Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

To by chtělo udělat i u poslanců,senátorů,premierů,prezidentů.Prohlásit, Vaši činnost budu/budeme dělat za 1/10 Vašich celkových příjmů.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
Foto

Zapomněl jste na Zdravel, nástupce IZIPu.

0 0
možnosti
KK

Ten e-shop by stejně obsluhoval jenom jednotlivce, velké firmy a leasingovky kupují známky dávkově ve velkém, třeba jenom Leaseplan má 30 tisíc aut.

Dalším kanálem by mohly být Česká pošta a banky které by to nabízely stejně jako dobití kreditu ve svých internetových a mobilních aplikacích a řetězce palivových společností.

Nakonec se celý systém smrskne na jednu jednoduchou databázi a celá problematika na způsob prokázání osvobození od poplatku pro elektromobily, zdravotně postižené, záchranné složky, ....

Můj odhad je max. 4 miliony.

Parta šikovných studentů by to naprogramovala za měsíc a provozní náklady není třeba počítat vůbec, protože stejně už existuje agenda papírových známek o kterou se určitě ve státní správě na slušném železe stará nejmíň desítka ldí.

14 2
možnosti
VB

Jedna z "výhod" systému za 401M, že bezpečnostní složky budou mít prý svá auta nahraná a nemusí si tím pádem kupovat dálniční známku... teď pauza, dlouze se směji až mi tečou slzy....

Co by to muselo být za debílka, aby v jakékoliv bezpečnostní službě připustil registraci aut a tím jejich identifikaci i sledování polohy (při případném prolomení systému).

24 0
možnosti
ZH

Co to mohlo být zač... IMHO je to pouze zástěrka pro to, aby nemusel úřad vypisovat výběrové řízení. Tak tam dali tohoto trojského koně.

5 0
možnosti
JS

Smrdí to na sto honů. Tento eshop bude jen prodávat a předávat data společnosti provozující výběr a kontrolu mýta , kterou je od 1/12 2019 společnost CzechTooll.

1 0
možnosti
ZH

Já jsem také dělal obdobný odhad, byl jsem značně velkorysejší, než vy. I tak mi vyšlo mnohonásobné předražení celé zakázky.

https://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=742347

4 0
možnosti
PP

P60a26v59e93l 13P17o49n60e26c

23. 1. 2020 12:28

> Co se vlastně změnilo od nástupu Babiše do politiky?

Pozitivní trend lze sledovat zejména při srovnání se zakázkou CRAB, která proběhla za vlády ODS.

https://kraisl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=742517

0 0
možnosti
TM

A nemá ten shop být náhodou napojen na nějaké další systémy? Jak dálnice pozná, že mám známku?

2 0
možnosti
RB

kamerami, které už na těch mýtných branách jsou nyní? ;-)

0 0
možnosti
Foto

I74v14a58n 39V32e39s67e87l36ý

18. 1. 2020 10:15

Nějak se mi nezdají vaše předpoklady pro výpočet zatížení takového e-shopu, cituji: "Ročně se prodá ca 800 000 ročních dálničních známek. Dejme tomu, že si ca 10 procent lidí si je pořídí přes eshop" - v tom se mi právě nezdá těch 10% lidí protože ta registrace bude možná pouze přes e-shop. Ty kamenné prodejny (mimochodem mají být za dalších 500mil) budou jen provádět stejnou registraci pro toho kdo není schopný si ji udělat sám.

0 0
možnosti
MP

Dobry den. Mate pravdu. Bude li známka platit celých 365 dní, není důvod, proč by ji lidé kupovali jen v prvních třech měsících. Tedy se zátěž rovnoměrněji rozdělí. A průměrná denní zátěž bude kol 2500 transakcí. A z mnou kalkulovaných 24 milionů na provoz to udělá 50... ppřád je 350 melounů moc na ešopu s android aplikací

4 0
možnosti
LH

Předpokládám že ten nabízený e-shop poběží na notebooku a tisknout bude na hpdeskjet. Tuší někdo kolik stojí servery, diskové pole zálohování servrovna atd atd.

0 0
možnosti
PA

Bylo by vhodné, kdybyste to za ty čtyři roky alespoň na hrubo vyčíslil.

0 0
možnosti
PA

Držím jim palce. Ta částka za eshop je fakt šílená. NA druhou stranu naprogramovat něco a založit firmu, udržovat administrativu, servis a funkční systém je druhá věc. Když se budete držet mediánu, tak by firma o čtyřech lidech - ředitel, sekretářka a dva programátoři, měla za čtyři roky jen za mzdové náklady výdaje skoro 13.000.000 (200.000*1,35*48). A to by měli jen průměrnou mzdu a není v tom servis 24/7. Když k tomu přihodíte další náklady, aby ta firma mohla fungovat, jste v tom nejméně za dvojnásobek, spíš trojnásobek.

1 0
možnosti
ZH

Tohle nemůže dělat firma o 4 lidech, protože musí zajistit zastupitelnost a nahraditelnost v případě, že někdo klíčový odejde. Na druhé straně taková firma musí dělat i jiné projekty, protože co s těmi lidmi, když je nevytíží tento systém? U call centra bych si představoval provoz 24x7, ale většinu času by se tam operátor kopal nudou do zadku. Takže by měl obsluhovat i další projekty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 19,13
  • Průměrná čtenost 3047x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...