Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pařížská katedrála = Evropská "Dvojčata" ?

15. dubna krátce po 19 hodině se na střeše katedrály Notre Damme objevil kohout. Bohužel ne ten Galský, ale ohnivý. V okamžení ztuhly rysy všem Francouzům. A všem Evropanům. Bylo totiž jasné, že kulturní škody budou nenahraditelné

O tom, že je v samotných základech ohrožena jedna z ikon Evropy, nelze pochybovat. Co už vyvolává pochyby je ovšem, jak rychle se v souvislosti s požárem objevilo slovo NEHODA.Tak rychle, že  až mrazí. Tak rychle, že nemohlo být nikterak podloženo fakty.  Katedrála ještě stála v plním ohni, a už o události jako o NEHODĚ mluví i oficiální místa. A samozřejmě, mediální reportáže.

 

Podařilo se zachránit dvě čelní věže, nejzásadnější vitráže, umělecké předměty i trnovou korunu. Pravděpodobně šlo o nehodu, všichni vylučují žhářský útok, spekuluje se, do jaké míry to mohlo souviset s rekonstrukcí katedrály,

 

Takový rychlokvašný názor si může dovolit dorovolný hasič z Hrnej Pérdelovej Lehoty, kyž Frantovi traktosistovi vzplane kadibudka na hnojišti.

Ale vyslovit jej (a mediálně šířit) při tak rozsálé události? A to v době, kdy je ještě katedrála v jednom ohni?  A nebo krátce potom ? A to prosím bez  jakéhokoliv průzkumu, vyšetřování, ohledání spáleniště, chemických rozborů a kopce mravenčí forenzní práce ?

A dnes ? Dva dny po požáru (sic! ), tu už máme i předběžné výsledky vyšetřování

 

Podle předběžných závěrů vyšetřování k požáru, který se podařilo v úterních dopoledních hodinách zcela uhasit, došlo neúmyslně. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/notre-dame-pariz-francie-pozar-ohen-hasici.A190415_191311_zahranicni_evam

To je rychlost, viďte..

Bez  ohledání spáleniště, které v takovém rozsahu trvá řadu dnů či týdnů,   AFAIK bez nasazení psa na hledání hořlavin, bez chemických rozborů atd. Bez analýzy například záběrů z kamer, výpovědí svědků atd...

Je jasné, že se věc musí vyšetřit jako NEHODA popřípadě NEDBALOST. Každé jiné vysvětlení (žhář) by totiž mělo tak nepříjemné důsledky, že prostě nepřichází v úvahu.

Bylo zasaženo samotné srdce Francouzského národa. A v případě, že by vyšlo najevo, že se tak stalo úmyslně, dá se očekávat, že by vypuklo peklo.

Proto mainstreamnová média ihned přišly se slovem NEHODA , proto se v médiích množí články, které se vysmívají, nebo dokonce vyhrožují komukoliv, kdo by si mohl myslet opak.  A profesionální konspirátory z toho prosím vynechte, ti budou konspirovat vždy se stejnou lehkostí, s jakou budou nácci hailovat.

Dá se tedy také očekávat, že veškeré forenzní důkazy, které budou schromážděny  budou hodnoceny předpojatě  ve směru "NEHODA", že budou, nechci říci záměrně ale podvědomě přehlíženy veškeré okolnosti svědčící o opaku, jen aby nepříjemné důsledky, spojené s hypotézou "žhář" - v podobě společenských nepokojů atd, prostě nenastaly.To nutně nemusí být ani zlý úmysl, to může mít jen čistě psychologický základ.

A tak, najdou li stopy hořlavin, budou to vždy a bez důkazů látky, které se používaly při rekonstrukci, stopy benzínu, ten přece měli tesaři do motorových pil, najdou li mobil, nemohl být součástí pekelného stroje ale prostě jej zapoměl na pracovišti jeden z dělníků, atd. Zkrátka, mám obavu, že se vyšetřování případu "Katedrála" ponese ve znamení tří opiček. Nevidím zlo, neslyším zlo, něříkám zlo.

A tak Evropskou katedrálu a Americká dvojčata bude napříště spojovat jedno "pouto". Ať bude výsledek vyšetřování jakýkoliv,  zůstane v lidech stále stín pochybnosti. A to nemyslím teď konspirátory, kteří jsou za šíření bludů dobře placeni. Teď myslím i normální, kriticky uvažující lidi.
PS: Prosím povšiměte si, že ačkoliv několikrát použiji slovo "žhář",  hovořím tak jen jako o HYPOTÉZE, kterou je třeba se zabývat a DŮKAZY ji potvrdit  či vyvrátit, nikoliv ji apriori zavrhnout.   Nikde také nehovořím o motivech  případného žháře.

 

 

 

Autor: Martin Prášek | středa 17.4.2019 10:49 | karma článku: 33,98 | přečteno: 1009x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...