Štěchovo "totální nasazení" živnostníků do průmyslu

Český průmysl nemá kvalifikované lidi.Soudruh odborář Štěch to vymyslel.Zrušíme živnostníky a totálně je nasadíme  do fabrik. Zrušíme je ekonomicky, nastavením podmínek, neb všichni vědí, že se živnostníci mají až moc dobře.HURÁ  

A víte co, milí socani a odboráři, máte ÚPLNOU PRAVDU. Máme se jako živnostníci zkrátka až moc dobře. S plna hrdla souhlasím s tím, abychom měli stejné odvody, jako zaměstnanci. Z důvodu spravedlnosti.   Jen je třeba ještě drobně doladit pár detailů, aby i zaměstnanec na tom byl, samozřejmě z důvodu spravedlnosti a rovnosti úplně  STREJNĚ, jako živnostníci

- Zákaz odborů. My živnostníci žádné odbory nemáme. Nikdo naším jménem nestávkuje a nelobuje.  Tak proč by jste je měli mít vy zaměstnanci ?

- Žádná zaměstnavatelem placená dovolená. Chceš týden či měsíc v roce nemakat ?  - NAŠETŘI SI. Mě jako živnostníkovi žádnou dovolenou nikdy nikdo neplatí.

- Ovšem také milý zaměstnanče počítej, že když se s té dovolené vrátíš, už nemusíš v dané firmě pracovat. Když já jako živnostník zavřu krám a pojedu k moři,  zákazníci se ke mě taky vrátit nemusí.

- Žádné "odvody  stržené mzdovou účtárnou". Dostanete o výplatě balík peněz a zdar pipi. Vše ostatní si spočítej a zaplať sám. A nes rizika toho, že  ve výpočtech uděláš chybu  a že tě  za ni socka, zdravka a berňák řádbně zkásnou. Oni už rádi naberou úředníky na kontrolu lidí jako jste vy.

- Žádných 60 procent z platu nebo  nebo placená dovolená, když zaměstnavatel nemá zakázky. Nepracuješ, nedostaneš ani korunu. Nás živnostníky taky nikdo nesponzoruje, když nejsou zakázky a na takové sezonní výkyvy si musíme rezervy tvořit sami.  Nelíbí se ti to ? Jdi pracovat jinam, nebo se staň živnostníkem.. Když ase tak dobře máme.

- A samozřejmě, ať ani berńák, ani sociálku, ani zdravotní pojištovnu  nezajímá, kde na to  vezmeš, když  ti zaměstnavatel neplatí.  My živnostníci musíme také socku i zdravku platit i tehdy, když odběratel neplatí, nebo když si nevyděláme či nemáme ani jediného zákazníka. . Chcete to mít stejné ? Fajn. Nechte si čvachtat ! 

- Samozřejmě socku a zdravku milí zaměstnanci plaťte i tehdy, když jste  na nemocenské a nevyděláte ani korunu. Víte, jako živnostník jsem před pár lety chytil mononukleozu. Za celý ten měsíc, co jsem ležel v horečkách, za celých těch 14 dní  co jsme ležel na kapačklách ve špitále a minimálně další minimálně 2 měsíce, co se dával dohromady a  víte co ? Povinné minimální odvody jsem PATIT MUSEL, i když jsem vydělal v podstatě  hov...

- Nemocenskou milý zaměstnanče ? Dokonce tři dny placenou zaměstnavatelem ? Zapomeň !  Pěkně ji dostávej jako živnostník, za stejné peníze a za stejných podmínek. To znamená při 500kč/měs pojistném dostávejte nějakých 380 kč denně od patnáctého dne nemoci. Nelíbí se to , Zřiď si komerční nemocenskou pojistku !  Nemůžeš si dovolit jí platit? Když budeš nemocnej, prostě nežer, nebydli a neexistuj. A raduj se z dluhů u zdravky a sociálky, které ti pěkně utěšeně porostou !

- Žádné pracovní pomůcky oděvy boty atd hrazené zaměstnavatelem. Monterky i bagančata a i tu lopatu si kup pěkně vlastní. 

- Pěkně přispívej zaměstnavateli na stroje, nástroje a zařízení. Proč ? Protože my živnostníci si taky vše musíme koupit ze svého.

- Žádný limit z odpobvědnosti za škodu ve výši 6 měsíčních platů. Pěkně za to co v práci po....š, milý zaměstnanče, ruč celým majetkem. Nás, živnostníky žádná podobná klauzule nechrání, proč by měla vás ? Nelíbí se ti to ? Komerčně se "pojisti na blbost".

- A mimochodem, zrušit OSOBNÍ BANKROTY. Když udělám botu já jako živnostník, žádnou obezličku útěku ze svých dluhů nemám, takže milý zaměstnanče, proč bys jí měl mít ty ?

Líbí se vám, milí zaměstnanci,  tenhle "Brave new world" dle pánů Mládka a teď dle Štecha ? Máme li my, živnostníci  platit stejné odvody, jako zaměstnancii, jsem pro všema deseti, když také  všichni zaměstnanci povinně a bez pardonu ponesou stejná rizika, jaká neseme my.

Tak si nechte čvachtat.

PS: jestli si myslíte, že když živnostzníky zrušíte a naženete do fabrik, že se budete mít dobře ? Kdepak. Takový živnostník je zvyklý nestonat, nedržkovat a MAKAT. A zabere tak místo dvoum, spíše třem odborářským flákačům, kterým tak zajistí efektní výlet  balistickou křivkou na dlažbu.

Have a nice day. 

PPS: Jestli s článkem souhlasíte, prosím lajkujte jej a sdílejte. Je to ostatně jedna z věcí, které lze udělat proto, aby takoví Štěchové zase neřídili tuto zem.

Autor: Martin Prášek | pátek 16.6.2017 10:44 | karma článku: 43,04 | přečteno: 2335x