Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V diskusi padla námitka, proč tam nepřivedli skutečného xenofoba, tedy člověka, který má z cizího opravdu chorobný, neovladatelný strach. Asi by byl problém ho najít.

Jestliže „specifickou neboli izolovanou fobií“ trpí 10 % populace a fobií jako takových je známo přes 500 druhů, kolik desetin promile fobiků budou tvořit xenofobové?

Výše uvedenou námitkou bych tedy nepoměřoval kvalitu výzkumu – ten jasně ukázal, že pojem xenofob je v obecné diskusi používán jako dehonestační nálepka; jestliže se do výzkumu žádný xenofob nedostal, ukazuje to jen sprostotu těch, kdo dané nálepky používají k diskusní diskvalifikaci názorového oponenta.

4 0
možnosti
MP

bingo, lépe bych to nenapsal.

0 0
možnosti
ON

O95n38d90ř66e56j 26N64ý26č

6. 10. 2017 17:03

Stačí že si přečtu elity a sluníčka. Nejde to napsat slušně a ne urážlivě? Od vás asi ne. Autor je prostě nočník.

0 2
možnosti
MP

Máte přiléhavější a především SROZUMITELNÉ jedno či dvouslovné označení pro dané skupiny ?

Ano, jsem nočník. Pravá míšeň.. https://www.youtube.com/watch?v=F2EVxG-60aU

1 0
možnosti
PB

P89e27t39r 29B50u31r17i61a21n

6. 10. 2017 14:18

Karma, velmi dobře!

0 0
možnosti
JK

Mne by zajímalo, jaká centra se aktivují cikánovi, když se ho zeptají, zda náhodou nenesou odpovědnost za antipatie, které jako etnikum vzbuzují.

5 0
možnosti
JN

J28o23s15e89f 94N76o57v40á78k

6. 10. 2017 12:16

stačilo by se zeptat v kolik stává do práce;-)

3 0
možnosti
JZ

Kdyztak nad tim uvazuju, toho pana psychiatra asi ceka minimalne Nobelova cena, nebot nasel odpoved na otazku, kterou resi filozofove uz stovky let: jak v myslenkovych pochodech oddelit cisty rozum od emocionalni slozky. Snad si uz brzy budeme vsichni moci konecne snadno overit, ktere nase myslenky maji psychologicky zaklad, a ktere jsou vysledkem racionalniho mechanismu.

1 0
možnosti
EH

Odmítnutí migrantů je pro nás jednoduché, protože:

- pokud se jedná o uprchlíky, ti mají morální právo žádal o azyl v první bezpečné zemi. Každý, kdo jde dál, je ekonomický migrant, i kdyby Asad zabil jeho babičku.

- pokud se jedná o ekonomické migranty, sami si vybíráme, kteří se nám hodí.

Kdyby se něco stalo v sousední zemi, cítili bychom morální povinnost přijmout jejich uprchlíky a pomoct jim.

10 0
možnosti
JZ

Kdybyste muselaopustit svou zemi se svymi detmi kvuli valce s vyhlidkou, ze uz se mozna nikdy nevratite a ze ted budete muset zacit novy zivot jinde, taky byste shodila bagl v nejblizssi vesnici za carou, bez ohledu na to, v jake zemi s jakou zivotni urovni se nachazite? Ja osobne - mozna uvazuju jako ekpnpmicky migrant - bych si vybral pro zivot svuj a svych potomku zemi pokud mozno po vsech strankach vyspelou, kdybych musel uz navzdy popustit cesko. Asi bych uvazoval o Svycarsku ci Australii misto o Slovensku nebo Albanii.

0 2
možnosti
Foto

jste si naprosto jist, že všichni jsou schopni rozumové úvahy???

0 0
možnosti
Foto

Migranti nebo naši občané?

0 0
možnosti
JZ

No dobra, ale znamena to, ze kdyz zadny z tesovanych lidi nebyl xenofob, tak xenofobie vubec neexistuje? Na serioznosti by vyzkumu dodalo, kdyby na mag.rezonanci ukazal rozdil mezi xenofobii a rozumovou uvahou. Stejne jako by zadna z testovanych osob nebyla anachrofobni, by asi neznamenalo, ze tato fobie neexistuje.

1 0
možnosti
EH

Určitě existuje. Když paní nikdy neviděla černocha, určitě se lekne, když ho potká na opuštěném místě. Až ho uvidí podruhé, nebude to pro ni cizí. Tady jde o vyvrácení nálepky, že kdo odmítá migranty, je xenofob.

5 0
možnosti
Foto

mně to bylo jasné i bez přístrojů. Blázni jsou vítači.

11 0
možnosti
KV

Vím o té studii, jsem zvědavý, zda bude někdy zveřejněna.

Karma R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...