Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sestřel letu MH-17 a záhadné SU-25 které zmizely.

kolem pádu letadla MH -17 Malaiských aerolinek není příliš jasno. Ví se jen jednoznačně, že bylo sestřeleno a kde spadlo. K největším hádankám patří role záhadných  letadel SU-25. Záměrně nepíšu "Ukrajinských". V textu pochopíte proč.  

Nejnovější úlovek báťušky Putina

Obě stzrany, proruská a protiruská spolu ve svalování viny jedna na druhou soupeří. Sotva jedna strana příjde s reálně znějící teorií na základě části faktů a na základě odmítnutí faktů které se nehodí, druhá strana na základě jiných faktů teorii vyvrátí a příjde se svojí . Pojďme v tom udělat pořádek a vyznat se ve věci.Ono podle zveřejněných informací z obou stran konfliktu má ta záhada totiž velmi pravděpdobné řešení. O to pravděpodobnější, že jsou s ním v souladu zveřejnené údaje OBOU STRAN. Předem upozorňuji, že nutně musí jít o trochu dlouhé čtení.

Separátofilní bloggeři, zejména pánové Fojtík a Hermánek věnovali  v minulých týdnech nebývalé úsilí v dokazování, že SU-25 nejenže sestřelit Malaiský Boeing mohlo, ale že tak i učinilo. Uveďme bez nároku na úplnost třeba články Nedoletí a nedostřelí, SU-25 je zkrátka a jednoduše... , Legenda SU-25 ve světle detektivních příběhů…   Pan Cemper,  a mnozí další. V logie věci pak vyvozují kategorické závěry, že  vina za skoro 300 zmařených životů cestujících je na straně Ukrainy, Kyjeva a "junty" a "fašistů z maidanu"

Blogger  Sergej Kondakov přímo píše:

Experti konstatovali, že trup letadla má dva typy poškození. Je tam jedna tržná díra s množstvím střepin nepravidelné formy kolem ní, kterou očividně způsobil výbuch nekontaktní hlavice s tyčovými elementy. Charakter rány neodpovídá tomu, co může způsobit střela raketového systému Buk.

Na jiných fragmentech letadla byly nalezeny kulaté otvory s ohnutými okrají, přičemž prakticky každému vstupnímu otvoru s ohnutím okrajů dovnitř odpovídá výstupní kulatý otvor s ohnutými ven okraji. Kulaté otvory mají stejný průměr cca 30mm a mohly vzniknout po obstřelu letadla z děla stíhačky SU-25.

Jedním z prvních na tuto skutečnost poukázal pozorovatel OSCE Michael Bociurkiw, který dokázal dorazit na místo pádu malajsijského boeingu dřív, než se s troskami letadla začalo hýbat. Jeho názor potvrzuje i bývalý pilot Lufthansy Peter Haisenko, který však uvádí něco navíc. Počet a umístění kulatých otvorů je takové, že musely vzniknout po obstřelu letadla ze dvou stran, zprava a zleva od boeingu.

 

Generální štáb Ruské federace pořádá 

mohutnou tiskovou konferenci, ukazuje radarové obrázky s Ukrajinskou SU-25 blížící se k MH-17 . Ale: Jak Rusko, a vlastně KDOKOLIV pozná že tečka na radaru je právě SU-25 a že patří právě Ukrajině ? . Jako velmi komická se jeví otázka položená Ukrajině: jakto, že má Ukrajina na území v činnosti protileteckou obranu, když separatisté nemají letectvo ?

 Množí se také zprávy a názory, podle kterých vrak letu MH-17 vykazuje nejen požkození od rakety BUK zem-vzduch (průlet oblakem šrapnelů) ale i zásahy raketou R-60 vzduch-vzduch a stopy po průstřelech palubních kanónů (Pomiňme nyní že i raketa R-60 má modifikaci pro odpal ze země - vybavenou přídavným prvním stupněm na pevná paliva ) . STačí do googlu zadat vyhledávací řetězec "MH17 R-60"  Z těchto pramenů ne nutně všechny musí být Ruská propaganda a ne nutně všechny je možné a priori označit za symšlenku. Hezky podklady shrnul i  článek na Zvědavci. a to včetně videí a kontroverzní reportáže

Vše výše uváděné pak jest  samozřejmě vykládáno jako stoprocentní důkaz viny Ukrajiny na sestřelu letu MH-17. Ukrajina má MOTIV... A jedině Ukrajina má i PROSTŘEDKY. Vždyď  separatisté přece nemají letectvo ! Správně ?

