Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud použil zbraň, tak lze usuzovat, že jej použil v zájmu nutné obrany. Nutná obrana podle § 29 trestního zákoníku je čin jinak trestný, kterým někdo odvrací p ř í m o ( to je nutné) hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný tímto zákonem, není trestným činem. Nejde o nutnou obranu, byla-li zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku.

4 0
možnosti
MP

proto tady máme tzv nepřiměřenou obranu . jak ovšem s toho udělali UMYSL usmrtit to mi vysvětlete. IMKHO použili zlovolně kanon na vrabce !

2 0
možnosti
JH

To to trvalo než zasáhli místní admini - aktivisti:-)

2 0
možnosti
Foto

Zapomněl jste dát odkaz na inkriminovaný článek na Romea.cz. Zřejmě proto, že by se ukázalo, že vaše tvrzení -

"Svým obvyklým informačním stylem, tj vynecháním veškerých faktů, které se nehodí, vešlerých zmínek o negativním Romském chování a konstatováním, že Rom je v tom vždy nevinně a všechno zlo od bílých pochází." - JE SPROSTÁ LEŽ!

takže tady je ten odkaz: http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/v-chomutove-byl-zastrelen-sedmatricetilety-rom

Nechť si každý udělá obrázek, zda náš článek vynechal nějaká fakta. Článek byl naposledy aktualizován v sobotu v 19:45.

Tady je pak záznam pietního shromáždění: http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/v-chomutove-probiha-pietni-shromazdeni-za-zastreleneho-roma-policie-misto-strelby-blokuje

A tady navazující článek o uvalení vazby na střelce: http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/strelec-z-chomutova-byl-obvinen-z-vrazdy-hrozi-mu-trest-vezeni-12-az-20-let

1 6
možnosti
MP

takjže tím udavačem jste byl vy ? děkuji. A Romea.cz u mě skončila tehdy, kdy před lety měsíc mazala cjkaoukoliv zmínku o romy zmasakrovaném Patrikovi z Krupky , která se v diskutzi objevila - jako by t zoho kluka krev netgekla

9 0
možnosti
Foto

Koukám, co Čech to znalec soudních spisů a trestního řízení. Takový průměrný Čech si přečte v novinách titulek a už ví, jak měl soud postupovat. Policisté, nikdy, ale nikdy a o nikom neříkaj, že něco udělal. Policie, každou věc prošetřuje ze zákona podle §158 odst. 3 tr. řádu, aby zjistila, zda se jedná o tr. čin anebo ne. Jinak pokud zahájí trestní stíhání podle §160 odst.1 tr. řádu, tak je je v usnesení o zahájení tr. stíhání mimo jiného, je ve výrokové části uvedeno ........ kterého se měl dopustit. Tedy ne, dopustil se.RvRvRv

2 6
možnosti
MP

chcete tvrdit že obvinění, punc vraha a dlouhé měsíce vazby nikomu nezničí život ? 8-o

8 0
možnosti
JH

Ještě nenastala doba, kdy je nezbytné brát spravedlnost do vlastních rukou, ale dovedu si představit, co toho střelce až tak vytočilo, stejně, jak by to dopadlo, kdyby místní povolali Policii. To by bylo zase přešlapování kolem horké kaše....

0 0
možnosti
OU

Já sice chápu Vaše vášně, ale trochu bych se na Vašem místě uklidnil.

Obvinění z vraždy je v takovém případě dosti standartní postup. Někdy je zastaveno už policií (takových případů by mělo být víc), někdy ho zarazí až soud... V tom případě Vám "vražda" paradoxně prospěje, dostanete odškodné. Chybou systému není moc šance provést soudní vyšetřování bez obvinění obránce. Ano, je to chyba, ale ne policie.

A vaše případy? Nakonec bylo ve většině případů rozhodnuto, že jednal v mezích nutné obrany, byť občas bylo nutno pro spravedlnost jít až k Vrchnímu či Ústavnímu soudu (taxikář).

Pokud na někoho vystřelím omylem, tak jsem prostě pako, a tu basu si zasloužím.

Ad Krušnohorská balistická... Čert ví jak to bylo, tady nešlo ani tak o meze nutné obrany, jako o průběh celého střetu. Oba účastnění mluvili zcela jinak (myslím, že mělo nastoupit in dubio...).

0 0
možnosti
MP

Obvinit "jaxi preventivně" a ještě tím nejtěžším kalibrem - a potom dokazuj že , je postup v rozporu s persumpcí neviny , ale také dokáže zničit život . I tehdy, když svou nevinu nakonec prokážetze. Souhlasáíte ?

5 0
možnosti
Foto

Tak se s Vámi loučím, už si asi nezablogujete. Policie a soudci nesmí fungovat a nejenom v otázce setkání dvou etnik. Zapoměl jste na kolegu blogera, který střílel ve svém bytě na neznámé osoby a pokud půjdeme do pater vyšší a nejvyšší politiky, Ráth, Dalík a další není to moc lepší. Vždy se najde někdo, kdo se za tyto ne zrovna hodné chlapce postaví a potom dojde na emotivní fotografie, zfalšované posudky a úplatné soudce. Ryba smrdí od hlavy, a pokud se neudělá pořádek nahoře, bude to ještě horší.

0 1
možnosti
MP

dobrý den. Kolegu bloggera který se zastřelil si samozřejmě poamatuji, nicméně donívám s že jeho případ byl značně specifický.

1 0
možnosti
SB

K těm teroristickým útokům, kdy auto bylo použito jako zbraň, jste zapomněl připsat ty Antverpy. Tam se tomu naštěstí podařilo zabránit ještě dříve, než by byli zabiti lidé na chodníku, ale z hlediska úmyslů je pokus o trestný čin posuzovaný jako trestný čin dokonaný. Řidič z terorismu obviněn byl.

12 0
možnosti
MP
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...