Holiči a butiky vadily. Ale 200 nahých chlapů v těsných sprchách ne...

22. 05. 2020 7:40:32
Událostmi kolem koronkrize nyní hýbe epicentrum nákazy v dole Darkov na Karvinsku.Především se ale v plné nahotě ukázala absurdnost vládních opatření proti šíření infekce.

Holičství, kadeřnictví, firtka, masáže To vše se muselo zavřít nařízením vlády, prý jako prevence šíření koronaviru. Dokonce i kina, divadla, a kulturní akce nezůstaly ušetřeny. o kostelech, svatbách a pohřbecfh nemluvě.

Všude se prý shlukují lidi, všude prý hrozí riziko přenosu a bla bla bla. Jak se ale ukazuje , i při zavírání provozoven a poxdniků, si někteří byli rovnější a to bez ohledu na epidemiologiská rizika.

Důl, je díra v zemi, tu ti nemohou vzít, praví známá hláška z cimmermanské hry. Ale kromě toho, že je důl díra v zemi, je i ideální prostředí pro šíření koronaviru. V důlní kleci ani na porubu asi těžko budete udržovat dvoumetrový odstup. Rubat s rouškama asi nepujde. A to nemluvím o tom, že důlní větry a ventilace mají potenciál roznést virus po veškerých zaměstnancích podzemí.

A tak zatímco se tady diskutovalo, jak pít pívo přes roušku, rozdávaly likvidační pokuty lidme u táboráku, dštila síra a oheň na lyžaře, potom na lidi bez roušek, mlely se litanie, že masážníci, kadeřnice a wellnes pracovníci a fyzioterapeuti tvoří aerosoy a proto se nemohou otevřít, a když už, tak jen s maskou rouškou štítem atd... a zatím se na šachtách dvakrát denně sprchuje 200 chlapů vedle sebe. Vlhko dusno, aerosoly, těsný kontakt. Z pohledu viru dokonalé. (Omlouvám se za link na premium obsah)

Můžeme dodržovat nošení roušek, jak chceme, jenomže po šichtě vyfáráme a ve sprchách nás pak je sto, klidně i dvě stě. Vysvlíkáme se v nich, je tam tak těsno, že si navzájem myjeme záda. Jde o řadu sprch bez jakýchkoliv zástěn,“ říká další z horníků, který včera po poledni odcházel ze směny.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dul-darkov-karvina-covid-19-hornici-nakaza-koronavirus-testovani.A200521_201751_domaci_sub

Chcete mi říci, pane ministře zdravotnictví Vojtěchu, chcete mi říci, pane Hamáčku a pane Prymulo, že jste Vy a Vaši podřízení TOTO riziko přehlédli ? Opravdu ? A nehrály v tom roli jiné cíle ?

Není to náhodou tak, že zdravá část OKDbyla vyvedena do nové společnosti a je nyní vlastněna státnm podnikem PRISKO a.s , jehož jediným akcionářem je tradá.. MINISTERSTVO FINANCÍ ?

A co se epidemiologiské situace týká:

„Něco se tam děje. Dochází k masivnímu šíření. To se musí prověřit, aby nebylo nutné zavírat celý důl,“ uvedl včera náměstek Prymula. A dodal, že věří, že se situace zvládne bez drastických opatření.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dul-darkov-karvina-covid-19-hornici-nakaza-koronavirus-testovani.A200521_201751_domaci_sub

Fakt, jo ? Bez drastických opatření ??? Kolik je reprodukční číslo R v dole Darkov ? 8 ? 10 ? Když bylo reprodukční číslo kolem 5, obehnali jste vesnice na Litovelsku málem ostnatým drátem a kulometnými hnízdy a lidi, pomožte si sami. Ale tam šlo jen o malé firmy a obyčejné lidi. Tady jde o miliony uglobaronského byznysu Ministerstva financí. To "selektiviním vnímáním" epidemiologického nebezpečí a "selektivním přístupem" k tvrdosti nařízených opatření čpí na sto honů.

Nyní se tedy nabízí několik palčivých otázek PROČ?

Proč v momentě, kdy se ukázaly první desítky nakažených nebylo ihned přistoupeno k masivnímu testování jak důlních zaměstnanců, tak úředníků, tak jejich rodinných příslušníků ? Proč na to nebyly okamžitě předisponovány prostředky (třeba odběrové místo přímo v areál udolu) a proč se čekalo několik dní ?? Protože každá vytěžená tuna uhlí se, jak za socializmu, počítá? A nebo aby se virus stihl jaksepatří rozšířit a "zachránil epidemii" ?

A jaká je epidemiologická situace na zbylých dolech koncernu OKD ??(edit v 8:45)

Proč již nejsou doly dávno UZAVŘENY (respektive minimalizován provoz)se stejnou vehemencí a bohorovností, s jakou stát ve jménu koronakrize pošlapal byznysy těch drobných podnikatelů ?

Proč jsou pro vás byznysy uglobarona pod ministerstvem financí důležitější, než zdraví lidí a než byznysy drobných podnikatelů ?



Pánové Vojtěchu , Prymulo, Hamáčku, Babiši... Odpovíte ?

PS: A jen tak na okraj. Co myslíte, žijí v podzemí OKD netopýři? A mohl by se virus "vrátit ke kořenům" s tím ,že se lokální populace netopýrů stanou trvalými ohnisky ?

Autor: Martin Prášek | pátek 22.5.2020 7:40 | karma článku: 38.17 | přečteno: 6231x

Další články blogera

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma článku: 21.76 | Přečteno: 529 | Diskuse

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma článku: 26.78 | Přečteno: 1272 | Diskuse

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma článku: 11.33 | Přečteno: 531 | Diskuse

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma článku: 36.14 | Přečteno: 1223 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.43 | Přečteno: 677 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.49 | Přečteno: 2403 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 305 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 219 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 284 | Diskuse
Počet článků 330 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3055

Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...