Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z65d28e13n37a 72K77o21č23í

17. 4. 2014 20:41

Vaše obavy jsou liché:

EU se na postoji k sankcím nedokázala shodnout ani na svém summitu z konce minulého týdne a do potíží se dostávají národní vlády i na lokálních úrovních. Zatímco například německá vláda slovně přitvrzení sankcí podporovala, hlavní obchodní komora připomněla, že s Ruskem obchoduje 6200 německých firem a mnoha z nich by v případě zpřísnění sankcí čekala „katastrofa“. A co víc, 54 procent Němců považuje návrat Krymu do Ruska za hotovou věc a 55 procent jich v průzkumu souhlasí s názorem, že Rusko vnímá Ukrajinu jako oblast svého vlivu. A tak německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier namísto sankcí pohrozil Rusku drastickými protiopatřeními, pokud bude pokračovat v dalších územních záborech, což lze ovšem přeložit i jako konstatování, že Krym by měl Rusku stačit a EU se s tím už nějak srovná. Další významný unijní hráč, britský premiér David Cameron, drastické sankce odmítal už dříve a nově zjistil, že Britové vnímají Rusko příznivěji než Evropskou unii, přičemž na žebříčku sympatií se za Bruselem ocitly už jen Izrael, Evropský parlament, Saúdská Arábie, Írán a Severní Korea.  A šéfka italské diplomacie Federica Mogheriniová v neděli sankce odmítla s tím, že pokračovat v rozkolu znamená dojít ke světu, který už bude neovladatelný. K nynějšímu vyloučení Ruska ze skupiny G8 pak podotkla, že nyní „by takové jednání nemělo smysl, ale za pár měsíců to může být naopak velmi smysluplným“. (Italská ministryně se takto vyslovila krátce poté, co 89 procent obyvatel Benátek v „neoficiálním referendu“ hlasovalo pro nezávislost na Itálii.) Konfrontace z posledních týdnů se nelíbí ani americkým exportérům, jimž ruské firmy buď rovnou ruší objednávky nebo je alespoň odsouvají. Příčinou může být sílící protiamerické nálady v Rusku, ale tak jen snaha ruských firem přeorientovat se na jiné obchodní partnery, kteří by nebyli tak zranitelní vyhlášením případných dalších sankcí. 

Klidně se dál bavte štíty a raketami. Svět už myslí jinak než vy.

1 0
možnosti
Foto

K12a34r86e87l 59R15a89d83a

17. 4. 2014 23:48

Na té situaci je smutné, že to hodně připomíná postoje Anglie a Francie k Mnichovské ,,dohodě" . Také je dobré připomenout, že v době kdy USA už byla ve válce s Německem, tak jistá americká firma dodávala prostřednictvím nastrčené španělské firmy součástky do německých vojenských radiostanic.

0 0
možnosti
JR

J31a32r70a 21R95a32n81k

18. 4. 2014 6:13

Presto oznamila Deutsche Welle, ze plyn do Ukrajiny jiz jde z NemeckaR^

Gas fließt über Polen

RWE liefert Erdgas an die Ukraine

Der deutsche Energieversorger RWE liefert seit Dienstag Erdgas in dieUkraine. Das Gas fließe über Polen und stamme aus dem „Gesamtportfolio“des Konzerns, so RWE. Die Ukraine will sich unabhängiger von russischenGas-Lieferungen machen.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten  | 15. April 2014,

0 0
možnosti
ZK

Z23d17e71n68a 72K17o39č95í

18. 4. 2014 10:50

V dohodě se počítá s dodáním až deseti miliard metrů krychlových plynu ročně, ale to Ukrajině pořád ještě cca 20 miliard metrů kubických ročně může chybět. Zatím se jedná pouze více méně o přeprodej Ruského plynu Ukrajině přes Polsko s tím, že se pravděpodobně k tomu využívají i české zásobníky a spojky plynu na Polsko - tedy převážně se jedná opět o Ruský plyn. ;-D

1 0
možnosti
JC

Jednoduchým lidem to nevysvětlíte, ti to nejsou schopni pochopit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 19,13
  • Průměrná čtenost 3047x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...