Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M69i53l69a28n 46K36e37s26l

29. 9. 2020 22:19

Proč chodit na hřbitovy?Vždyť nás tam za chvíli povezou.

0 0
možnosti

Největší riziko Dušiček spočívá právě v té velké migraci osob po celé republice, což je ideální příležitost pro "moribundus", aby se rozšířil tam, kde ještě není. Když zůstanou hřbitovy zavřené, nic tak hrozného se nestane, stejně tam skoro všichni dávají ty kytky a věnce jen kvůli tomu, aby je známí nepomluvili - těm zesnulým to je šumafuk.:-)

0 2
možnosti
MK

I když máte zčásti pravdu, přesto je to odporný cynismus.

1 0
možnosti
PR

P76a57v94e87l 63R10y95š38k11a

29. 9. 2020 11:24

Ti mrtví nás potřebovali tehdy když žili. Návštěvou hřbitova, velkým věncem a luxusním drahým náhrobkem nedoženeme to co jsme za jejich života zanedbali a nestihli.

3 1
možnosti
MP

uvědomujete si, že vám může blízký člověk chybět i když v jeho životě nic nezanedbáte ?

2 0
možnosti
Foto

Jak vidíte v diskuzích. Jsou lidé, kteří o svobodu nestojí. Samozřejmě ve vyšším zájmu ;-D

3 0
možnosti
Foto

Bylo by to zbytečné, protože naše zesnulé už nakazit nejde a my od nich také nic nechytíme.

3 0
možnosti
LH

Ke vzpomínce na mé blízké zemřelé nepotřebuji svátek ani Dušičky...

5 0
možnosti
MB

Tady je již tragikomická situace. Když Hamáček chce Nouzový stav - pan Bureš je proti. Když jej chce pan Prymula - pan Bureš je pro ! Pan Prymula je bdělý, řeší i sex ! Říká, (viz zprávy) = "S prověřeným partnerem je možno". Já zase říkám - pan Prymula má po ptákách - žádný sex mít nebude. Nemá prověrky - není tedy prověřeným partnerem ! Národ, má zase s neprověřenému partneru věřit. Chce s nimi dělat přece ten sex - v Nouzovém stavu ! ... :-)

3 0
možnosti
LH

Jak to souisí s Dušičkama?

2 0
možnosti
MS

Jít na hřbitov zřejmě nikdo zakazovat nebude; je to venku a stačí dodržovat rozestupy, případně s rouškou, pokud budou i venku povinné. Případná další omezení v dopravě, návštěvách atd. budou obecné povahy a ne zaměřená na dušičky. Jak psal pan Drápal, můžete si dušičky udělat v předstihu.

3 0
možnosti
Foto

Chápu, že mnoho lidí bude smutných, když nebudou moci vykonat každoroční rituál - návštěvu příbuzných a společnou návštěvu hřbitova. Někteří lidé, také obchodníci, se na Dušičky chystají dlouho předem, dokonce už nyní. Já asi v polovině října už také začínám s pracemi kolem kytic a věnečků. Jestli bude zákaz, pochopím to. Ostatně, na svoje zemřelé vzpomínám celý rok, nemusím kvůli tomu chodit na hřbitovy. Ale spíše si myslím, že Dušičky proběhnou, sice s nějakým omezením, ale proběhnou.

3 0
možnosti
MJ

Jestli si chcete jít lehnout ke svým zesnulým příbuzným, žádný problém. Proč ale k onemocnění nutíte ty, kteří si to nepřejí? Nechcete dbát pokynů vlády? Neposlouchejte ji, ale JESTLI Vy, nebo někdo z Vaší rodiny onemocní, buďte DEMEOKRAT, odmítněte placenou zdravotní službu a léčení si zaplaťte sám. Nebo potom Vám nebudou smrdět peníze od těch, kteří se snažili bojovat s Coronavirem? Všichni jenom pláčete, ale nikdo nepřiložíte ruku k dílu, aby se ta pandemie zastavila. Být Vámi, tak nenaříkám ohledně Dušiček. Klidně si pár let počkejte a pak už se ze hřbitova vracet nebudete....

8 1
možnosti
MP

Proč bych demokrarticky odmítnul léčbnu, když všichni mí blízcí i jíá platíme nemalé peníze zdravotní daně, neboli zdravotního pojištění ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...