Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I12v38a14n 49M12a72r94e54k

10. 12. 2017 20:45

P.Prášku. V pátek jsem byl služebně na Slovensku pár kilometrů za hranicí. V jedné tamní trafice u cesty jsem si zakoupil slovenský denní tisk v ceně 60 centů! Trafikant mi k němu bez jakýchkoli problémů automaticky vydal i daňový doklad. Elektronický systém tam funguje bez problémů už víc jak pár let. V čem je asi zakopaný pes u nás? Tipněte si, ale řekl bych, že na té brzdě stojí někdo úplně jiný a to meditování jestli ano či ne je o ničem. Rv

4 3
možnosti

No je to především o tom, že Babiš se nafukoval kolik vybere a ono nic, jen další administrativa a možná i ztráta

3 1
možnosti

Můj názor - kontrolní hlášení ano, EET v té tvrdé podobě je v současnosti "přes čáru", viz vyjímky, nejen prodej kaprů.

Zdejší bijci proti EET zapomínají, že nějaká její forma existuje ve většině zemí EU a přituhuje. Povinnost kas s pamětí, EET sektorová nebo od určitého obratu atd. Takže že by mimo Babišova a Chorvatska nebylo nic není pravda. Divím se, že Andrej takovéto argumenty nepoužívá. Fakt je, že náš "vzor" Německo EET nepoužívá nebo nemám nejpřesnější údaje. Asi se tam méně podvádí a krade.

Když poslouchám svého syna - právníka, jak "podnikatelé" vymýšlejí způsoby jak vydělat na DPH při přesunech zboží - z Česka na Západ a pak na Východ nebo zpět - a jsou opravdu vynalézaví nebo zkoušejí a předbíhají stát (jako v chytání dopingu) - tak kontrolní hlášení ano. Bohužel DPH zrušit v EU nejde aby problém odpadl. A chytat úniky dodatečně po letech při kontrolách - naivní.

2 0
možnosti

To že něco funguje ve většině zemí EU nemá vůbec nic společného s tím jestli je to dobře;-D

Jinak Chorvatsko Andrej používá, protože tam to vypadalo alespoň chvíli jako že to má pozitivní dopad na výběr daní.

Taky myslím, že kontrolní hlášení by mohl být menší nesmyl, nebo dokonce i užitečná věc.

1 0
možnosti

Tak zjistit kolik EET přineslo nebo nepřineslo je náročné a výsledky půjdou vždy napadnout.

Ale IMO byl přínos hubený až žádný z několika důvodů:

-peníze z úniků byly dříve zčásti použity k podkopnutí cen a zčásti se vracely do bílé ekonomiky přes nákupy zboží a služeb, kde byly daněny

-EET bylo signálem k lehkému zvýšení cen, což nakonec vede k tomu že někteří lidé nakoupí méně, protože změní spotřební návyky(přestanou kupovat některé služby a zařídí se jinak)

-metodika šizení státní moci je národní sport, takže peníze budou utíkat jinde

-současné zavedení zákazu kouření bylo dalším faktorem ke snížení tržeb v pohostinství

2 0
možnosti

Pohostinství tvoří jen malou část z těch, kteří jsou v současné době postiženi EET.

0 0
možnosti

Závěrem snad jen (jelikož vidím, že známý blábolil zatrollil zase celou diskuzi nesmysly a OT), že by mě zajímalo, jestli celá slavná EET přinese do státního rozpočtu za 10 let alespoň tolik, o kolik okrade jeden Bureš náš stát za rok.

6 0
možnosti
Foto

To víš, že ne. A jakou známku z bláboleni máš ty?

0 2
možnosti
Foto

Pro ilustraci uvedu, že hostinští byli vedle zelinářů, řezníků, taxíkářů a dalších za socialismu bohatou kastou.

Můj kamarád Mirek "tržil" v hostinci U Bonaparta, kde bývalo vždy nabito, 5.000,- Kčs čistá ruka. A jakže toho dociloval? Jednoduše.

Ze sudu vytočil i to, co tam mělo zůstat, šidil, ale mírně, na míře a počítal s tuzérem, 20 pracovních dnů, 250,- Kčs v průměru denně dává měsíčně těch 5k.

Teď to mají hostinští o hodně Těžší. Nájem prostor, energie, platy, sociální a zdravotní pojištění. Takže, on ten "vejvar" není ani zdaleka tak luxusní.

