Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

eRouška jako past na samoplátce. Aneb úvaha nad její užitečností a zahlceným systémem.

Tak jsem byl v diskuzi pod článkem označen za debila, neb jsem se o onom nejnovějším posvátném artefaktu křižácké výpravy proto Coroně   vyjádřil dosti neuctivě. Budiž. Tak si tedy na eRoušku2 posvítím blíž.

eRouška 1 bylo, co se týká popularity, naprosté fiasko. Jednalo se totiž v podstatě o šmírovací aplikaci, která bonzovala kde co. Ale to je teď mimo téma.  Její nástupcem má být aplikace eRouška2, která již špiónit nemá a vše je prý zajoištěno náhodnými identifikátory atd. Pojďme si  teď posvítit na její užitečnost

V diskuzi jsem ji lakonicky shrnul do jediné věty: eRrouška2 je ze všeho nejvíc šmejdovská past na samoplátceA  spoustě jedinců z toho málem prdly žilky. Bylo by ale  škoda, kdyby tento můj názor  zůstal jen někde k diskuzi  

Proč si to myslím? Z popisu fungování eRoušky2 (který zde není důležitý)  vyplývá, cituji: "všem, kteří s ním mohli být v kontaktu, aplikace zobrazí upozornění a návod, jak mají postupovat.......Sami se rozhodnete, jak s touto informací naložíte. "

DOvedete si představit, co se stane, až bude mít aplikaci většina lidí ? Takže člověku, kterému vyběhne varování, cvakne v hlavě a bude chtít test - než se dovolá na hygienu, vytečou mu nervy a půjde jako samoplátce. Jednání šmejdů, co nejdřív důchodcům nabídnou oběd a pak je vystresují a skasírují desetitisíce za prasklý hrnec..

A mimochodem, je dobře že erouška2  není populární a tedy vůbec nefunguje. Selhání systému testování i chytré karantény bylo prostým faktem již v době, kdy zde bylo sotva šestina nových případů denně. v médiích je o tom ostatně dokladů dost. Za všechny třeba příběh strážníka

„Systém selhal, spolehni se sám na sebe, nikdo jiný ti nepomůže.“ Těmito slovy popisuje jeden z pražských strážníků zkušenost své rodiny s testováním na nemoc covid-19 ve Středočeském kraji, kde žije. V textu, který Městská policie hlavního města Prahy zveřejnila na internetu o víkendu, líčí devatenáct dnů strachu o svoji rodinu, jejíž část se nyní léčí s nemocí covid-19.Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/testovani-na-covid-nefunguje-tvrdi-straznik.A200802_103609_domaci_hv

Jak to funguje dnes, nejlépe ilustruje vyjádření divadelní režisérky vyjádření režisérky Janky Ryšánek Schmiedtové ze sociáních sítí, které zde zveřejnuji s jejím výslovným svolením. (doplněno poznámkami a zvýrazněním)

Minulý týden v pátek (18.09 pozn.) jsem zjistila, že jsem byla ve styku s pozitivně testovaným. Podle "chytré" karantény bych měla být vytrasovaná a měla by mě kontaktovat hygiena. To se stalo dnes, po 7 dnech. Pak až bych měla jít na test a volat své doktorce. Dnes jsou první sloty na testy 1. října, tedy za 7 dní.Vzhledem k tomu, že je má doktorka (asi) rebelka, zavolala jsem jí hned v pátek, a ta mně oznámila, že jsem v karanténě. Ten samý pátek jsem získala slot na test 28. dopoledne...(za DESET DNÍ  od kontaktu pozn.)  Mezitím 2x spadl systém e-žádanek.
Kdyby byl můj první test pozitivní, automaticky jdu do karantény na 10 dní, a pak po dohodě s doktorkou mohu jít zpět do práce.Kdyby byl můj test negativní, jdu do té samé karantény, ale abych z ní mohla odejít, musím mít i druhý negativní test na konci karantény.
Já jen, že noviny v jednom kuse oznamují počty pozitivně testovaných, ale v těch počtech máme skluz tak určitě dobré dva týdny...
A taky fakt nefunguje chytrá karanténa.
A taky Prymula navázal na ondulování mlhy, co se nařízení v boji proti pandemii týče, místo, aby se řešilo, že naprosto selhal systém.
Ach jo... Čau!

A teď si dovedete představit, co s takovým systémem na hraně, nebo už za ní,  udělá příliv stovek či tisíců samoplátců a zbytečné poplachy z tohohle eBazmeku? Mě z toho vychází už úplný kolaps.

O tom, že největší šanci chytit covid máte VE FRONTĚ NA TESTOVÁNÍ COVIDU, protože tam je logicky koncentrace nakažených nejvyžší a roušky zas tak dobře nechrání, raději pomlčím.

Kdyby měla eRouška2 něco změnit, měla by lidem z podezřením na epidemiologicky závažný kontakt garantovat testování ZDARMA a ještě jim automasticky zajistit  ežádanku a testovací slot do druhého dne. A ještě  zajistit  okamžité dodání výsledků testu. To vše anonymně. Pak by opravdu byla k něčemu. Ale to by nejdřív musela naše chytrá kreténténa fungovat a nebýt to systém úplně v rozkladu.

A to ještě nemluvím o výslovné médii papouškované lži, že se dle eroušky stát nemůže  zjistit vaše osobní kontakty. Přinejmenším stát kontakty mezi nakaženými zjistit adresně a jmenovitě může. Což je  ovšem velmi opatrně zmíněno i v podmínkách užití, samozřejmě zabaleno do právničtiny a terminologického ptydepe, aby to obyč lidem a novinářům nedocvaklo.
PS: Novináři i diskutéři se často pozastavují, že lidé jsou ochotni dát své údaje k různým slevovým kartám, googlům a jiným sociálním sítím, ale již nejsou ochotni dát jej STÁTU potažmo SYSTÉMU pro takzvanou "dobrou věc" a "veřejný zájem". Já se tomu vůbec nedivím. Naopak, divím se, že oni se diví.
Stát potažmo systém, je chorobně závislý na represi. Vývoj techniky mu pak k těm represím dává automatizované a neomezené možnosti. Tam, kde byl dříve systém limitován kapacitami (jeden radar na okrese, konečný počet SNBáků, pomocníků a udavačů), tam dnes pro represi žádné bariéry nemá. Před svým obchodem mohu každý  dopoledne vidět měštáky, jak  kasírují lidi, že nezaplatili 5kč na poloprázdném parkovišti. Dodržování modrých zón hlídají kamery. Všude záznamy, automatické radary, úseková měření , o EET nemluvě. Nazval bych to SYSTÉMEM ČÍHAJÍCÍM. Číhajícím na jakoukoliv chybu občana.Aby mu ji dal pěkně sežrat.
Není to chyba občana, že tomuto systému, chorobně závislému na buzeraci a represi nechce dát do ruky další možnosti, kterými  jej může stát osolit a napálit a zkasírovat. 

A  jestli za tuto situaci nějací lidé mohou, pak jsou to výhradě ti lidé, kterří systém represí vytvářejí, propagují, hájí a udržují jej v chodu.
 

Autor: Martin Prášek | pátek 25.9.2020 13:14 | karma článku: 26,81 | přečteno: 1016x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...