Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro pana Košíčka, děkuji za odpovědi, ale připomínám, že jsme ve válce, kterou můžeme projet, s nepřítelem, který mění svou podobu, maskování atd. A válka není spravedlivá, umírají v mnoha případech i ti bezprostředně nevinní. Tato válka i v případě vítězství skončí tak, že po ní zůstanou spálená země i spálení lidé, kteří si hodně dlouho budou hojit rány. A to ještě můžeme být rádi, že není hůře. Že to nevypadá, jak v Camusově Moru. Radujte se z toho, že sedíte doma v teple u počítače a můžete se alespoň ještě najíst a napít.

0 0
možnosti
Foto

No a aby to tak zůstalo tak by bylo na místě udělat ty checkpointy. Ona by to byla myslím příjemná změna, pokud by se rozčilená rodinka lufťáčků směřujících na služební cestu do horského penzionu sama od sebe zvládla ukáznit před hlavněmi namířených brenů, co myslíte? Ono by stačilo jedno vyprázdnění zásobníku po vytečení nervů nějakého záložáka a hned by se pravidla karantény v celé společnosti dodržovala jedna radost, dejte na mne.....

0 1
možnosti
Foto

Jinak je úsměvné to dnešní jednání vlády, kde se tedy po několika hodinách shodli na tom, že až pojedu s rodinou na hory, tak ženu a děti musím formálně zaměstnat ve své firmě na dohodu a navyrábět k tomu papíry ohledně vyslání na pracovní cestu..... no co dodat, no. Obávám se, že (s ohledem na průběh nákazy v té slánské nemocnici) jdeme do té nákazy tou britskou mutací holí a bosí a už není co dalšího, kde by se dalo "přitvrdit". Ono se může ještě zakázat ledacos, ale pokud to nikdo nedodržuje, tak.... opravdu se zdá, že s tím mikromanagementem jakožto oficiální státní doktrínou moc daleko nedojdeme. Níže v textu se mne pan Řezník ptal na to, co bych jako udělal, aby se nepřetížily ty nemocnice. No tak na mně samozřejmě nezáleží, co bych udělal, já jsem jen .... v trávě, že. Ovšem mohu vám napsat, co by udělal někdo, kdo se nebojí velet a chce to rozetnout /to je hypotetické, protože za uplynulý rok bylo XXXX příležitostí to rozetnout, a nikdy po tom mikromanažer nesáhl, ani náhodou/. Nicméně, čistě akademicky, řekneme si, co by se tak dalo dělat - pro někoho, kdo přicestoval z Marsu a je najat jako manažer, aby to teď tady v Česku rozetnul. Pak je to jasné - sehnat vakcínu a naočkovat rizikové skupiny. Buď se to stihne do cca 3 týdnů /než převládne ta britská mutace/, nebo se tomu musí udělat delší časový prostor. A ten lze udělat karanténou. Zastavit zbytné provozy (všechno, kromě provozů sloužících k tomu, aby lidi neumrzli a nezemřeli hladem) a k tomu zákaz vycházení mimo servis tepla a hladu a k tomu zřídit checkpointy. K tomu je potřeba cca 100 tis. chlapů, kde to vzít - 20 tis. policajti, 20 tis. armáda, 60 tis. povolané zálohy, veškerá státní správa do administrace a distribuce nouzových dávek potravin pro obyvatelstvo /ano, hypermarkety přijdou na 2 měsíce komplet zavřít/ - a tohleto držet do doby, než budou naši důchodci a tlusťoši ze 100% proočkovaní. Pak to pustit a uvidí se. Nereálná varianta. Tak uvidíme, kolik bude do června mrtvých. 50 tis.? Asi.

0 0
možnosti

Pane Košíčku. klidně LOCKDOWN, klidně zavřete ekonomiku, ale když zmrazítre PŘÍJMOVOU STRÁNKU, zmrazte také tu stránkuVÝDAJOVOU ! a to důsledně. Zavřeným podnikům zmrazte nájmy, zálohy a platby za energie a služby, zmraszte jim veškeré povinosti platit leasingy, úvěry, hypotéky kontokorenty. Zmrazte jim splátkové kalendáře, veškeré odvody, daně a penále a tak dále. A sammozřejmě tzaplaťte ihnet a hotově nové zboží, a ́t mohou v den otevření rozjet zpět svůj podnik.

Kdyby to bylo takhle, žádný chcíplý pes tu neprotestuje.

2 0
možnosti
Foto

Dále v diskusi pan Řezník píše, že drobní živnostníci nikomu už rok nechybí, a že HDP spadl jen o 5%, a že ekonomika šlape, tak co jako. - - - No ano, dalo by se to tak taky říct. Podobně jako člověk může říct, že pokud epidemie nakonec zabije 100 tis. důchodů, tak nikomu nebudou chybět (jejich blízkým asi ano, ostatním rozhodně ne) a ekonomika taky pošlape. Samozřejmě je to pravda. A protože je to pravda, můžeme přistoupit k mírnému rozvinutí té pravdy. Oni vlastně všichni důchodci jsou z ekonomického pohledu přítěží (znáte to heslo "dědeček a babička ujídají chlebíčka"), podobně lidé pracující na dohody a různé brigády, ze kterých se nedá srážet daň a pojistné, stejně tak spousta lidí fungujících z nouze na živnostňák (prostě skupiny špatně placených lidí, na jejichž práci stála cenová dostupnost širokého spektra služeb). Vlastně můžeme dojít až k tomu, že jediné, co si zaslouží přežít, je práce ve fabrice, ideálně u pásu, jasně svářeči jako dělnická šlechta, jak jinak. Pak tu tedy budeme mít vysoce produktivní proletariát pracující 14 hodin denně u pásu ve fabrice (volný čas nepotřebují, volnočasové aktivity byly přece zrušeny), nad nimi tedy bude ta státní správa a pak blazeovaní bojovníci proti korupci a tak, abychom neměli pocit, že někdo rozkrádá naše daně apod. Samozřejmě mi můžete říct, že to jsou fantazie. Ale já říkám, že nejsou, protože příliš významná část naší výroby se přesunula např. do jihovýchodní Asie, kde to funguje přesně tímto způsobem, a toto uspořádání je konkurentem toho, pokud bychom ty výroby chtěli dostat zpět do Česka. Což se samozřejmě nemůže podařit, a proto tu budeme mít vždycky objem lidí, pro které prostě nebude uplatnění v rentabilní výrobě spotřebního zboží a tak, a tito se prostě budou muset živit ve službách, a budou špatně placení, protože meníčko za 300 a více Kč si u nás prostě řadový zaměstnanec nemůže dovolit. Takhle je to bohužel uspořádáno a tvrdit, že tedy obživa třetina lidí je něco nadbytečného, to je prostě nesmysl.

1 0
možnosti

Jeden náš "velikán" před mnoha lety tvrdil, že uvědomělý občan zemře do měsíce po odchodu do důchodu. Sám se tím neřídil a teď nejenže zatěžuje náš zdravotní systém, ale i celou zemi svými žvásty a udržováním tupého a neschopného mikromažera u vesla.

2 0
možnosti
Foto

Z toho článku čiší zoufalství. A ani se nedivím - tady v tom státě se hraje na karanténu, jsou zákazy vycházení atd., ale v reálu se z toho vlastně nic nedodržuje. Jediné, co z toho zůstalo, jsou zákazy podnikání. Někdo to zvládá alespoň nějak obcházet a zůstat doufat v lepší (obchody mohou zkusit e-shop, kadeřnice mohou jezdit k zákaznicím domů atd.), ale hospody mohou mít akorát tak to okénko, což je ovšem posezení v hospodě s přáteli u večera a píva a pár panáků zcela vzdáleno a úplně stejně je to s mírou propadu tržeb (o marži ani nemluvím). - - -- Odhlédnu od toho, že autor přesvědčivě mluví o tom, že by člověk páchal ze zoufalství trestné činy (jakože třeba poškozování cizí věci nebo obecné ohrožení a tak). Já si naopak myslím, že na odpor se nevzmůže fakticky vůbec nikdo. Vidím to kolem sebe. Ta zkáza jde po dávkách, tak člověk sanuje to, co je aktuální - na jaře lidi vytáhli úspory a překlenuli to, léto se pak jevilo být OK. Jasně, podzim zase, úspory pryč, ale tak snad to nebude trvat dlouho, chvíli vydržíme jet z podstaty, že... Jenomže teď už lidi jedou v půjčkách od blízkých, a konce nevidět. Ano, při pohledu nazpět, kdo má hospodu v nájmu, tak měl na jaře ukončit činnost, případné s.r.o. poslat do insolvence a jít dělat něco jiného (toho svářeče, třeba). Jenomže to víme teď. Židi by se taky nedali shromáždit do transportu, kdyby bývali věděli, jak to celý dopadne. Takže být chytrý je ohromně pěkné...... Jenomže člověk se rozhoduje v daný moment a budoucnost je neznámá. Já si proto myslím, že většina lidí bude doufat do posledního momentu, najedou do dluhů, že jen sama insolvence jim nepomůže a budou mít na krku trestňáky. Jak daleko kdo zajde, musí si rozmyslet sám. Vím jen to, že opravdu silní lidi to daj, dají krach i kriminál i další věci, přežijí to, protože nikdy nežili jen pro sebe, žili hlavně pro ostatní, a to přetrvá. Jasně, ale pro ty slabé (jako že nás je hodně) se v té nejtěžší chvíli nabízí zejména jedna věc: Provaz se smyčkou na konci.

0 0
možnosti

Na jeře ne, ale v prosinci myslím už mohlo být většině jasné, že je to na dlouho a hospodští měli stáhnout rolety a vyklidit pronajaté prostory. V podstatě nějak přežít může jen ten, kdo je ve vlastním.

Proto se také velmi divím tomu, že vlekaři ještě dnes zasněžovali. Tam to vnímám už jako hloupost - prostě začátkem roku měli všechno zavřít a jít někam na brigádu. Chápu, je to složité a ne každý něco najde, ale ztráty, které si nesmyslným zasněžováním vyrobili, považuju za ještě horší. Tahle zima je jasně na odpis, nemaj šanci to dohnat.

0 0
možnosti

A56l46e76x 10G45r77e42g60o13r

28. 1. 2021 17:47

Tak Vám nikdo květinářství nezavira. Tak určitě prosperujete, že? No a pokud ne, nebude to problém státu ale čistě Váš.

0 0
možnosti

P21e77t31r 52B68u58r21i17a72n

28. 1. 2021 18:29

Tak jistě že květinářství dostalo výjimku. Agrofert přeci vlastní síť květinářství.

2 0
možnosti

No, například zapálit prostor, který má člověk pronajatý, je trestný čin. Leda by se chtěl takový člověk ukrýt na dlouho do basy před svými věřiteli.

0 0
možnosti

To sice ano ale bude na to myslet clovek kterémi jedním fikem zničíte mnoho let jeho práce ?

2 0
možnosti
Foto

Ač v podstatě píšete pravdu, nemohu s prezentací souhlasit. Domnívám se totiž, že apel (chcete-li: analýza) by neměl oplývat gramatickými chybami, podle mne to snižuje jeho konzumovatelnost. Navíc v kontextu s dramaticky radikálním textem tomuto pojetí příliš úspěchu nepředpovídám.

0 0
možnosti
Foto

Autorův virtuál. výkřik do veřejného prostoru těžko nazvat analýzou;-)

2 0
možnosti
Foto

Roh hojnosti se vyčerpal. A přišla krize. Pro kde koho, a nejen u nás, ale až celosvětově. Onen kovid tento fakt jen uspíšil. Velká krize v minulém století se proměnila ve válku. Světovou. Že by Váš hostinský či hotelier spálil svůj majetek, tím nikdo nic nevyřeší. A navíc by šlo o pojišt. podvod. Jak dlouho udrží nyní nejen u nás praktikované tzv. helikopter. peníze vše v chodu, to nelze říci, ale ani kam to dospěje. A také celosvětově. A jak co dokáží jedinci, či skupiny to vše ustát? Za I.rep to bylo až ,,jednoduché". Někdo padl, jiný se z toho dokázal vzchopit. To ale většinou jen ti, kteří nejen nefńukali, ale dokázali dohlédnout trošku dál. A jiní krachovali, a stát měl i pro ně ,,prostředky". Od zákona o domov. obcích (od dob R/U), přes žebračenky až po chudobince. Není na škodu se ohlédnout do minulosti za životy našich předků, že. Ač asi jak pro koho:-/ Já totiž i tu historii znám ze života dvou rodů jejichž jsem i já po meči i po přeslici pokračováním. A seznámil jsem, i vysvětlil to i svým dětem. Jak moc autor, či kdokoli jiný, to nemohu posoudit;-)

1 0
možnosti
Foto

Můj dědeček do té krize spadl doslova a do písmene. Patentoval vynález, nakoupil stroje, objednávky se jenom hrnuly. Přišla krize, objednavatelé své objednávky zrušili, no a dědeček s podnikáním musel končit. Padlo na to věno babičky.

0 0
možnosti

Autor je trestně nepostižitelný. V nejhorším případě skončí na psychiatrii:-)

0 2
možnosti

Za co by jste mě chtěl pane Havránku zavřít , Za to že píšu, že mnozí lidé, dohnaní do krajnosti sáhnou k extrémnímu řešení a extrémní taktice ? To je přeci věc všeobecně známá.. :-)

1 1
možnosti
Foto

Rozumím ti. Je hrozné vidět, že kvůli pomatenému davu důchodců a lidí, placených ze státních peněz se zničí všechno, co jsme budovali třicet let. Ale taktika spálené země problém neřeší. Ještě stále zbudou vhodná, byť prázdná místa a umístěí nových provozoven. Oni si na ně půjčí, nakoupí nejnovější vybavení a pojedou.

Jedinou cestou je, podle mě:

1. minimalizovat ztráty uzavřením provozu,

2. osvětou vysvělit idem, že ani dítě, ani důchodce nemají vyšší cenu než 50 milionů. je to kruté, ale je to tak,

3. občanskou neposlušností. Až otevře hospod 10%, nebude síly, která by je uhlídala.

1 0
možnosti

sice z bodem 2 nesouhlasím, ale jinak +

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS