Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma.

Jen mimochodem, pro milovníky Sadáma, mohli jste mu dělat na ministerstvech, ale když jste jako ministr odmítl odpojit od zdravotní péče tisíce lidí co by zemřeli, rozsekal vás a poslal v pytli domů manželce. Myslíte, že jste jako on a proto se zastáváte diktátora? Tolik vámi imponují mocní a bohatí, že přehlížíte jejich zločiny ? Prosím proč? Tohel je krátká cesta, diktatura nikdy v historii neskončila než masakrem a popravami.

jardanovak.blog.idnes.cz

1 0
možnosti

A kolik lidí tam zemželo za takzvané americké demokracie

0 0
možnosti

Nechci soudit, Husain byl skutečně diktátor stalinského typu . Místní lidé se ho báli a běda pokud jste neměli jeho obrázek v domácnosti nebo ve své restauraci. Bylo to jak motditební koutek. Na druhou stranu , jak už to v takových režimech bývá , bylo na ulicích Bagdádu, Mosulu, Erbilu či Sulejmánie poměrně bezpečno. Pokud se právě v ulicích nebojovalo- tzv. Bešmergové (Kudrští povstalci) proti Saddámovým vojskům. Dnes vládne bezvládí a lidé umírají stejně....

2 0
možnosti

Odmítám Husaina chápat jako diktátora. Diktátor zbaví obyvatelstvo zbraní. Ale viděl jsem v TV ukázky, jak Husain mluví k lidu a nadšení Iráčené střílí do vzduchu ze samopalů. Žádný diktátor by se tuto situaci neodvážil riskovat.

V Iráku tehdy vládli kmeny

2 3
možnosti
Foto

Chtěl bych jen podotknout, jestli mi kritik žumpy dovolí, že podle stejného vzorce by Američané museli dávno zasáhnout např. v Severní Korei. Našli by se další podobné, kde se mrtví ve vyvolaných občanských válkách, politických sporech a agresivních napadení třeba svých sousedů, počítají na více než statisíce. Tak proč zrovna Irák?

1 1
možnosti

Vy opravdu vážně chcete, aby USA vtrhlo do země vlastnící atomové zbraně?

1 1
možnosti
Foto

Politická vražda prezidenta Husajna bylo veliké darebáctví, které zorganizovaly Spojené Státy a provedla jimi vybraná skupina kriminálníků. Je zbytečné to omlouvat a papouškovat údajné zločiny, které Vám do hlavy nalila europropaganda. Saddám Husain byl představitelem poměrně solidního, standardního režimu, rozhodně svobodnějšího než je sousední Saúdské Arábii.

0 3
možnosti
Foto

Takto vysvětlete Kurdům proti kterým použil Sadám chemické zbraně. Evidentně nechápete co znamená vláda jedné strany.

4 0
možnosti

A ještě jste zapomněl objektivně vysvětlit s čí pomocí Irák vyvolal válku s Iránem. Pak Vás i karmou ocením...

0 0
možnosti
Foto

S pomocí Sýrie, která mu dodávala sovětské zbraně a techniku.

1 0
možnosti

Jsem moc rád, že Vás tak inspiruji. Můj článek nemohl postihnout celé období historie Iráku. Každý jsme si vybrali jiné období, to je v pořádku. To že Husain dostal trest smrti pouze za jednu akci proti jedné vesnici jste na rozdíl ode mne vynechal. Děláte to samé, co vyčítáte mně. A co včerejší tragédie v Bagdádu a Mosulu? Ty Vám také zapadají do názoru? Hezký den.

0 0
možnosti
Foto

To, že ho popravili za jednu vesnici, je proto že, víc jak jednou ho popravit nemohli.

0 0
možnosti

A jak se během vlády Saddáma Husaina vyvíjely demografické ukazatele?

0 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...