Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

To, že sražená zvěř není majetkem poškozeného řidiče, ví každý trochu informovaný člověk. A i kdyby nevěděl, neznalost zákona neomlouvá.

0 0
možnosti
PB

To se v článku nerozporuje. Rozporuje se výpočet škody.

1 0
možnosti

K tomu co jste autore napsal snad jen toto. Pokud se chcete k něčemu vyjadřovat, měl byste si problematiku nastudovat. Jinak jste pouze hlupák, co má potřebu se zviditelnit. Škoda se samozřejmě nepočítá z ceny masa. Navíc na škody za jednotlivou zvěř existují "tabulky" a to z toho důvodu, aby bylo pytláctví trestným činem. Tak to chce stát, protože veškárá živá zvěř patří státu, nikoli myslivcům. Jakkoli usrmcená zvěř (čli i ta sražená) ovšem patří příslušnému mysliveckému spolku.

0 0
možnosti
MP

Navíc na škody za jednotlivou zvěř existují "tabulky" a to z toho důvodu, aby bylo pytláctví trestným činem.

Rozumím tomu dobře, že v tabulkách je vyčíslená jakásik fiktivní škoda, která nemá se škodou skutečnou společného naprosto nic? Že ony tabulky jsou účelově sestaveny?

A ano, podle zákona patří. Ale morální to bude tehdy až mi onen myslivecký spolek zaplatí rozmlácené auto. Máte li z něceho prospěch, neste za to i odpovědnost.

0 0
možnosti
PB

Je to tak, karma.

0 0
možnosti
ŠM

je mi líto srnečky i srnčete, ale pokud je tam myslivci chovají, měli by uhradit i škodu,kterou způsobili svým přebíháním silnice na projíždějícím vozidle...nebo být rádi,že si to majitel vozidla vybral v naturáliích....

1 0
možnosti
Foto

No...tak bohužel. To mě tu uklovou. Já sice si o mnoha myslivcích můžu myslet své, ale: ne že Vám nebo někomu skočila do cesty lesem srna;-D Cesta bohužel skočila srně a jelenovi přes les...a ty cesty přes les jim tady v Čechách skáčou čím dál častěji. Zkuste se hádat, kdo v tom lese fakt žije a kdo je tam tedy opravdu tím domácím. O myslivce, co mají sami z lesa byznys, se tolik neperu. Těm, co sebe vidi jako pupek všehomíra, je dobré připomenout tuto nepatrnou a nepopulární pravdu;-)

2 0
možnosti
MP

Připusťme, že můžete mít pravdu. Jak se ovšem mění mé konstatování, že cena, kterou si za sražený a ponechaný kus vyčíslili myslivci je totálně mimo mušli ?

0 0
možnosti
VF

Naše zkušenost - na první pohled jen malý ťukanec od srnce, oprava 50.000 Kč. Pojišťovna nikdy nezaplatí všechno.

Lesáci si do "škody" asi započítali i to, že srna mohla mít v budoucnosti více mláďat. To by bylo srnčat a zlatých zoubků !

5 0
možnosti
JM

J26o31s27e82f 10M62i50k21e30l

28. 2. 2019 14:45

Vždyť si všichni stěžují, že je srnčí přemnožená a je pomalu kladena na úroveň škodné ..:-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...