Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z61d55e87n59a 76K72o43č46í

17. 4. 2014 20:41

Vaše obavy jsou liché:

EU se na postoji k sankcím nedokázala shodnout ani na svém summitu z konce minulého týdne a do potíží se dostávají národní vlády i na lokálních úrovních. Zatímco například německá vláda slovně přitvrzení sankcí podporovala, hlavní obchodní komora připomněla, že s Ruskem obchoduje 6200 německých firem a mnoha z nich by v případě zpřísnění sankcí čekala „katastrofa“. A co víc, 54 procent Němců považuje návrat Krymu do Ruska za hotovou věc a 55 procent jich v průzkumu souhlasí s názorem, že Rusko vnímá Ukrajinu jako oblast svého vlivu. A tak německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier namísto sankcí pohrozil Rusku drastickými protiopatřeními, pokud bude pokračovat v dalších územních záborech, což lze ovšem přeložit i jako konstatování, že Krym by měl Rusku stačit a EU se s tím už nějak srovná. Další významný unijní hráč, britský premiér David Cameron, drastické sankce odmítal už dříve a nově zjistil, že Britové vnímají Rusko příznivěji než Evropskou unii, přičemž na žebříčku sympatií se za Bruselem ocitly už jen Izrael, Evropský parlament, Saúdská Arábie, Írán a Severní Korea.  A šéfka italské diplomacie Federica Mogheriniová v neděli sankce odmítla s tím, že pokračovat v rozkolu znamená dojít ke světu, který už bude neovladatelný. K nynějšímu vyloučení Ruska ze skupiny G8 pak podotkla, že nyní „by takové jednání nemělo smysl, ale za pár měsíců to může být naopak velmi smysluplným“. (Italská ministryně se takto vyslovila krátce poté, co 89 procent obyvatel Benátek v „neoficiálním referendu“ hlasovalo pro nezávislost na Itálii.) Konfrontace z posledních týdnů se nelíbí ani americkým exportérům, jimž ruské firmy buď rovnou ruší objednávky nebo je alespoň odsouvají. Příčinou může být sílící protiamerické nálady v Rusku, ale tak jen snaha ruských firem přeorientovat se na jiné obchodní partnery, kteří by nebyli tak zranitelní vyhlášením případných dalších sankcí. 

Klidně se dál bavte štíty a raketami. Svět už myslí jinak než vy.

1 0
možnosti
Foto

K86a54r14e80l 62R89a81d94a

17. 4. 2014 23:48

Na té situaci je smutné, že to hodně připomíná postoje Anglie a Francie k Mnichovské ,,dohodě" . Také je dobré připomenout, že v době kdy USA už byla ve válce s Německem, tak jistá americká firma dodávala prostřednictvím nastrčené španělské firmy součástky do německých vojenských radiostanic.

0 0
možnosti

M33i10l87a96n 76R54a42d94e50k

17. 4. 2014 16:32

zajimave ze nikomu nevadily ruske zbrane v Ceskoslovensku, v Ceske Republice ale ochrany stit vadil, mohla asi ta koule spadnout a dokoulovat se az do Kremlu. A Cesko to hrdinsky odmitlo, a bude to zase jendou ruska drzava. Kdo chce kam.....

2 2
možnosti

Tak se přičiňte, aby si ten radar nainstalovala vláda Vaší země někam mezi hustě zabydlenou oblast. Nejlepší tak pár set metrů od Vašeho baráku.

1 2
možnosti

A ti Američani jsou tam nějak násilím nebo proti vůli těch zemí?

Na druhou stranu citát z http://www.literarky.cz/politika/svet/16978-rusko-chce-vojenske-zakladny-v-osmi-zemich  - to nezní jako že by Rusové byli nějak oblíbeni:

Vladimir Putin v roce 2002 z finančních důvodů zrušil ruské vojenské základny na Kubě a ve Vietnamu, nyní se vedle těchto dvou zemí údajně vyjednává také s Venezuelou, Nikaraguou, Alžírskem, Kyprem, Singapurem nebo Seychelskými ostrovy.

A před nedávnem se u nás vyrojilo obrovské množství pacifistů v souvislosti s  radarem v Brdech, že přitom mají Rusové rakety v Kaliningradu jim nevadí???

6 1
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...