Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdysi jsem při studiu brigádničil jako pomocná síla na stavbě - rekonstrukci jednoho činžovního domu. Na té stavbě pracovalo několik zedníků, kteří byli zaměstnanci soukromé firmy a pak také dva živnostníci-zedníci. Zatímco ti zaměstnanci jeli jak fretky, zdili, omítali a byly za nimi vidět "metry" práce, ti dva živnostníci tam jakoby furt něco řešili (s cigaretou v ruce), ale v podstatě nesáhli na práci. Chovali se tam spíš jak nějací šéfové nebo třeba inženýři-projektanti, ale smysl jejich práce jsem nějak nepochopil. Navíc na ty zedníky-zaměstnance koukali docela pohrdavě....Tak nevím není živnostník jako živnostník....

0 0
možnosti
Foto

Tím debatováním a pokuřováním "táhli vůz bez použití koně"

0 0
možnosti

Když se sprostá slova stanou pravdou ...

0 0
možnosti

Tak jsem si tu přečetl moje kritiky a pochopil jsem z jejich komenářů toto:

- platit do průběžného systému je lumpárna

- platit si soukromé penzijní připojištění se nevyplatí

- koupit nemovitost a žít pak s nájmů je nesmysl

Takže zdá se, že řešení neexistuje a já jsem naivní, když už jsem do nemovitostí už investoval, abych na stará kolena z něčeho žil, a ještě větší pitomec jsem, když si platím soukromé penzijní připojištění.

0 0
možnosti

- platit do průběžného systému není lumpárna, to je jen blbost

- ten, kdo spoléhá na důchod od státu a nepořídil si připojištění, popř neinvestuje tak je pitomec, který si nezaslouží další pozornosti

2 0
možnosti

U nás jsou sorty lidí, kteří si myslí, že zákony (včetně těch fyzikálních, ale tady tvrdě narazí) neplatí. Jsou hlavně politici, mafiáni, umělci, sportovci a vědci, teď se k nim snaží dostat i živnostníci. Od právnické osoby, pokud to není transformovaný živnostník, nikdy nedostanu nabídku, šéfe tak bez dokladu to bude za tisíc s dokladem za  dva;-D Pravdou je, že z tý tisícovky "navíc" odvede daň, DPH, soc i zdrav poj. + náklady na administrativu, takže mu zbude možná 800 čistého.

0 1
možnosti

Pane Kantorku, bohužel nemáte povědomost, pokud z 1000 odvede daň, sociální a zdravotní pojištění a další náklady jako je účetní a další, související s udržením živnosti, amortizace nářadí atd., tak mu zbyde maximálně  300,- Kč.

0 0
možnosti

No tak to už konečně pochopte. Na zvyšování platů úředníků už penízky nejsou a tak se musí najít někdo kdo za to může. Přece neřeknou lidem, že už proj...li všechno co mohli. Tak zahrajeme na city. A závist je přeci tak krásná vlastnost. Stačí pár zmínek o tom, jak živnostníci mají "všechno na odpis z daní", a ty daně stejně neplatí.

11 1
možnosti

Koukám, že ani Vy jste nepochopil, co Tominová sdělila. Komu ale není rady, včetně Vás, ten skončí jako bezdomovec.

Tominová vyzvala OSVČ aby si šetřili víc na důchod, aby nakonec neskončili na sociálních dávkách.

Už se Vám rozsvítilo, nebo je kabel furt přerušenej?

Jasně řekla, že by živnostníci měli buďto platiti vyšší zálohy, nebo si platit větší penzijní připojištění, nebo investovat do nemovitostí a žít v důchodu z jejich pronájmu.

Je to jasné jak facka, jasněji to Tominová vysvětlit nemohla. Ale nechápající blb bude furt blábolit cosi o tom, že Tominová chce odrbat živnostníky.

2 7
možnosti

pane Přášku,

vemte si prášek na uklidnění, ať Vám nepraskne žilka.

Tominová sdělila, že živnostníci by měli dobrovolně platiti vyšší odvody na sociální pojištění, aby měli pak slušný důchod a neskončili na sociálních dávkách.

sdělila to jasně a stručně.

Vy jste ale vůbec nepochopil, o co jde. Důchod se totiž narozdíl od zdravotní péče počítá z toho, co člověk odvede do sociálního systému. Pokud odvádíte málo, dostanete do penze kulový, pokud hodně, bude mít slušný důchod.

Pokud si bloger Prášek myslí, že bude platit do sociálního systému kulový, a pak bude požadovat vysoký důchod, pak mu nepomůže ani rada od Tominové.

0 6
možnosti

Nesmysl. Pokud by to bylo do soukromého fondu, tak ano. Pokud je to do průběžného systému, stačí změna zákona (pohyb redukční hranice a procent výpočtu) a jste v pytli, bez ohledu na to, kolik jste odvedl.

11 0
možnosti

Ultrakrátké a ultravýstižnéR^R^R^

3 1
možnosti

Spíš bych řekl ultrablbé a ultranechápající.

1 7
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS