Světový den kyselých xichtů

Donald Trump získal křeslo prezidneta USA. Podle populátrního  vtipu jest to první případ, kdy se bílý milionář s radostí bude stěhovat do státního bytu po černocovi.Já se však koukám po médiích a co nevidím. Podobnost s BREXITEM

A to podobnost více, nežli zarážející. Tedy nejen s Brexitem ale s tím, jak informovali novináři o Brexitu . A jak informovali o Donaldu Trumpovi.

V případě Brexitu to byla novináři velmi velmi neoblíbená myšlenka. A tak se předváděli v útocích na příznivce Brexitu,  v  alarmistických scénářích, že pokud Brexitáři vyhrají,  spadne kometa a na hajzlíku nepujde zvednout prkýnko.

Pak přišly výsledky refernda... A z virtuální novinářské reality bylo jen zbožné přání - a kyselý xichty. Ostatně dnem, kdy Brexit, navzdory mediálnímu tlaku zvítězil, jsem nazval Dnem kyselých xichtů

Že ovšem jsou oficiální média nepoučitelná a stále se dopouštějí těchtýž chyb, a těchtýž manipulací jest nabíledni s kampaně ohledně prezidentských voleb v USA. Zde byla také většina médií AntiTrumpovsky zaměřená. Aféra stíhala aféru, článek stíhal článek, doomsayeři potili jednu alarmistickou předpověď za druhou. A kterákoliv maličkost se dala Trumpovi otřít o hubu, s toho se udělala aféra rozměrů vzducholodě Graf Zeppelin. A potom přišlo na lámání chleba A den voleb.

A bimho.. On to vyhrál

Osobně mi připadá Donalf Trump asi stejně nesypatický, jako jeho protikandidát.možná i hůř. A především nevypočitatelný. To je jistě špatně.A je to důvod k obavám. Ale jen budoucnost ukáže, zdali LIDEM, kteří mu dali svůj hlas, splní jejich naděje, které do něho vkládali. Jeho předchůdce je nesplnil.

Velkou otázkou je také, to, co udělá zvolení Donalda trumpa se světovou stabilitou. která je dávno již spíše nestabilní, bohužel.

Budiž ale útěchou, i když chabou,   že LIDI, ti si  lidi si udělali přesně co chtějí, ne to, co do nich hustili noviny. A že "sedmá velmoc" není až zase takovou velmocí,  za jakou se považuje a za jakou bývá pokládána. A to je na výsledku voleb V USA to pozitivum. Bohužel, zřejmě jediné.Nicméně, političtí komentátoři a předpojatá média budou i nyní muset kousnout do  onoho pomyslného citronu, že jejich manipulace a zbožná přání NEVYŠLA.

A odtut název i tohoto blogu.

Autor: Martin Prášek | středa 9.11.2016 9:12 | karma článku: 40,65 | přečteno: 2396x
  • Další články autora

Martin Prášek

Česká politická stonožka.

3.2.2022 v 9:54 | Karma: 35,56

Martin Prášek

Generace rozbitých opic

1.3.2021 v 7:50 | Karma: 29,30
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...