 Kdepak, chyba. Podívejme se na zoubek jednomu letadlu  SU-25  které postupně mizí z virtuálního prostoru  - jak pověstný kvantový úsměv  kočky Šklíby.

 
Na následující stránce (New World Opposition) lze přečíst:

Pokračují boje v okolí města Luhansk, domobranci zlikvidovali 9 zásobovacích vozidel, sestřelili kyjevský letoun An-26 ve výšce 6,5 km. 13.7. zlikvidovali 27 obrněných vozidel i s pomocí ukořistěné stíhačky Su-25.

Ke stránce bylo připojeno i video. Z něj se člověk podrobně dozvěděl  že se 13.07 podařilo rebelům spojízdnit ukořistěnou SU-25 Ukrajinského letectva a tuto poprvé bojově nasadit, což mělo za následek zničení 6 Ukrajinyských tanků a jednoho BVPčka. Toto video,dokonce s českými titulky, bylo ještě cca před 14 dny k dispozici, nyní na stránce zeje čenota .
A dál už po onom sepratistickém SU-25 není ani vidu ani slechu. Separatisté další bojový úspěch tohoto letadla nehlásí (jistzě by to z propagandistických důvodů udělali ! ). Ukrajina však nehlásí že jej sestřelila. ( jistě by to z propagandistických důvodů udělali !).Kdepak, onen separatisty ovládaný SU-25 ZMIZEL.

Dále MIZEJÍ ze sociálních sítí a Youtube ty nejnápadnější (především ne rusky mluvené a otitulkované)  zmínky o tomto letadlu. Již o pár odstavců výše jsem zmínil , že video, ve kterém je mimojiné halasně opěvován bojový úspěch  separatistické SU-25ky, zmizelo. Toto video bylo signováno a graficky vyveeno v designu Youtube  kanálu "southfront" a "antimaidan". A zmizelo z těchto kanálů  nejen ve verzi s českými titulky,  ale i ve všech ostatních jazykových mutacích. Ačkoliv jiná videa popsující den 13.07 a 14.07, dokonce i jiná videa popisující zničení jiné Ukrajinské kolony, zůstala.  Zkrátka a dobře nikdy přece nebylo  a není žádné Ukrajinské SU-25 v rukou separatistů.

Ne všude se ovšem zatím podařilo zmínky o separatistické SU-25ce vymazat. O ukořistěné SU-25 mluví například ruská agentura ITAR-TAS .    A o jeho bojovém nasazení na straně separátu pak například zde , zde, a v daklších Ruskýcvh médiích. Twitterový účet "strelkov_info" stejně jakako  stejnojmenný účet na síti "V kontakte",  sloužící jako jakási svodka válečných a jiných uálostí v separatistických regionech pak o bojovém nasazení "našeho SU-25" také hovoří. 

Po dlouhém hledání se mi přecejen podařilo (jiné a lepší ) video, které jasně mluví o užití ukořistěné SU-25 separatisty v bojích najít. 

 v tomto videu je přímo citován ministr obrany Doněcké lidové republiky, který říká "šturmovik potřeboval menší opravu kterou se nám povedlo zařídit svými prostředky a dostat letadlo do vzduchu . Stroj provedl úder na jednotky..." atd Rusky umíte všichni.

Excistenci "separaistické" SU-25  lze tedy pokládat za velmi dobře doloženou.

Otázka za milion. Proč má být toto letadlo ministerstvem paměti "vyzmizíkováno" ze světa ?

Odpovědí  na tuto otázku je RADAROVÝ ODPOVÍDAČ.

Nyní se musím věnovat (velmi velmi zjednodušeně) trochu technickým detailům. Existují dva druhy radarů. První takzvaný "primární radar" je veliká otáčející se anténa a produkuje obraz rovnající se radarovému odrazu  od nějakého předmětu. Na obrázku pod číslem 1.  Anténa je natolik veliká, protože musí příjmat slabý odraz od vzdáleného předmětu.

Potom existuje sekundární neboli přehledový radar. Na obrázku má tu menší anténu (2). Ten funguje na principu, že vysílá impulz a letadlo mu odpovídá. Jeho anténa nemusí být tak veliká protože nepříjmá  odraz ale aktivní vysílání letadla. Jakmile je letadlo "přejeto" paprskem přehledového radiolokátoru, vyšle radiový sigál, obsahující kromě speciálního kódu také unikátní identifikaci letadla. Jakýsi "otisk prstu", který  nese informace  o typu letadla a u zemi které patří . (velmi zjednodušeno).

Důležitý rozdíl mezi primárním a sekundárním radarem pak je, že primární vidí odrazy od všech předmětů ve vzduchu, tento odraz (jeho velikost, tvar, intenzita etc) bývá často typická pro daný předmět. Jedná se vlastně o analogový obraz.  Sekundární radar naopak vidí jen ta letadla, která mu odpovídačem odpoví. Zobrazuje je na obrazovce tečkou s popisem údajů, které od letadla přijal. Pro ostatní předměty ve vzduchu je slepý. Nevidí tedy třeba letící raketu, narozdíl od radaru primárního.  

O pár odstavců výše jsem  položil řečnickou otázku,  "Jak Rusko, a vlastně KDOKOLIV pozná že tečka na radaru je právě SU-25 a že patří Ukrajině" Odpovědí je: Samo letadlo to prostřednictvím radarového odpovídače oznámí.

Myslíte si, že separatisté v rámci té "jednoduché opravy" měli kapacitu a schopnosti vůbec se nějakým radarovým odpovídačem zaobírat ?

Dochází Vám co jste právě četli ? Že pouhé 4 dny před sestřelem civilního letadla MH-17 měli separatisté k dispozici plně letuschopný a bojeschopný kus SU-25, který navíc na radaru vypadá jako by patřil Ukrajině.

 Nyní se musí mezinárodně svorně všichni Kremlofilci, kteří obsáhle dokazovali, že letadlo SU-25 mělo podíl na sestřelení letu MH-17 chytit za nos a říkat si : Ajta krajta EPIC FAIL. 

Protože připustí-li, že se kolem letu MH-17 motalo SU-25, že jej toto SU-25 i sestřelilo, nebo se na sestřelu podílelo (Raketami vzduch-vzduch R-60, palbou kanónu), pak chtěj nechtěj musí tak přípustit, že stejně dobře jako toto SU-25 mohl řídit Ukrajinský pilot věrný Kyjevu, tak stejně dobře toto SU-25 mohl řídit pilot separatistů věrný Novorusi, potažmo Moskvě - a díky  radarovému odpovídači, který byl Ukrajinský, není možné na základě radarových pozorování tyto dva případy odlišit. 

Stejně tak, jak rusofilové a Putinpropaganda tvrdí, že. motivem, pro který Ukrajina let MH-17 sestřelila  byla operace pod falešnou vlajkou, jejíž cílem bylo zodpovědnost za smrt civilistů přehrát na separatity, zdiskreditovat je tím na mezinárodním poli  a ospravedlnit válku proti nim vedenou,  musí v tomto případě uznat, že sami separatisté potažmo Moskva měla tentýž motiv - Tedy operací pod falešnou vlajkou zdiskreditovat protivníka na mezinárodním poli a získat záminku  k válce.

Obě dvě strany konfliktu tedy měly jak MOTIV  tak i PROSTŘEDKY, řečeno slovy kriminalisty.

Je ovšem zajímavé, že  naprosto všichni, kteří mluví o roli SU-25 při sestřelu letu MH-17  existenci "separatistického šturmoviku" neuvažují ani nezmiňují . A to včetně Ruských oficiálních míst (sic !) A jeho existencvi přehlédla i Ruská média a Ruský generální štáb kdye ve svých Dalších deset otázkách pro Ukrajinu ptá: 3. Why was a large group of air defense systems deployed to the militia-held area if the self-defense forces have no planes?  a v otázce 5 se diví že od 15.07 je v oblasti registrována zvýsšná aktivita systému Kupol (radiolokátor patřící k BUKu ale umí IDENTIFIKOVAT cíl takže záměna s civilním letounem NEHROZÍ ). No bodejď by nebyly Ukrajinské protiletecké síly aktivní když jim separáti svým jediným letadlem způsobili těžké ztráty...

Podívejme se teď na to z pohledu Ruska. Anektovalo Krym. Potřebuje RYCHLE pozemní přístup, protože  jinak novému území hrozí ekonomický kolaps a nepřekonatelné problémy.  Proruští separatistzé na Ukrajině zcela zřejmě dostávají na frak  a pozemní cestu na Krym nejsou schopni otevřít. Je akutně potřeba "causa beli" která ospravedlní Ruské zapojení se do války. A v dané situaci získá separát potažmo  Rusko přístup k plně vyzbrojenému a letuschopnému letounu, který nejen vnějškem ale i na radaru vypadá jako letadlo Ukrajiny.  Logický je tedy závěr že takovéto letadlo bude použito  při provokaci (operaci pod falešnou vlajkou) jejímž cílem má být Ukrajina. Sestřel vlastního civilního letadla (Aeroflotu) se pak jeví jako ideální záminka která by rusku umožnila otevřeně vniknout na Ukrajinu. Zejména v zemi, kde je nab hodnotu žiovota prostého mužika nahlíženo stále poněkud ehm alternativně.  Kandidátem je let AFL2074 Moskva - Larnaka.

O tom, že se při incidentu osudného 17.07 jednalo o předem připravenou akci svědčí, kromě vyzmivané separatistické SU-25  navíc také  i několik  dalších indicií.

Především, když analyzujeme informace o roli a přítomnosti SU-25 na místě katastrofy,   zjistíme, že existují dva typy infomacčních zdrojů. Typ1, který uvádí informace, které mohou být relevantní. Existuje věrohodná cesta, jak tyto informace mohli získat.

Zajímavější je ovšem Typ2: Informační zdroje, které tuto informaci NEMOHLY MÍT. Už například proto, že ji měly tak brzo,že ještě ani trosky letadla MH-17   pořádně nedopadly na zem, nebo jsou zjevně nesmyslné, popřípadě zdroje tohoto tvrzení tvoří kruh navem na sebe odkazující.

Svědectví vojáků že viděli spolu s Mh-17 letět i Ukrajinskou SU-25 - je evidentně nesmysl, protože i kdyby rebelové u svého ukořistěného šturmoviku přemalovali výsostné znaky Ukrajiny na znaky separatistů,  těžko by u letadla ve výšce nekolika tisíc metrů, letícího rychlostí nekolika set kilometrů v hodině byly ze země byť i dalekohledem patrné.

Dalším podivným a velmi rychlým svědectvím je záhadný dipečer Carlos, který velmi rychle přispěchal s tvrzením že "na radaru viděl". Problém ovem je, že onen dispečer Carlos patrně nikdy neexistoval (tedy alespoň jako Ukrajinský dispečer) a  vlastně by ani nemohl na Ukrajině získat licenci k řízení letového provozu (!) 

Ani zastánci autenticity Carlose ve svých analýzách však nedokáží vysvětlit časové nesrovnalosti v jeho"svědeckém tweetování". Zdá se, že tweeetování  je posunuto o cca  5-15 minut (tedy v době, kdy už bylo známo CO trefili ). Ale i kdyby se časové údaje podařilo dát do souběhu, je tu ještě jedna nesrovnalost, která jen manipulací s hodinami odstranit rozhodně nepůjde. Cartlos, coby prý očitý svědek který koukal na obrazovku radarů,  mluví o  DVOU Ukrajinských SU - 25 stíhajících Malaiský Boeing (tweet z 11:48 a z 11:54 a z  13:38).   Rusové ovšem naopak, i ve výše odkazovaných reprotážích z tiskových konferencí vždy mluví o JEDNOM (!!) Ukrajinském  letadle ! . To máme už druhé SU-25 které v tomto incidentu ZMIZELO.

Je tedy zřejmé, že  některé zdroje informací  jsou DOPŘEDU INSTRUOVÁNY co mají vidět a o mají najít. A to je možné jen při DOPŘEDU PŘIPRAVENÉ A PLÁNOVANÉ AKCI

Zvlástním případem jest pak ona legendární zpráva Ruské Televize, že  ukrajinci mířili na Putinovo letadlo. Rychlost a absurdnost, z jakou byla zveřejněna dává tušit, že Ruská televize byla také dopředu  informována  o tom, že dojde k útoku na Ruské letadlo nad Ukrajinou. A když bylo sestřeleno úplně jiné letadlo, Ruští provládní novináři v šoku a zbrkle hledali jiné vysvětlení.

S  Carlosovým twety je ještě jeden problém. Snadno zjistíme že létá po netu spousta screenshotů. Ovšem všechny mají u příspěvků čas pouze RELATIVNÍ - tedy od té chvíle, kdy dotyčný, pořizující screenshot vstoupil na stánku. Z čehož přesný časový snímek nejde pořídit.  Potom se objevují screenshoty, uvádějící první čas Carlosova příspěvku v 10.21 minut. Jestliže byl však poslední kontakt s letadlem MH17 v 13:21 UTC (dle wiki a flightradar24.com), muselo být v místě, odkut Carlos psal 10:21 místního času (nebo na toto místo mít nastaveno locale v počítači). Pohledem na mapu časových pásem(zohledňující DST) snadno zjistíme, že 13:21 UTC je 16:21  Ukrajinského času. Kdyby byl Carlos španěl a měl španělskou lokalizaci - měl by jeho tweet  čas UTC+2 tedy 15:21 CEST.  Podíváme se, kde bylo 10 hodin, tedy UTC -3 . Hm. V Halifaxu v Kanadě, v Brazílii, Argentině a Chile. Proč by ale Ukrajinský letecký dispečer nosil telefon nastavený na TOTO časové pásmo ? 

 

 Shrneme li výše uvedené, můžeme nastínit velmi pravděpodobný scénář událostí.

13.07: Separatisé úspěšně nasazují svoji ukořistěnou SU-25, kterou předtím  opravili.

14.07: Potenciál tohoto letadla, které na radaru vypadá jako Ukrajinský stroj si začne uvědomovat Ruská tajná služba a stopne jeho další bojové využití.Padne rozhodnutí zapojit letoun do provokace proti Ukrajině.

15 a 16.07: Plánování a organizace operace pod falešnou vlajkou. Jmenovitě sestřel vlastního civilního letadla AFL2074 na lince Moskva - Larnaka.Kypr je navíc vnímán jako spojenec Ruska a vlastně i strategická brána do Středozemí.  Takováto iformace (o plánu sestřelit vlastní civilní letoun) má váhu dynamitu a rozhodně se nedostane na separatistické území, kde hrozí její vyzrazení.

17.07 ráno: Hlavy a řídící články propagandistických  kremlobotů, Carlosové a Ruská Televize dostávají avízo, že na Ukrajině bude sestřelen civilní ruský letoun .

Plán akce byl patrně takový, že protileteckou střelou "zem-vduch" bude sestřeleno letadlo Aeroflotu AFL2074 , Separatistická SU-25  se zapnutými radarovými odpovídači (které zobrazí na  přehledových radarech Ukrajinský letoun) se  bude potloukat kolem aby obstarala důkazy proti Ukrajině. Eventuelně  ze stejným účelem na padající vrak vystřelí rakety R-60  a pokropí jej z palubních zbraní (aby se zbytky střel a rakety R60 mohly v troskách najít).  Trosky letadla dopadnu severně od strategického přístavu Maruipol, který je bez nadsázky branou k pozemního přístupu na Krym. Ze sestřelu  Ruského civilního letadla bude promptně obviněna Ukrajina. Světu jsou předloženy už dříve vyrobené "důkazy". Záminka k válce je nalezena, Ruská vojska překračují hranici Ukrajiny přinejmenším kvůli obsazení místa dopadu a "nezávislému vyšetření teroristicého aktu".

A nyní věci dostanou spád.  Díky chybě v organizaci je raketový komplex Buk, mající provést iniciální fázi ae umístěn chybně místo na satelit Doněcka do předměšstí města Snižne, majícího stejný název (Pervomaisk).  Ponámka pro ty, kteří tvrdí že  se komplex BUK na sestřelu vůbec nepodílel: Samotné Rusko požaduje ve svých "deseti  otázkách Ukrajině" vysvětlení, kde proč ajak Ukrajina se svými komplexy BUK manipulovala a ministr  "se chtěl podívat do očí zbabělému pilotovi který se před raketou země-vzduch schoval za civilní letoun".

Velmi dobře  situaci zobrazuje grafika:(zdroj dailymail.uk)

Letmý pohled na grafiku nám  dává klíč k ještě jedné záhadě a tou jest  změna trasy letu MH-17oproti obvyklé. Tedy její posun na východ. Kudy by letěl, kdyby jeho trasa nebyla změněna ? Podívejme se na obrázek (zdroj). Fialovou barvou je trasa letu.  červenou trasu jsem přidal já. Tak by trasa vypadala neb odklonu a východ.

Ano, nebýt posunu, MH-17 by letěl ve stejný čas téměř ve stejné m místě, kde by mělo dojít k plánovanímu sestřelu AFL2074 !  Ať již trajektorii letu MH-17 posunul kdokoliv,  podobá se pravdě že tak zřejmě učinil proto, aby "vyklidil hřiště" pro pravý cíl akce, let AFL2074.

 14.07 kolem 13:10 UTC. Na střeleckém radiolokátoru Buku se skutečně shodou náhod  objeví  letoun zhruba ze směru ze kterého je předpokládán. Není to však AFL2074 ale MH17. Obsluha provede výstřel.

17.07 kolem 13:15  UTC. Separatistická SU-25 čeká v oblasti nad Doněckem  se zapnutými radarovými odpovídači.

17.07  13:16 - 13.21 UTC Raketa BUK zasahuje cíl. Požkození elektroinstalace letadla oblakem šrapnelů je masivní. Patrně jsou přerušeny i kabely k tzv černým sříňkám. Poslední správa transpondéru letadla. 

Mezitím pilot separatistické SU-25  vidí sloup plynů z rakety  a výbuch. Sice jinde než čekal,  na plný plyn strmě stoupá k padajícímu MH-17. Z dálky (až 12 km) odpaluje raketu (rakety?) R-60, které explodují a přidávají k poškození již tak padajícímu stroji.

17.07 13:23 UTC. Stroj malaiských aerolinií mizí z radarů.

17.07 13:23 - 13: 30  UTC. Padající vrak doprovází v pádu pilot separatistické SU-25 a svými kanóny "vyrábí důkazy " proti Ukrajině. Stejně tak se "nechá vidět" poblíž místa dopadu.

Strelkov a jeho lidi samozřmě nejsou o takovéto choulostivé akci  Moskvou informováni. Takovouto zprávu totižý nikdo soudný nepustí mimo osoby s nejvyššími bezpečnostními pověřeními a rozhodně je nustí ani veliteli paramilitantních jednotek na území cizího státu.  Je to púrostě příliš riskantní.  A ještě je tu možnost, že by Strelkov jako voják s takovýmhle svinstvem nesouhlasil.

A dále už to známe. Strelkovovi lidi vědí, že stříle Buk z jejich území, ví že  trefil velké letadlo a že to spadlo na hladu dolu Progress.  Vyprsí se tedy  známou zprávou "ptica upala" na  "ruský twitter" síť  "V kontakte". Co neví, to si logicky domyslí. Proto je označován v jeho postu stroj za vojenský AN-26, proptože už minule BUKem jeden sundali a nic jiného vojenského takhle velkého tam nelétá. Půl hodiny na to dorazí na místo Strelkovovi lidé a jsou v šoku,  žádná výzbroj, žádní vojáci. Mrtví civilisté.

Rusko a separatisté jsou  bezradni, jen blokuje přístup k troskám letounu do doby, než  se rozhodne a schválí, jaký bude v dané záležitosti oficiální kurz.  Díky tomu osudovému postu "ptica upala" , který sice vzápětí sepratisté smazali, ovšem Rusko incident nemůže použít jako záminku pro invatzi na Ukrajinu. Protože se stal nevěrohodným. Z maskirovky se stala MAMLASIROVKA. Operaci pod cizí vlajkou proti Ukrajině nutno odpískat a prohlásit za nezdařenou. 

Epilog: Se Searatistického šturmoviku se stává "horké zboží". Není již nikde bojově nasazen, aby se zapomělo, že jej kdy separáti měli k dispozici. ZMIZEL aby Rusko mohlo obvinit Ukrajinu, že ta "jediná má letectvo" a poukázat na stopy po raketách a kanonu ve vraku letadla MH17. Když na Ukrajinu vjely "putinovy poloprázdné kamiony". Psal jsem tehdy o extrakční operaci.  Vsadil byche , ale důkaz na to nemám, že v jednom z kamionů zpět do Ruska jedou jednak palubní kanony a zbytky munice nebohého šturmoviku (Aby v případě že by padly do rukou nezávislým vyšetřovatelům nemohly být ztotožněny s onou separatistickou mašinou ) a také prakticky veškerá avionika, letový počítač , navigační systtém a transpondér, aby jejich analýzou nemohly prosáknout pro Rusko nepohodlné údaje.

Ano, souhlasím, že moje hypotéza, byť podepřená jak jsem nejlépe svedl (a jak mi čas dovolil) důkazy a argumenty, včetně těch , které jsou často přehlédnuty, je jen hypotézou. Nicméně jsou s ní v souladu i protichůdné  a kontroverzn informace a to infiormace OBOU stran !!  a věrohodně vysvětluje velkou většinu nejasných a záhadných míst celého incidentu.  Radar ukazuje skutečně SU-25. Separatistickou. Stopy po kanonu a raketách vzduch-vzduch jsou skutečně stopami od raket a kanónu. Jen je proti Boeigu 777 vypálil šturmovik podk ontrolou Moskvy, ne Kyjeva..  Let MH-17 byl odkloněn o 100 km východně, jinak by v době "akce" nebezpečně křížil trasu pravého cíle mise, letu AFL2074.A tak dále.

  Z tohoto důvodu si troufnu tvrdit, že bude pravdě velice blízko. Tak blízko aby mne opravňovala ke kategorickému závěru:  Sestřel letadla MH-17 byl veskrze zvrtanou operací pod falešnou vlajkou, mající za cíl obstrat Rusku záminku pro napadení a full scale war  proti Ukrajině.

 

PS: Krom útoků a nadávek se jistě od kremlobotů  dozvím,že za to zimzení dvou  SU-25 (Frogfoot)  mohou určitě Francouzi . Ti přece žabí stehýnka žerou. No ne ? 

PPS:  někdo, nejlépe novináři , neb na to jsme jako blogger malý pán zeptat Ruska: Jakto že NEVEDELI o tom, že jejich separatisté disponují kořistním SU-25 ?? (z jejich tiskových konferencí to vyplývá). Copak oni také nemají rozvědku ???  A jak dokáží na radaru odlišit zdali SU-25 které zaznamenali bylo pod kontrolou Kyjeva nebo separatistů - zejména když mají oba stroje Ukrajinský Transpondér ??? Jak a čím  mohou VYLOUCIT že roli v sestelu MH-17 nehrálo zrovna toto separatistické(Ruské) SU-25 ???

PPPS: Prosím omluvte případné pravopysné chibi pčeklepy a občas chatrnější formulace.Už Murphy ve svých zákonech tvrdil, že první formulace znamenité myšlenky vždy zní a vypadá hůře nežli zaběhaná formulace myšlenky pochybné.


 Btw: Ne pane Humle, to NEBYLA CIA !

 

Autor: Martin Prášek | pondělí 8.9.2014 12:47 | karma článku: 27,72 | přečteno: 4275x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1353x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Příjmu strávníky do rodiny. Aneb gastronomie postcovidum

Gastronomie. Jeden z oborů, které v době covidu stát odepsal.Ty malé restaurace, kam se chodili lidi najíst.Z práce, cestou po městě nebo jen tak. Průměrná cena za meničko stoupá, zákazníci ubývají. Pro řadu podniků likvidační

25.7.2022 v 8:00 | Karma: 22,91 | Přečteno: 701x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Mají se klienti Sberbank v souvislosti s Ruskou invazí čeho obávat?

Dnes ránu Rusko zaútočilo na ukrajinu. Svět mluví o ekonomických sankcích a dokonce o vyškrtnutí Ruka z mezibankovní komunikační sítě SWIFT, což by ztížilo jakékoliv platby do Ruska.a mohlo mít i jiné dopady.

24.2.2022 v 14:55 | Karma: 13,22 | Přečteno: 672x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Česká politická stonožka.

Vítejte v protektorátu "Bóhmen und Covidáren". Ve středu kolem 22 hodiny poslanci schválili takzvanou novelu pandemického zákona. A mě se při sledování jejich výkonu vybavil jeden z nejhorších filmů historie "The Human centipede"

3.2.2022 v 9:54 | Karma: 35,56 | Přečteno: 3223x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Když datovku nechcete, naženem vás do ní - COVIDEM

Jeden by až žasnul, k čemu všemu se dá pandemie COVIDU využít. V té poslední variantě je to k nátlaku na živnostníky, kteří si datovku prostě nechtěli zřídit.

26.1.2022 v 11:47 | Karma: 29,12 | Přečteno: 951x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Být "anděl smrti", Bohu děkuji za Covid

"Andělem smrti", popřípadě "Doktorem Smrt" či "sestra Smrt" jsou obvykle označovány případy, kdy lékaři či sestry úmyslně sáhnou na život pacienta ze zvrácené motivace. U nás je například známý "heparinový vrah" Petr Zelenka.

6.12.2021 v 14:53 | Karma: 25,41 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Kde vlastně umírají ti očkovaní ?

Neočkovaní plní JIP. Neočkovaných je na JIP 70 - 90 procent. To jsou informace, obíhající v mediálním prostoru, doplněné často i rozsáhlými grafy a analýzami. Jenže...

2.12.2021 v 13:04 | Karma: 39,00 | Přečteno: 6046x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Rozhodnutím Strany Bezinfekční aneb: Česká cesta k Bergamu 2020

Pamatujete si ještě na jaro 2020, kdy Covid kosil sever Itálie ? Přetížené špitály, doktoři rozhodují koho zachraňovat a koho ne. Lockdown, deprese. Mrtví. zničené rodiny i živnosti. Tak k tomuhle vážení, máme dobře našlápnuto.

24.11.2021 v 8:22 | Karma: 22,64 | Přečteno: 584x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Ptal jsem se tehdy Babiše. Nyní se ptám Vás pane Fialo.

Ještě než začalo covidové šílenství, položil jsem Andreji Babišovi na stránkách SILNÉ ČESKO otázku, co se bude dít. Neodpověděl. Nyní v předvečer dalšího LOCKDOWNU pokládám tytéž otázky Vám, jako budoucímu premiérovi.

22.11.2021 v 12:39 | Karma: 22,24 | Přečteno: 936x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Může očkování proti covidu ve svém důsledku nechtěně zabíjet ?

Obávám se, že ano. Nemyslím však teď nežádoucími účinky apod, ale nezamýšlenými důsledky, kterými očkování a zbrklá kampaň kolem, ovlivnilo psychiku a myšlení lidí a vlastně celý SYSTÉM tak, že následky mohou být vpravdě smrtící

21.11.2021 v 8:53 | Karma: 28,60 | Přečteno: 1287x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Žádný očkovaný Skot aneb lesk a bída COVID statistiky

Mentata ovládáš informacemi. Kontroluj, jaké informace dostane, a přesně víš, co udělá. Baron Harkonen.Přesně na tento výrok hlavního záporáka z knihy Duna jsem si vzpoměl při silných prohlášeních o epidemii neočkovaných.

15.11.2021 v 12:17 | Karma: 25,66 | Přečteno: 748x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

ZN: zmenšili jsme vám dvůr. Zato sobě prodloužili bič! Váš stát.

Ve víru covidu zas lidem unikla jedna podstatná zhovadilost, kterou Velký Stát na svoje poddané ovečky uchystal. Tou pastí jsou DATOVÉ SCHRÁNKY - AUTOMATICKY ZŘÍZENÉ. Všem živnostníkům bez pardonu, ostatním pak zákeřně za zády.

10.6.2021 v 13:12 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Otevírací doba přes velikonoce - Vítězem zmatku bude jen COVID

Když už nám vláda málem zrušila velikonoce, co myslíte, nakoupíte si alespoň před "prodlouženým víkendem" v pohodě? No samozřejmě, nenakoupíte - pandemii ku prospěchu.

29.3.2021 v 10:46 | Karma: 23,17 | Přečteno: 931x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

První člověk se upálil kvůli opatřením proti COVIDU (A Maláčové)

Mainstreamová média samozřejmě mlčí o prvním případě, kdy si sebeupálením vzal život člověk. Právě kvůli dopadům covidových opatření . A kvůli šikaně ze strany MPSV. Po sebevrahovi z vchodu ministerstva je to už druhá děsivá smrt

17.3.2021 v 12:23 | Karma: 32,91 | Přečteno: 1554x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Generace rozbitých opic

Vláda nám od pondělka nařídila stanné právo, pardon lockdown a vykolíkovala výběhy. Chybí snad už jen prsťáci v ulicích.Sociální a psychický dopad bude obrovský a drtivý. A tady nelze nevzpomenout práce psychologa Haryho Harlowa

1.3.2021 v 7:50 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1074x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Korona ma zadrhel... dej si roušku na zadel !

Tož fčilkaj nam syncy z tej vlady v tej Praze vyšpekulovali, že nas fšechny pozaviraju doma, nasadi nam štandopede ruške na rypake. A v všude aj ten respirator, bo inak flastr jak sfiňa.

27.2.2021 v 14:17 | Karma: 16,27 | Přečteno: 479x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...