Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

super článek-ale to bohužel státní zaměstnanec nepochopí. a už tuplem ne socky z letné.

0 0
možnosti

Vzal jste si dnes prášek?

3 1
možnosti

Něco originálnějšího ... by nebylo ?

2 0
možnosti

Pane Prášku,

vaše uvažování na mne působí, jako by snad vláda úmyslně nechala vyrobit a rozšířit koronavirus, aby poté mohla likvidovat nejen celou ekonomiku, ale především obyvatele naší malé zemičky.

7 6
možnosti

Všude ve světě se vlády pokouší popasovat s virem a zachránit ekonomiku. U nás je to spíše výsměch. A to mi vadí. Kdyby alespon vláda umožnila živnostem, které musí kvůli covidu skončit ČESTNÝ ODCHOD. bez ztráty osobního majeku a puncu bankrotáře.

3 1
možnosti
Foto

Krize způsobená čínským koronavirem naplno dolehla na živnostníky, a to nejvíc na ty nejmenší z nich. Právě jim a osobám samostatně výdělečně činným je v Německu určený rozsáhlý program pomoci, který tamní vláda schválila a který čerpá z k tomu vyčleněné částky 50 miliard eur. Podle Německa je státní intervence je za daných okolností oboustranně výhodná. Jakmile totiž krizí zasažený podnikatel přeruší činnost, propustí zaměstnance a všichni skončí v sociální síti . Bude to dražší a návrat do normálu bude trvat o mnoho měsíců déle. Mimo to Německo na záchranu německého hospodářství uvolnila finance celkem za 1,2 bilionu eur, tedy skoro za 33 bilionů korun.

5 0
možnosti
Foto

Ano, ale musí se to brát jako program na záchranu ekonomiky (díky výdajovému multiplikátoru), nikoliv jako program na záchranu živnostníků.

0 0
možnosti
Foto

Ale to odškodnění půjde z veřejných peněz, tedy i z vaší kapsy. Jak se často opakuje, tak vláda nemá své peníze. Takže se ještě více zadluží. Bude působit proinflačně, to znamená, že v delším časovém horizontu sníží hodnota soukromých úspor. Takže to zaplatí střadatelé. Bezprostřední odškodnění tak zaplatíme v různé formě tak třikrát, přičemž každý poškozený musel dopředu počítat s rizikem, že jednou nějaká živelná katastrofa přijde. A že v čele státu bude zrovínka neschopná vláda.

1 1
možnosti

Tak ještě jednou. jestli jsou karanténní opatření ve prospěch VŠECH musí také VFŠICHNI SOLIDÁRNĚ nést jejich náklady. Ne že je ponesou jen vybrané skupiny obyvatelstva, které jako jakési držhubné schodíte ze stolu ohlodanou kost. To je cesta do pekel

2 3
možnosti

zastánci nulových opatření argumentují: "vždyť se ta rýmička týká jen starých a nemocných, co umřou jen o pár měsíců dřív, než by stejně umřeli...". no, a v podnikání to bude stejné, skončí firmy a podnikatelé, kteří by stejně už toho moc nenapodnikali

4 1
možnosti

No, když myslíte? Oni skončí podnikatelé, kteří začali v posledních, řekněme, dvou letech. Nainvestovali, mnozí se zadlužili, aby mohli podnikat a toto jim může (a nemusí) zlomit vaz. A končit budou i podnikatelé, kteří začali dříve a podnikání jim vcelku šlo, ale hotovost na tři, čtyři měsíce prostě nemají (tu nemá téměř nikdo) (jasně, zavřeno budou mít dva měsíce, ale i potom se budou obchody rozjíždět nějakou dobu, oficiální prohlášení bylo, že se na předvirovou úroveň budeme dostávat 8 let).

O podnikání toho asi moc nevíte, že?

7 0
možnosti
Foto

Ani jsem to nedočetl, autor by byl asi rád nemocný.

7 1
možnosti

řekněte mi, k čemu přežít koronavir, skončím li doživotně bwz perspektivy pod mostem ? Takový živost pane, si račte vetknout do špic !

0 1
možnosti

A75l85e37š 27N13o78v62á51k

15. 4. 2020 8:16

každá krize má i své pozitivní stránky. Prázdná místa na trhu se brzy zaplní novými firmami.

3 0
možnosti

Prátzdná místa po zemřelých se také zaplní novými lidmi. Samá pozitiva a sociální jistoty..

1 0
možnosti

J13i89ř53í 50F28o91g55e42l

15. 4. 2020 8:08

Vlna komplotů, sebevražd......

Vy byste se mohl chytit s Hrušínským za ruku a odkráčet k Neumětelům.

13 1
možnosti

jakých KOMPLOTŮ ? umíte pane ČÍST ? b a n k r o t NE k o m p l o t !

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS