Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

Chtělo by se k nadpisu dodat profláklé  "Pani Mullerová". Pokládám sice za zhovadilost začínat obecné úvahy oním místem ze Švejka, které jest snad s přehledem nejparafrázovanějším kouskem české literatury, nicméně dnes jsem neodolal. Ovšem téma, to moc žertovmné bohužel není.
Ríká se, že "Historia - magistra vitae", neboli dějiny jsou učiteli života. Paralery toho, co se stalo v minulosti s tím, co se děje dnes, mohou přinést cenná poznání. A když čtu o nemoci gen. Pavla a o tom, že musí rušit program, a o tom, že jeho protikandidát Babiš chytá mimořádné vysztoupení, nedá mi to....
Vraťme se tedy do roku 2004 na Ukrajinu, kde se v tehdejších prezidentských volbách rozhodovalo také o směrování země OD RUSKa nebo K RUSKU. Tehdy o místo prezidenta soupeřili proruští  Julia Timošenková a Viktor Janukovič (Ano, ten janukovič, který proslul tím ,že  se pokusil utopit v krvi dříve pokojné protesty na náměstí Maidanu , což se mu nepodařilo a musel prchnout kanálama do Moskvy). na straně prozápadní potom stál kandidát Viktor Juščenko.  
Volby však byly zcela zjevně "cinknuté" ve prospěch Ruska, jak  dosvědčila celá řada svědectví i mezinárodní pozorovatelé. Následkem toho vypukla takzvaná "Oranžová revoluce". Druhé kolo prezidentských voleb poté prohlásil za sfalšované i Ukrajinský nejvyšší soud.  v opakovaném druhém kole Juščenko zvítězil.
Jenže - ve finiši k opakovaného druhého kola proběhl pokus o Juščenkovu vraždu, jmenovitě otravou jedním z nejzhovadilejších známých jedů - Dioxinem  Jen díky rychlému a profesionálnímu zásahu Rakouských lékařů tuto otravu přežil . A tedy se svého vítězství v opravném druhém kole,. navzdory Rusku, dožil.
Otrava dioxiny, i když Juščenko přežil, si vybrala kruté následky na Juščenkově zdraví a to nejen v doživotním zohavení, ale i co se pracovní výkonnosti a dalších lidských vlastností týká a tak naděje ukrajinského lidu s ním spojené padly vniveč a v příštích volbách už nestálo janukovičovi nic v cestě. A odtud je už jen krok ke krveprolití na Majdanu, a k začátku celé téhle krize, vrcholící speciální operací .
I dnes se v podstatě rozhoduje o směrování naší země. A to směrování do Ruska, nebo směrování na západ a každý jeden směr reprezentuje jeden kandidát. Volby jdou u nás do finiše  a jeden z kandidátů v tom finiši onemocní. Náhoda? Možná. A možná ne.  A to, že se Rusko před ničím nezastaví, nám ukázal celý minulý rok. A před tím například Vrbětice. A před tím Litviněnko, otrávený Poloniem skoro za miliardu, nebo  vražda Bulharského disidenta Gregorie Markova po útoku deštníkem (sic!)   A causu RICIN, Ruského velvyslanectví v Praze ,  tu si snad také pamatujete. A cauzu otravy Sergeje  Skripala, vražděného Novičokem, taky pamatujete...   A v situaci , kdy Rusové na Ukrajině utrpěli debakl, to smrdí  tím tuplem. 
A situace před prezidentskými volbami se podobá té na ukrajině v roce 2004 - také se rozhoduje o směrování země jestli "od Ruska" nebo "k Rusku". A  Ruskou mocenskou mentalitu a jeho imperializmus  nepředěláš a  metody se nezmění.
Nechci sejčkovat, ale já osobně už bych v těle generála Pavla hledal ricin, dioxin, polonium nebo jiný chemický biologický či radioaktivní sajrajt. 
 

Autor: Martin Prášek | úterý 24.1.2023 12:21 | karma článku: 11,71 | přečteno: 531x
  • Další články autora

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 21,93 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 26,93 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,14 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Fialovo kouzlo nechtěného na první školní den

Bývá u nás letitou tradicí, že se prvního školního dne ve vybranýc třídách účastní vybraní hlavouni. Což je koneckonců dobře, občas díky kouzlu nechtěného vzniknou situace s neočekávanou konotací.

1.9.2022 v 11:29 | Karma: 36,53 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Příjmu strávníky do rodiny. Aneb gastronomie postcovidum

Gastronomie. Jeden z oborů, které v době covidu stát odepsal.Ty malé restaurace, kam se chodili lidi najíst.Z práce, cestou po městě nebo jen tak. Průměrná cena za meničko stoupá, zákazníci ubývají. Pro řadu podniků likvidační

25.7.2022 v 8:00 | Karma: 22,91 | Přečteno: 701x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...