zavřu krám a pojedu k moři, zákazníci se ke mě taky vrátit nemusí.

- Žádné "odvody stržené mzdovou účtárnou". Dostanete o výplatě balík peněz a zdar pipi. Vše ostatní si spočítej a zaplať sám. A nes rizika toho, že ve výpočtech uděláš chybu a že tě za ni socka, zdravka a berňák řádbně zkásnou. Oni už rádi naberou úředníky na kontrolu lidí jako jste vy.

- Žádných 60 procent z platu nebo nebo placená dovolená, když zaměstnavatel nemá zakázky. Nepracuješ, nedostaneš ani korunu. Nás živnostníky taky nikdo nesponzoruje, když nejsou zakázky a na takové sezonní výkyvy si musíme rezervy tvořit sami. Nelíbí se ti to ? Jdi pracovat jinam, nebo se staň živnostníkem.. Když ase tak dobře máme.

- A samozřejmě, ať ani berńák, ani sociálku, ani zdravotní pojištovnu nezajímá, kde na to vezmeš, když ti zaměstnavatel neplatí. My živnostníci musíme také socku i zdravku platit i tehdy, když odběratel neplatí, nebo když si nevyděláme či nemáme ani jediného zákazníka. . Chcete to mít stejné ? Fajn. Nechte si čvachtat !

- Samozřejmě socku a zdravku milí zaměstnanci plaťte i tehdy, když jste na nemocenské a nevyděláte ani korunu. Víte, jako živnostník jsem před pár lety chytil mononukleozu. Za celý ten měsíc, co jsem ležel v horečkách, za celých těch 14 dní co jsme ležel na kapačklách ve špitále a minimálně další minimálně 2 měsíce, co se dával dohromady a víte co ? Povinné minimální odvody jsem PATIT MUSEL, i když jsem vydělal v podstatě hov...

- Nemocenskou milý zaměstnanče ? Dokonce tři dny placenou zaměstnavatelem ? Zapomeň ! Pěkně ji dostávej jako živnostník, za stejné peníze a za stejných podmínek. To znamená při 500kč/měs pojistném dostávejte nějakých 380 kč denně od patnáctého dne nemoci. Nelíbí se to , Zřiď si komerční nemocenskou pojistku ! Nemůžeš si dovolit jí platit? Když budeš nemocnej, prostě nežer, nebydli a neexistuj. A raduj se z dluhů u zdravky a sociálky, které ti pěkně utěšeně porostou !

- Žádné pracovní pomůcky oděvy boty atd hrazené zaměstnavatelem. Monterky i bagančata a i tu lopatu si kup pěkně vlastní.

- Pěkně přispívej zaměstnavateli na stroje, nástroje a zařízení. Proč ? Protože my živnostníci si taky vše musíme koupit ze svého.

- Žádný limit z odpobvědnosti za škodu ve výši 6 měsíčních platů. Pěkně za to co v práci po....š, milý zaměstnanče, ruč celým majetkem. Nás, živnostníky žádná podobná klauzule nechrání, proč by měla vás ? Nelíbí se ti to ? Komerčně se "pojisti na blbost".

- A mimochodem, zrušit OSOBNÍ BANKROTY. Když udělám botu já jako živnostník, žádnou obezličku útěku ze svých dluhů nemám, takže milý zaměstnanče, proč bys jí měl mít ty ?

Líbí se vám, milí zaměstnanci, tenhle "Brave new world" dle pánů Mládka a teď dle Štecha ? Máme li my, živnostníci platit stejné odvody, jako zaměstnancii, jsem pro všema deseti, když také všichni zaměstnanci povinně a bez pardonu ponesou stejná rizika, jaká neseme my.

Tak si nechte čvachtat.

PS: jestli si myslíte, že když živnostzníky zrušíte a naženete do fabrik, že se budete mít dobře ? Kdepak. Takový živnostník je zvyklý nestonat, nedržkovat a MAKAT. A zabere tak místo dvoum, spíše třem odborářským flákačům, kterým tak zajistí efektní výlet balistickou křivkou na dlažbu.

Have a nice day.

PPS: Jestli s článkem souhlasíte, prosím lajkujte jej a sdílejte. Je to ostatně jedna z věcí, které lze udělat proto, aby takoví Štěchové zase neřídili tuto zem.

Autor: Martin Prášek | pátek 16.6.2017 10:44 | karma článku: 43.04 | přečteno: 2335x

Další články blogera

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma článku: 21.76 | Přečteno: 529 | Diskuse

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma článku: 26.78 | Přečteno: 1272 | Diskuse

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma článku: 11.33 | Přečteno: 531 | Diskuse

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma článku: 36.14 | Přečteno: 1223 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 137 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 193 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 601 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 330 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3055

Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...