Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P27e41t83r 74Č16e58j40k94a

8. 7. 2020 16:55

Omlouvám se, ale tenhle článek je jeden z nejhorších a nejostudnějších, co jsem tu na blogu kdy četl. Především tím, že je psaný někým, kdo nemá ani tušení o tom, jak funguje veřejný sektor - a třeba taky proč.

Zaprvé - ten odsouzený nedostal rok a půl za pět housek - tomu odsouzenému se přeměnila předchozí podmínka na trest vězení natvrdo, protože spáchal trestnou činnost (která byla zřejmě obdobného charakteru) v době podmínky! Koukněte se na to i z opačné strany - jste provozovatel obchůdku a zlodějíčci se vám vysmívají, protože za přestupky z nich nikdo nic nevymůže a podmínka je akorát pro srandu králíkům. Někdy holt padnout kosa na kámen musí. Nehorovala tu veřejnost kdysi pro pravidlo třikrát a dost?

Zadruhé - vy byste pracoval kdekoliv tři měsíce ZDARMA?

Zatřetí - úplně směšné je to zkrouhnutí platu o polovinu. Tím dostanete třeba i zaměstnance ve vyšších platových třídách pod minimální mzdu (dostal byste pod minimální zákonnou mzdu až lidi do platové třídy 14...). Prosím uvědomte si, jak to je. Faktem je, že platové tabulky (tedy platový základ) je zcela objektivně o 30 % podhodnocen oproti stavu, kde by správně měl být (nejnižší platový stupeň v nejnižší platové třídě je o 30 % pod hranicí minimální mzdy, která těmto zaměstnancům samozřejmě doplácena - ale tento "dopočet" už není zahrnut u dalších platových tříd a stupňů, čímž dochází k deformaci celé tabulky - na úkor platových vyšších tříd). A ty (pro vás určitě amorální) odměny, které se tu a tam objeví, akorát vedou k tomu, že tento podsek se aspoň nějak kompenzuje.

Začtvrté - on vám někdo braní do toho veřejného sektoru jít, abyste situaci změnil, když se vám nelíbí? Napsal jste svému senátorovi či poslanci, co se vám nelíbí?

Zapáté - velmi by mě zajímalo, jak má třeba veterinární dozor, nebo policie fungovat jako "public service" a nikoliv "authority". Úkolem státu je vymáhat právo - to jinak, než jako "authority" neuděláte.

5 1
možnosti

.... málem jsem se nad Vaším komentářem nad tak zoufalou situací státních úředníků rozbrečel ;-(! A víte proč? Zkusil jste si v době koronaviru kdykoliv cokoliv na jakémkoliv státním úřadě vyřídit?? Venku na chodníku stojí fronta jako p...e, dovnitř se pouští po jednom a to se ještě musíte dopředu objednat, no a v povzdálí na rohu vesele pokuřuje parta minimálně čtyřicetitisícových úřednic, které se v pravidelných intervalech střídají :-/!

0 0
možnosti

Vám je nyní všechno jasné. Škoda, že Vám to nebylo tak jasné třeba 15.2.2020. To jste pouze držel ústa. Pokud byste je držel i nyní, mohl byste být slušným člověkem. Protože kecáte, jste jenom žvanil.

0 0
možnosti

Co bylo 15tého druhý?

0 0
možnosti

..... tomuto článku se nedá nic jiného, než zatleskat R^R^!!

0 0
možnosti
Foto

J51a93n 95Š78i54k

8. 7. 2020 8:05

Oni VŠICHNI soudci a úředníci jsou lumpové. Podle této logiky jsou tedy VŠICHNI zloději, kteří kradou v malém jen chudáci, kteří mají existenční problémy, protože ta havěť okolo nich bere tolik peněz. Takovéto paušalizování a dělení společnosti dělají přesně totalitní režimy. Váš článek je plný zášti a nenávisti, pane Prášku. V každém případě zloděj pěti rohlíků přináší méně zla, než podobné blogy, které podněcují nejnižší lidské pudy. Z vašich slov je cítit, že jste zažil něco špatného... Hlavu vzhůru a hezký den

4 0
možnosti

Ano, je plný zášti a nenávisti k SYSTÉMU, který se vymkl z kloubů. A k jeho kolečkům, která ten systém drží v chodu. A v každém případě, zloděj 5ti rohlíků přuináší jak méně zpla, tak méně neštěstí než jediný úředník s razítkem, mající moc ničit životy lidí . než jeden jediný malý český Javert .

PS: úředníci mají být ne AUTHORITIES ale PUBLIC SERVICES !

1 0
možnosti
Foto

Se vším bych souhlasil s výjimkou zlehčování krádeže. Zloděj nebyl odsouzen za krádež rohlíků, ale za to, že jako recidivista kradl v podmínce. Nelitujme ho, v teple věznice přečká zimu a na jaře ho tu, propuštěného podmínečně po odpykání poloviny trestu, máme znovu. I s chutí na čerstvé pečivo, avšak zcela bez chuti pracovat.

8 0
možnosti

Nezlehčuji. Ale krádež za 60kč je tak na tři dny v obecní šatlavě, ne na dva roky, na trest, který tady uložil soud za znásilnění..

2 0
možnosti
Foto

Ta naštvanost je naprosto namístě. Ono by to tu asi opravdu chtělo začít trochu provětrávat ulice, jako to teď dělají v US, ale nevím, jestli by se český člověk na něco takového zmohl, zvlášť když se ho to netýká osobně a nikdo mu nesahá na prachy.

A vždycky se najdou apologetové - jako zde v diskusi. U Floyda to podle nich nakonec bylo oprávněné (bral přece drogy!), u tohoto pána jistě taky. Hnus.

1 0
možnosti

Ano USA náš vzor. Doufám, že se takového provětrání nedožiju. Netoužím po tom, aby přede mnou na kolenou klečeli šlechtici a církevní hodnostáři a omlouvali se za desátky, právo první noci atd.

1 0
možnosti

No, tak ono to nebylo 5 obyč. housek, natož rohlíků, ale každá á 12 Kč. Ale, to je vedlejší...

Ten "bezdomovec", co jsem ho posléze zahlédnul v TV, rozhodně nevypadal jako hladový nemohoucí ubožák, ale spíše jako dobře situovaný/oblečený squatter, možná i smažka, navíc mladý, vypadající celkem zdravě a práceschopně. A s tou jeho údajnou schizofrenií to může být bůhví jak...

Rozhodně to nebude žádné neviňátko, protože už měl na sobě podmínečný flastr, kterýžto se tímto spáchaným nekalým skutkem zajisté proměnil v trest nepodmíněný a odrazil se tak v celkové výši trestu.

Pro mě je výrok soudu v tomto případě OK.

9 1
možnosti

... A může vás policajt při chůzi na červenou zastřelit? Vždyď jste určitě v autě už dostal pokutu ...

1 0
možnosti

Klídek. Já tyhle dojáky, jak si někdo ze zoufalství, z hladu či existenčních důvodů vezme to či ono, prostě nežeru. Kradou (u nás se mají v nouzi vždy kam obrátit, aby nemuseli) ..a to je za mimořádných okolností, kdy jsou bezpečnostní složky oslabeny, trestáno tvrději všude. Totéž platí pro nezodpovědné chování, které může vyvolávat paniku.

Zákon je zákon. Má svůj účel a pravidla. To, že někomu za nějakou "prkotinu" hrozí bůhví co, neznamená že to skutečně dostane ..a když napoprvé dostane, tak že u toho zůstane. Ty prvotní tresty mají především odrazovat ostatní. Nikdo nestojí o to, skutečně zavírat (a živit) někoho za prkotiny.. ale jde o to, aby se nevžil dojem, že je všechno jen prkotina.

8 1
možnosti

A já zase vyznávám princip přiměřenosti.

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS