Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes jsem se začetla do jednoho článku, popisujícího současnou hysterii a boření soch v USA. Ono teda nejde jen o boření, třeba přejmenovávají se ulice. A tady se někde povedlo něco, co se jen tak nevidí, hlavně, že teď to nechává sluníčkáře v klidu. Někde přejmenovali ulici gen.Lee na ulici Bizoních vojáků. Bizoní vojáci byla jakási kavalerie, četa, složená jen z černochů. Bizoní se jim říkalo proto, že jejich kudrnaté vlasy v indiánech evokovala srst na hlavách bizonů. A jsme u toho - Bizoní vojáci prosluli vražděním indiánů, Apačů, Komančů, Siouxů... Toto nikomu nevadí??? Spousta amerických prezidentů, včetně prvního George Washingtona, byli otrokáři, měli černé otroky - kdy přejmenují hlavní město?

1 0
možnosti

Stejně tak se začínám bát o desítky skvělých knih...

2 0
možnosti

To jste se začala bát pozdě. Deset malých černoušků od Agathy Christie nejdříve přejmenovali na Deset malých indiánů a naposled na Deset malých vojáčků. Nekecám.

3 0
možnosti

J87a74r19a 53R84a49n89k

17. 8. 2017 20:28

Spis brzy sundaji hlavniho loutkare, Mueller uz ma dost dukazu;-)

0 0
možnosti

Poslední dobou aktivista vyskakuje tak dlouho, dokud se mu nevyhoví. S roky akorát sbírá další a další munici v podobě bezpráví menšin. Například prasečák v Letech.

Odmítavý postoj vydržel po x vlád, pak ale přišel Babiš, řekl něco politicky nekorektního a hned se současná vláda může podělat, aby stihla vepřín vyplatit. Přínos pro stát nulový (pochybuji, že se zvedne počet návštěvníků památníku), jenom náklady z naších kapes.

9 0
možnosti

Tak mi to připadá, jako kdybychom cinkáním klíči vlezli z louže pod okap.

5 0
možnosti

Užili jsme si pár let svobody, dalších pár let iluzorní svobody a teď hurá pod bič dalším mocipánům.

4 0
možnosti

Ty pomníky tam až donedávna stály a nikoho "neradikalizovaly". Najednou pár blbcům začaly vadit a teď si tam kvůli tomu budou dávat po hubě. :-/

16 0
možnosti

Zakázat Friga je dobrej nápad, určitě na něj časem tihle splašení levičáci taky přijdou:-)

8 0
možnosti

Trvale říkám, že bořit se nic nemá ! Veškeré pomníky jsou zhmotněním . Dobových ideálů - hodnotových vrcholů. Nejlépe je popsat cedulkou s komentářem. Ta absurdida, by pak z dějin vystoupila sama a připomněla prvek pomíjivosti ! Můj děd se stěhoval 4x. Začal na náměstí TGM , pak na Adolf-Hitler-Platz, poté se přemístil na náměstí VŘSR, aby se ukotvil na náměstí Svobody ! Pochopitelně se nestěhoval ani jednou ! I námět pro cedulku mám - "Takoví jsme byli" a (dodnes ještě jsme) . :-)

14 0
možnosti

My v Ústí nad Labem bydleli na Fučíkově ulici, dříve Hitler Strasse, nyní Masarykova. Jak se jmenovala ta ulice před válkou netuším.

A nyní? Ulice původně Gagarinova, nyní Glennova.

Nic nového pod sluncem.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS