Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I50v47a54n 71M83a37r88e52k

14. 3. 2020 9:49

Vaše každodenní potřeba kopnout si alespoň jednou do A.Babiše je hodná obdivu.

K tématu vašeho blogu. Neuplynulo ani pár hodin vašeho nářku "nad rozlitým mlékem", když se zjevilo prohlášení vlády, že ušlé zisky budou živnostníkům nahrazeny formou finančních kompenzací. Takže, co nyní? Popel si asi na hlavu sypat nebudete, stejně tak jako je nemožné dočkat se zde od Vás omluvy za oheň a síru na vládu dštící blog?

Na závěr jednu dobrou radu. Můj kamarád vlastnil výrobnu knedlíků. Slušně prosperoval, bylo to dobře vidět i na jeho životním stylu. Po odchodu do penze se dočkal výměry. . . . . . . 7 200 Kč. . . . . .Kde asi udělal chybu? Nepřál bych to ani Vám. ;-(

A propos, normálně uvažující člověk myslí i na "zadní kolečka", a má určitou finanční rezervu na nepředvídané události. Asi na tom moc dobře nejste, když Vás zavření živnosti na pár dní dokáže zruinovat. 8-o

8 8
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 3
možnosti
Foto

Problémy v Číně trvají už měsíce. Média je sledují takřka v přímém přenosu. To Vám skutečně nedocvaklo, co nás čeká??? Myslíte si, že jsme nějací nadlidé, které nepotká totéž, co Číňany?

9 3
možnosti
Foto

Proč lžete, Babiš s Havlíčkem na tiskovce o kompenzacích mluvili. Aktuálně plánují cca 4 miliardy

7 1
možnosti
MK

Jenže už včera říkali, že to bude mraky lejster, potvrzení, dokládání.... nedělám si iluze, že všichni to dostanou a taky, za jak dlouho. Pořád ještě nejsou ani roušky, ani respirátory, ani dezinfekce...

3 3
možnosti

Najednou zastanci hesla, ze se musi starat kazdy o sebe a ze nemaji byt zadne duchody a socialni davky chteji pomoc od statu...uz i na ne doslo.

4 1
možnosti
OU
JF

J70i23ř96í 35F74o41g38e78l

14. 3. 2020 9:10

Mně by zajímalo, proč vlastně jste živnostníkem. Když při problému máte stejně natažené ruce ke státu, jako to v neproblémové době kritizujete u neživnostníků.

To fakt nemáte nějakou rezervu? To vaše podnikání mi spíš připomíná stánkování.

4 4
možnosti
Foto

Kdyby se ten byznys tak vyplácel, tak jsme všichni zaměstnanci. Většina živnostníků to má tak, že nevydělají na platby soc a zdrav v rozsahu, kolik by platili jako zaměstnanci. To by ten byznys neusnesl. Muselo by se o 60% zdražit. Viz hospody po EET, co se už nedají efektivně krátit tržby a není možné platit zaměstnance na ruku. Všechno je o 50 - 100% dražší. Co je na tom tak těžkého pochopit. - - - Kdo ze živnostníků je v nájmu, bude mít problém. Fabriky už mají, nejsou komponenty z Číny, a nebudou ani odjinud. Očekávám propad hospodářství v rozsahu 10% - 30%. Schodek rozpočtu někde v rozsahu 400 až 800 mld. Samozřejmě může se stát zázrak a nic z toho nebude. Pevné zdraví všem, možná to za chvíli bude jediné, co budeme mít. Teda kromě dluhů.

1 0
možnosti
Foto

Kdosi mi napsal: "Moc hltáte nepodložené zprávy.". - - - - Tak to já zkusím na jinou notu: Lidi neblbněte, nejhorší, co se vám může stát, je panika, nejhorší je umřít na leknutí, je to jen taková slabší chřipka, chřipička, ťuťuňuňu. Hlupáčci čecháčci, co s tou moukou budete dělat, chacháááá. Nevěřte těm fakenews, nebuďte hloupí, taky věříte všemu, co kdo kde napíše, v Itálii žádná epidemie není, je to jen divadlo, udělali to jen proto, aby vyhnali turisty ze země ven, už jich mají prostě plný zuby, všude se jim motali pod nohy, tak to proto. Hahaha. Slušnej člověk přece tráví dovolenou doma, co furt někde lítáte, když máte doma tu mouku, jéjééé... - - - Lepší? Já si taky myslím, že lepší, než nic. Nic je totiž smrt, udušením pneumonií nebo kulkou do týla, vše jedna nicota jest.... - - - - Tak tolik za mne k otázce pravdivosti videí z márnic v Číně a v Persii. Videí, za které koneckonců autory popravili. Pevné zdraví všem přeji.

0 0
možnosti
OU
MK

A představte si, že někdo má dnes svatbu, má objednanou hostinu v hospodě, hospodský nakoupeno, včera si udělal přípravu na dnešek / naložil svíčkovou, dal péci maso...../, má nakoupeny uzeniny, sýry a najednou bum - může si to strčit někam.

10 0
možnosti
Foto

Ať to hodí na hnůj. Teda jestli nějakej hnůj má. Odkdy plebs pořádá oslavy. Moc si vyskakujete, Milenko....

2 0
možnosti
AM

Chudáčci všichni živnostníci, co žijí ze dne na den;-€

0 2
možnosti
ZJ

... řekl státní zaměstnanec z vyhřáté a klimatizované kanceláře, ležíc při tom na polštáři různých prebend Rv!

5 0
možnosti
Foto

Já jsem drobný živnostník a kdo je víc? Ale vážně - prodej květin teď není důležitý. Že nějaké máte a že Vám zvadnou (než abyste je poslal sestřičkám do nemocnice nebo babičkám do penziónu), tomu věřím. Nevěřím tomu, že se půjdete pást. Byl Valentýn, byl MDŽ.

8 1
možnosti
LV

Vy byste strpěla, kdybyste dostala zaplaceno o deset dní míň? Tězko, řvala byste jako tur, že Vás okrádají. Ale z cizího krev neteče, že?

5 0
možnosti
Foto

No Bango bude mazat, že..... Pořád přemýšlím, že vyhodím nějaký blog, ale, mám jiné práce dost, stačí, když mi mažou diskusní příspěvky..... Je potřeba si uvědomit, jak Číňané pozastavili tu infekci - dali lidem na domovní dveře řeťaz, na ulici patrola, na nákup jídla jeden člen rodiny jednou za tři dny, od toho bumážky s razítkem. Kdo to poruší, kulka do týla, zřejmě. - - - - Je to 14 dnů, co jsem po poledni viděl v televizi Babiše s těmi jeho poskoky. Babiš mlel ve stylu motýle - lidi, jste hloupí, že si kupujete něco do špajzu, všechno je v pohodě, kdo panikaří, je hlupák. - - - - - Kdopak nám teď zpanikařil, že. Bába a jeho poskoci, během několika hodin vyrabovali krám a ještě jej zapálili, obrazně řečeno. Ostatně v době moru se lidi zamčeli do baráku a ten se zapálil, bylo to účinné, mnozí tak mor porazili. Vidím, že naše superhyper moderní zdravotnictví a státní správa bere z ranku přesně těchto středověkých opatření (netvrdím, že je to špatně, jen mi hlava nebere, k čemu teda máme Babiše, když obyčejní lidé viděli potenciální problém už 10. ledna a Babišova vláda v té době jela na vlně posměšků o "chřipičce"). - - - - Navíc, zajímalo by mne, co si ti nahoře od toho všeho slibují. Bába prohlásil, že papouškující Merkel šíří poplašnou zprávu, když zopakovala, že se epidemie zastaví, že to prodělají 2 lidi ze 3. Jenže tak to bude, ta infekčnost toho Číňany smontovaného viru je fantastická, v zaznamenaných dějinách lidstva to nemá obdoby. Má smysl to šíření nějak brzdit, nemá smysl se to pokoušet zastavit - nemůžeme dalších 30 let čekat doma, až budeme mít definitivní jistotu, že nakažení všichni pomřeli, ideálně věkem. - - - - - - Nemám žádné zdravotnické vzdělání, ale snad mám hlavu na krku i od něčeho jiného, než jen aby mi do něj nepršelo. Jsem asi hodně nenáročný, ale tak nějak by mi tato kvalita postačila i u předsedy vlády...... No nic, tak snad příště. Pevné zdraví všem živnostníkům, už máte podané přiznání a zaplacené DPH? Ne? Tak honem, máte teď volno.

3 2
možnosti
MP

Prosim na muj mail prasek@sarai.cz co vam smazli. Dekuji

0 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...