Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

No jako obvykle není nic černobílé. Za víkend se samozřejmě da sbastlit leccos, ale to je tak asi všechno. Navíc ostatní části zakázky se z veřejné diskuze jaksi vyparily. To není obhajoba ceny zakázky za 400 mega, ale o víkendovou práci pár nadšenců taky nepůjde. Sám Vondráček to tuším odhadl na 60-80 milionů. Takže tohle celé je ze všeho nejvíc Vondrackovo PR...šikula, o tom žádná, lepší reklamu a zdarma svoji firmě přinést nemohl. Ale neměli bychom se z toho opupinkovat.

0 5
možnosti
JV

Počke i kdyby to mělo být 60 až 80 mega. Tak tobě přijde, že 320 mega není na opupinkování ? V čem spočívá to lip ?

8 0
možnosti
BM

Bolí mě číst váš článek. Je hezké, že se zajímáte o aktuální dění, ale co takhle si osvěžit základy typografie? Samozřejmě vedle kontroly textu, jestli se v něm nenachází překlepy a hrubky... Článek jsem nezvládla ani dočíst, je to fakt utrpení, bez ohledu na obsah.

Tak jen pár hintů: Před interpunkční znaménko se nikdy nepíše mezera. Je vhodné používat v textu max. dva fonty. Pokud zvolíte zvýraznění tučným písmem, je nežádoucí ho navíc dělat barevně, nedejbože podtrhávat, doplňovat kurzívou či dokonce kombinovat víc než dvě věci!

Zopakovat si, jak se oddělují věty pomocí čárek, by také nebylo k zahození. Chybně napsané věty pak začnou dávat smysl.

4 5
možnosti
Foto

Paní kolegyně, nebuďte hnidopich. Autor píše poněkud pralesním stylem.... ano, ovšem kdybyste stejně jako on vyrůstala na komunikaci slangem optimalizovaným pro sms (pravěk 15 let zpět), ocenila byste jeho aktuální literární progress.....:-)

2 1
možnosti
DB

Pane autore, rozhodně bych nenazýval vyzyvatele amatéry. Jsou to profíci jak se patří. Ale tohle řešení IT zakázky je už natolik zvedlo ze židle, že obrazně řečeno bouchli do stolu.

Bohužel se nemohu zbavit dojmu, že podobným způsobem se řeší v podstatě všechny IT zakázky v tomhle absurdistánu.

18 0
možnosti
MP

Název článku je provokativní záměrně, aby zdůrsznil kontrast.

0 0
možnosti

Ne ze by ta zakazka nebyla mocne predrazena a je fajn, ze to kluci a holky chteji udelat za vikend zdarma, ale zajisti zdarma taky HW a ten ctyrlety support?

0 0
možnosti
TN

Čtyřlista miliónovou rozkrádadačku za bílého dne nazýváte “ostudou” ? Já bych to spíš nazval nehoráznou tradiční zlodějinou v dysfunkčním bordelu který předstírá , že je státem.

5 0
možnosti
Foto

Hmmm tak Babiš si vydělává přes dotace do Agrofertu a kde si podle vás má vydělat věrný patolízal Kremlík? Co svět světem stojí na veřejných zakázkách si byrokrati vydělávali na tuzérkách, protože dneska funkci máš a zítra né a kde si co vezmeš. Hodně jim do toho hoši vrtejte a naší milé kamarile nezbyde než někomu z vás nechat zakroutit krkem..... aby jste si vy zatím přeživší uvědomili kde je vaše místo..... Babiš na Hrad!

0 0
možnosti
Foto

Z výzvy pana Tomáše Vondráčka jsem nadšen. Přesně jak říká autor - tuhle facku politici potřebovali jako sůl.

17 0
možnosti
KK

Profackovat by potřebovali voliči. Jací voliči takoví politici.

Všechno je důsledkem přístupu k politice mentalitou fotbalového fanouška.

4 0
možnosti
MZ

Stát samozřejmě hospodaří jak hospodaří. Z cizího krev neteče a na vsimne se najít peníze musí. Ale když už někdo píše A musí napsat i B. Nejedná se totiž pouze o e-shop, ale kompletní infrastrukturu, ERP, mzdové a účetní řešení, včetně podpory a servisu. A to chci ty frajery vidět, jak stihnou za vikend..ta cena je asi přemrštěná, ale v tomto případě se ceny pohybují hodně vysoko. Ale tak, odborníci zde jistě vědí....

2 2
možnosti
Foto

Podpora se realizuje zase prostřednictvím internetu. Servis? K čemu? Leda na výměnu nějaké části serveru. A dnešní profi počítače mají životnost dostatečnou.

2 1
možnosti
RV

R25o49m24a25n 36V93o64l20f

18. 1. 2020 17:12

ca 4-5 lidí, opět at nežeru, v mzdových nákladech za 50 tisíc/měs

Zdroj: https://prasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=742663

No tak urcite, za tohle nebude delat ani cigan, vsichni radeji budou na podpore a call centrum bude prazdne ... to jsou pekne podstrelena cisla;-O

0 0
možnosti
Foto

Vy berete 50 tisíc měsíčně?

0 1
možnosti
PK

Nejsem informatik, takže nedokážu posoudit, zda je možné v docela krátké době podobný e-shop dát dohromady, aby splňoval různé požadavky ohledně zabezpečení dat a bůhví čeho ještě. Každopádně budu těmto informatikům držet palce. A pokud to nevyjde, tak bych neviděl problém v tom, aby se tento systém zakoupil třeba na Slovensku, kde již 4 či 5 let funguje. Stále by to bylo levnější, než to, co bylo nabídnuto a také by se předešlo problémům, s kterými se potýkal např registr vozidel.

5 0
možnosti
Foto

Na e-shop najdete "prefabrikáty" v různé literatuře. Opravdu na tom nic není to napsat, jediná obtíž je v tom, zohlednit všechny požadavky. A pořádně to otestovat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 19,13
  • Průměrná čtenost 3047x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...