Mobilní operátoři. Uplácejí státní úřady a úředníky ?

I tak se totiž dá interpretovat causa, která v minulých dnech díky "registru smluv" vyplavala na světlo. Causa o tom, že státní úřady a úředníci mají "velmi spešl ceny" za mobilní služby a sleva přes 90 procent není vyjímkou

Tuto informaci, na základě  monitoringu registru smluv, přinesla veškerá média. Dříve, než stačily příslušné státní úřady  na nátlak mobilních operátorů cenu začernit nebo jinak  z rejstříku eliminovat, bylo šídlo z pytle venku.

A tak vyplavalo na povrch, že mnohé státní úřady mají ceny vpravdě královské.  Vybrané úřady totiž platí pouhou desetinu  toho, co by zaplatil obyčejný plebes.

Faktem však je, že ministerští úředníci mají neomezené volání za 27 korun měsíčně a k tomu si mohou přidat balíček 20 GB dat za 70 korun.Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/registr-smluv-mobilni-operatori-ceny-tarifu-volani-surfovani-na-internetu-cesky-telekomunikacni-urad-is5-/domaci.aspx?c=A170309_205358_domaci_ekl

Jestlipak má nějaké speciální tarify i ČTU neboli český telekomunikařní úřad ? Ano, ten úřad, který má na nestrannost a férovost mimojiné i mobilních služeb dohlížet. A díky němuž máme i nejdražší broadbanda nejrosšířenější jeho náhražku - Wi-Fi.

A mimochodem, kdo dodává telekomunikační služby - A S JAKOU SLEVOU finanční správě (berňáku)?

Dle tabulky, publikované idnes,   stojí ministerstvo financí 1 SIM s neomezenými hovory a internetem celých 63 korun . Ale obecného smrtelníka  by podobný tržní tarif stál minimálně 10 krát  tolik !

Pomiňme polemiku s operátory , zdali je opravdu tak drastická úspora tím, že nemají s takovými záklazníky žádnou agendu, zdali opravdu náklady na agendu s jedním zákazníkem činí opravdu 90 procent ceny, kterou zákazníci platí, i úvahy, zda   se s 98 procentní slevou nejedná o ceny POD NÁKLADY tedy dotované či dumpingové ceny.

Klíčovou otázku která v médiich nezazněla, a kterou se žádný novinář nezeptal:

Smějí úředníci tyto  vysoce zvýhodněné neomezené tarify využívat i pro svoje soukromé účely ?

V tom případě by se totiž nejednalo o nic jiného, nežli o hromadný  a obrovský ÚPLATEK.

Opravdu úředník LIBOVOLNÉHO MINISTRSTVA   a úředník LIBOVOLNÉHO ÚŘADU a to včetně finančního  půjde proti mobilnímu operátorovi, který JEMU A JEHO KOLEGŮM  šetří  (deseti) tisíce  ročně ? Sorry jako, a tomu mám fakt věřit ?

Podívejme se nyní, co  povídá o úplatkářství trestní zákoník, především o tom, co je úplatkem

 § 334 Společné ustanovení(1) Úplatkem se rozumí neoprávněná výhoda spočívající v přímém majetkovém obohacení nebo jiném zvýhodnění, které se dostává nebo má dostat uplácené osobě nebo s jejím souhlasem jiné osobě, a na kterou není nárok.

Přinejmenším tuto podmínku ony superlevné tarify splňují a jsou tedy způsobilé býti úplatkem.

A tak jsou to zase OBČANÉ a zase ZÁKAZNÍCI, kteří tahají za špatný konec a ve svém důsledku tyto výhody vyvoleným  zaplatí. Ale i kdyby tato věc byla právně vpořádku, pro mě jako OBČANA z toho čiší trapný pocit nemravnosti, pocit toho že každý ouřada,  nejen že za peníze, kterými ho ze svých daní živím, mi háže klacky pod nohy, ale ještě má s toho nezasloužené výhody, nedostupné běžnému smrtelníkovi. 

A v neposlední řadě  zbývá pocit, že si výkon funkce těchto úřadů mobilní operátoři - a patrně nejen oni - prostě koupili. Ať již záměrně nebo podvědoimě pak budou mít u úřadůi lepší zacházení, než  obyčejný živnostník. A to jak uznáte je velice ale velice špatně.

Autor: Martin Prášek | úterý 14.3.2017 10:02 | karma článku: 27,67 | přečteno: 629x
  • Další články autora

Martin Prášek

Česká politická stonožka.

3.2.2022 v 9:54 | Karma: 35,56

Martin Prášek

Generace rozbitých opic

1.3.2021 v 7:50 | Karma: 29,30
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...