Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plně s vámi souzním, někteří úředníci se skutečně chovají jako zločinci. Jen nevím, jaká partaj je schopná je zkrotit a udělat z úřadů opravdu službu veřejnosti, jak praví zákon. Jediná cesta by snad mohla vést přes brutální zeštíhlení státu, pak snad by byla šance, že bude možné vybrat kvalitní úředníky. Protože málo. Zatím to za 30 let nedokázala žádná - na začátku sliby, na konci ještě víc úředníků. ;-(

0 0
možnosti

Berní úředník má povinnost dodržovat daňové zákony a daňový řád. Nemá žádný prostor k tomu ,aby bral ohled na mimořádné okolnosti. Pokud to udělá, dopustí se trestného činu a věřte, že pro blaho daňového poplatníka nepůjde do kriminálu.

Termín pro podání "Oznámení" je termín pro podání daňového přiznání, tj. 31.03. následujícího roku. Na poslání onoho oznámení měl tedy 9 měsíců, navíc to lze poslat poštou, formulář na to není.

Pravda ovšem je, že vůbec existence takového !Oznámení" je lumpárna, protože finanční správa má informace o takových příjmech z obch. rejstříku, katastru nemovitosti, pojištoven, loterijních spol. atd. Takže jenom čeká za bukem, kdo zapomene poslat papír.

Jsou ale i absurdnější situace : např. mně bylo vyměřeno penále za to, že jsem měl přeplatek na dani z nemovitosti. SW neuměl rozlišit kladné a záporné číslo. Penále bylo po vyjasnění zrušeno, ale i tak ...

2 0
možnosti

s\amozřejmě, jak danové zákony tak správní řád ovšem na podobné věci pmatují

0 0
možnosti

Já jsem si koupil zahradní chatku v jedné periferní části Prahy čirou náhodou ve chvíli, kdy mi krátce potom zemřela matka. Zavřela oči navždy ve chvíli, kdy už byl návrh na zápis do katastru nemovitostí podán, ale ještě běžela dvacetidenní lhůta, kdyby se ukázalo, že z mé strany nebo ze strany prodávající dámy nebylo něco v pořádku.

V pořádku bylo všechno, po uběhnutí té lhůty se to definitivně převedlo na mé jméno. Ale o týden později po tom převodu zemřel i otec. Oba rodiče téměř současně. Oba již staří a nemocní, takže za tragédii v pravém slova smyslu to nebylo možné považovat, ale přeci jen několik týdnů má člověk myšlenky někde jinde než na berňáku. A já jsem zapomněl podat přiznání k dani z nabytí nemovitosti. K té stupidní dani, kterou jsme museli platit, když jsem si něco koupili. Tedy ne když jsme peníze získali, nýbrž když jsme je naopak vydali.

Uvědomil jsem si to, když ta lhůta byla prošvihnuta asi tak o měsíc. Přestože jsem jim ukazoval mámin úmrtní list, takže mohli pochopit, že jsem měl myšlenky jinde, neprominuli mi penále z prodlení.

Že mi neprominuli daň, to je jasné. To ani nemohli prominout. Ale oni neprominuli ani to penále z prodlení. Nebyla to nijak vysoká částka, takže mi to nijak moc neublížilo, ale určitá bezcitnost v tom byla.

3 0
možnosti
Foto

To je podstata státu. Získávat násilím zdroje od soukromých vlastníků. K tomu si vytváří zákony. Dokud lidé budou věřit na stát nedá se s tímto loupením vůbec nic dělat.

3 0
možnosti
Foto

Tam kde je stát slabý, nahradí jeho funkce velice rychle mafie.

2 0
možnosti

Babišův Janeček zavedl zaklekávání - které u FÚ vždy, někdy někde, existovalo i před jejich érou co tlak na doměrky, - jako ucelený systém. Každá ryba holt smrdí od hlavy ... :-/ https://www.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/bernak-prohral-dve-petiny-sporu-k-zajistovacim-prikazum-1351439

1 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...