Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No.. možná pro zajímavost - již delší dobu roste počet nakažených ve Slezském vojvodství v Polsku - to je to, které sousedí s Karvinskem. Např. včera to bylo 189 lidí. Počet nakažených v celém vojvodství je ke včerejšímu dni 6 271. Protože na rozdíl od našich "pendlerů" ti polští, kteří pracují u nás (doly, montovny apod.) cestují přes naše hranice celkem bez problémů . Podle vyjádření některých NIKDO NIKDY po nich nechtěl nějaké osvědčení o negativních testech, aby mohli překročit hranici. Takže mne třeba napadá, jestli tohle není cesta, kudy se koronavirus dostal do sprch v Darkově.:-/

2 0
možnosti

to je ve všech fabrikách...zavřely se automobilky, ale strojní fabriky a výroba brzd do lokomotiv jela dál..a ti chlapi sice měli roušky, ala po směně šli do sprch a tam je z tlam sundali....zatím mají kliku..zatím jsou čistí....

2 0
možnosti

Proč se tedy nesmí sprchovat ve fitku ?

1 1
možnosti
Foto

Vono je to dáno i tím, že horník je chlap. Nějakou rýmu, kašílek a teplůtku, to se neřeší, jde se fárat. Dole se to vypotí.

1 0
možnosti
Foto

Někdy nad nařízeními vlády opravdu rozum zůstává stát. V kancelářích, kde lidé jsou spolu osm hodin mít roušku nemusí, ale na ulici, kde se max. míjejí ji mít musí.

5 0
možnosti

Máte pravdu. Jak opětovné otevírání provozoven, tak rušení povinnosti nosit roušky není ani podle logiky, ani podle vyjádření epidemiologu s hygieniky (jakkoli Vojtěch tvrdí, že vše pečlivě konzultujte), ale dle toho, co si kdo vyjedna. V ulicích, kde nikdo není, resp. jen pár lidí si to lidé vyřešili sami, stejně jako v březnu, kdy si je usili, tak v květnu je nosí na nose či krku.

1 0
možnosti

celé počínání prymuly, podle kterého se všichni řídí, by mohlo působit dojmem komedie, kdyby nemělo katastrofální dopady jak na psychiku lidí tak na ekonomiku, přihlouplé roušky atd.

7 2
možnosti

Pokud to ještě nevíte, nouzový stav už skončil. Mírně řečeno jste zaspal.

2 0
možnosti

Víte, za to vyhledávat epidemiologická rizika jsou někteří lidé placeni....

0 0
možnosti

Odpovědnost je především na vedení firmy. Nicméně jsou odlišná kritéria pro pracovní činnosti a volnočasové aktivity (i když i tyto někoho živí).

Je i řada dalších zaměstnání, kde je nutné sprchování před či po práci, a také by mne zajímalo, zda a jak pro ně byla stanovena hygienická pravidla. Je evidentní, že v Darkově je to přes čáru. Fitka a další sportování se povolily s tím, že se v místě nebudou používat sprchy.

1 0
možnosti

Máte pravdu. Sportovci a cvičenci ve fotku se sprchovat nemohou, ačkoli se potí a páchnoucí pot není nic lichotiveho, ale pracovníci v průmyslu díky odborum ano.

0 0
možnosti

jestli někdo nechápe, že je rozdíl sedět 4 hodiny u kadeřníka a nebo být 5 minut ve sprše, tak mu asi není pomoci

0 0
možnosti

Sedet u kadernika face2face dva lidi pul hodiny je mensi riziko prenosu nez 200 lidi pokupe.

0 0
možnosti
Foto

Plukovník Prymula si nemohl nechat takovou přehlídku ujít. ;-D

0 1
možnosti

Mate pravdu, je to dalsi ukazka chaotickeho chovani teto vlady pri teto krizi.

1 2
možnosti
Foto

No někde bylo nutné to promoření vyzkoušet. Tomu se říká chytrá karanténa. Velké procento bez příznaků.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS