Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A teď TŘEBA digitální stát a BLACKOUT... ;-D

1 0
možnosti

V takové situaci nevyřídíte téměř nic ani osobně. A papírově přes poštu také nic, protože se pošta také zastaví.

2 0
možnosti
Foto

J78a76n 88Š32i33k

26. 1. 2022 15:41

Takže po státu chceme digitalizaci a my budeme mít tužky a čtverečkovaný papír a bude to spolu kompaktibilní? No, jasně. Vzhůru do Evropy a do světa Česká republiko! Ono je to celkem typické pro dnešní ufňukanou dobu. Vy všichni musíte a starejte se, ale já nic, já muzikant. Hezký den

3 3
možnosti

Ten stát by s tím měl začít u sebe, a ne buzerovat ostatní. Na poli šikany občana je zdigitalizováno 100%. Ale pak stát chce nějaké informace, které už má a otravuje s tím občana - onehdy jsem vyplňoval dotazník pro Úřad práce - opravdu si nedokáže Úřad práce zjistit u sociálky, kolik je u nás zaměstnáno ženských? Proč máme datovou schránku, ale na něco ji nelze použít, protože když se na to něco datová schránka použije, tak se to posuzuje jako vadné podání, protože se to musí podat přes web s ověřením identity přihlášením do datové schránky - panebože, to je přece úplně choré. Takže fňukat třeba a tlačit na stát taky třeba, protože stát se chová nepřátelsky a neefektivně.

2 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že do dvou let bude muset mít datovou schránku každý podnikatel, jedná se pouze o urychlení procesu.

A pokud to myslíme s digitalizací státní správy (a nejen té) vážně, jedná se o nezbytný krok.

0 0
možnosti

L92u33b36o68š 29K48r18i97m70l

26. 1. 2022 17:22

Ano, toto přihodili poslanci do zákona jako povinnost pro podnikatele, ale na straně státu se to nikam neposunulo.

2 0
možnosti

1. Pokud Pepa obkladač zaměstnává Frantu přidavače, pak je na hlavu padlý, protože stát ho udusí na byrokracii celkově. Datovka v tomto směru fakt není tím nejvážnějším problémem.

2. Mít datovku považuju za významnou výhodu, a to nejen jako OSVČ, ale i jako občan. Jakoukoliv komunikaci se státem máte dobře dokumentovanou a úřad nemá prostor pro lhaní. Problém nastává jen v případě, že si neumíte zálohovat zprávy z datovky.

3. Od příštího roku bude mít každý OSVČ datovku povinně tak jako tak. https://www.businessinfo.cz/clanky/vsem-osvc-bez-vyjimky-budou-od-ledna-2023-zrizeny-datove-schranky/

3 0
možnosti

to vím, viz text odkazu. Pokládám to ale za velmi špatné řešení . A Pepa obkladač s Frantou přidavačem jsou jen příklady.

0 0
možnosti

Máte pravdu v tom, že je to svým způsobem zneužití covidu. Ale na druhou stranu stát může všem živnostníkům zřízení datové schránky přikázat bez ohledu na nějaký covid a zdůvodnit to digitalizací (stejně, jako jim svého času vnutil elektronické pokladny). A pravda je, že lidi na jedné straně bečí, že zavádění digitalizace jde pomalu, a na straně druhé se jí zuby nehty brání. Asi tak.

2 0
možnosti

..takže abych pochopil již psané, pokud zaměstnanec má podezření u sebe na Covid a sám se dojde otestovat, tak zaměstnavatel DS nepotřebuje..?

0 0
možnosti

Přesně tak. Pokud jej ale zachytí samotest u zaměstnavatele, musí si tento založit datovku a poté nahlásit

8-o

0 0
možnosti

J67a98n 35D70o64u60š59e68k

26. 1. 2022 11:59

Lidi jsou prostě sto let za vopicema.

1 0
možnosti

Doufám, že vy sám jste se vyvinul alespoň po strunatce. :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...