A co zbývá? Upravit marži. Je to jednoduché. Stanovím si nějakou marži a podle ní počítám prodejní ceny. A pak tu marži upravím "Vocílkovou konstantou" a vyjde mi zisk pro daňové přiznání.

A smůla je, a proto je kvůli EET takový křik, že účtenky hlásí skutečnou a nikoli upravenou tržbu a hůř se pak s daňovým přiznáním švindluje.

Inu, takový je život hospodských ve druhém desetiletí Po Havlovi. Ten by to jistě nepřipustil.

4 4
možnosti

Neotirej si sva evidovana usta o Havla.

3 1
možnosti

pab Babiš je vilice schopný a pragmatický člověk. Ví, že vyřešit odliv oněch 200-300 mld z dividend do zahraničí je tvrdý oříšek v ekonomice, kde většina důležitých podniků má zahraniční majitele. Daleko jednodušší je přidusit tuzemské chudáčky. Darebné hospodská, stánkaře, provozovatele večerek atp. Vždyť každý přeci hned pochopí bez přemýšlení, jak nás tito lidé za svě peníze ve skutečnosti okrádají.

Účinek je dále zvýšen poukazem na imaginárních 14 mld získaných pro chudáky důchodce Vždyť každý člověk s trochou sociálního cítění musí EET, kontrolnímu hlášení, likvidačním sankcím atp zatleskat. Došlo u úžasnému synergickému efektu spojení závisti, nenávisti a sociálního cítění.

Tento skvělý marketingový tah oslovll nejvíce voličů a pab Babiš zvítězil. Již se na něj začali nabalovat karieristé a zlatokopové. kteří po vycucnutí toho co ještě u nás zbylo, přivodí i konec ANO.Je zábavné vidět, jak socialisté spolu s lidovci podporovali vše co pan Babiš činil a kopali si svůj hrobeček.

Tak za čtxři toky.

10 1
možnosti

Kdo čekal, že se vybere více je naiva. I kdyby se místo 14mld vybralo 6 (tedy kladne saldo) stejně je to provar. Náklady na IT systémy na straně státu, provoz, budovy, úředníci, hodně zavřených kramku, trhu..to vše jsou další výpadky za zdrav. a soc. pojištění atd. Spousta lidí to dělala jak přivýdělek, teď na to kašlou. Ale co je nejhorší, že stát ví díky kontrolnímu hlášení a EET, kdo kdy kde co nakoupi a za kolikl. Což je sice fajn, ale kdo k těm datum má přístup? Jak pak může být premiérem člověk (ministrem financí) který ta data dokáže zneužít a získat konkurenční výhodu? Teď

Nadáváme na EET. nadávali jsme na kontrolní hlášení a kolosální pokuty za chyby (Babišova účetní si splete hrubý a čistý příjem a je ok) astejne jsou tu dále. A to nás čeká GDPR, to bude teprve něco. Kdo chce kam...

5 0
možnosti

Stát neví, co kdo nakoupil. Jen kdy a za kolik. Ale co nakoupil může vědět prodejce pokladen. A od něj to pak může vědět třeba Babiš (nebo kdokoliv jiný s dlouhými prstíky), pokud bude mít zálusk na jeho provozovnu.

1 0
možnosti

Skutečností je, že čistý reálný přínos EET - do rozhohojnění rozpočtu, nikdo nezná. Zřejmě to ani nejde, protože těch proměnných je kopec. Jiná čísla očekávání zapojení - skutečných - zrušené živnosti - nové založené, celkový růst spotřeby, vlna konjuktury ... Čili odhady, p. Schillerová říká 5 mld.Kč. U EET zatím převažuje význam propagandistický - nekraď - nešiď. Částečně se daří samotným výrobcům zařízení a dat. Z mého pohledu nesmyslný projekt - zrušit se nedá, bylo již investováno ... Další vlny, instalatér s hasákem a zařízením k vytištění faktury - šílenost ... Opět jako v Marečkovi na třídní schůzce, teto Máňo Hujer má 5 mld. , tak jo a jedeme zase vlakem domů ... Informace podána - Bude lépe ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Njno, hezky jsem se pobavil. Mějte se tady hezky, jdu dělat něco pro svou firmu. Myslím, že bych třeba mohl udělat přiznání DPH za listopad, nebo tak něco. ;-)

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS