Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta "falešná vlajka" mě pobavila. Odpovídač posílá číslo konkrétního kusu letadla, takže Kyjev by podle něj poznal, že je tam to ukradené. Taky mohl kdokoliv poslat uplne jine letadlo s odpovidacem nastavenym jak jen chtel.

1 0
možnosti

J95. 83G49r27o12h

8. 9. 2014 19:40

Pane blogere,jsou to  krásné smyšlenky, zřejmě jste nebyl na vojně u PVO. Sloužil jsem jako základák za komárů u systému KUB jako operátor přehledového radaru. Každý den se měnily po odpoledním rozkaze kody u radarů, Pokud by separatistické SU 25 letělo, tak s neplatným nastavením odpovídače a PVO UA by tento cíl vyhodnotilo jako narušitele vzdušného prostoru. Laicky řečeno "Radarový dotazovač komunikuje s odpovídačem v letounu, u systému KUB  se u cíle (viditelná čárka) objevil oblouček, to znamenalo pro operátora že cíl je náš letoun, v případě poruchy nebo nouzového režimu u letounu byly nad čárkou dva obloučky, v případě že letoun nebyl náš byla tam samozřejmě jen čárka a pozici toho cíle hlásil operátor na velitelské stanoviště a na střelecké baterie, kdy si cíl převzal střelecký radar, který by navedl raketu z odpalovacího zařízení na cíl".

1 0
možnosti

P28e71t63r 45K42o74l47á47ř

8. 9. 2014 20:44

Zdar, jak jsem psal níže, taky jsem byl u PVOS, ale nějak si sytém KUB nevybavuji. Ještě je pozapomenuta funkce "aktivní odpověď", to bylo taky tlačítko na zvláštní komunikaci s letounem. Za mne se ten rozpoznávací systém jmenoval NRZ a když byly letové dny, kostky "kody" jsme měnili klidně dvakrát za den. Jinak jsem byl u P-37 a K-66.

0 0
možnosti
Foto

Pro milovníky konspiračních teorií:

Skutečně tam někde letělo SU-25 a separatisté mysleli, že letí na ně. Tak se je snažili sestřelit a místo toho sundali boening. Chybička se vloudila.

2 0
možnosti

Ukrajinci uz v roce 2000 sundali pri cviceni civilni letadlo. Nektere informace uvadeli, ze pred sestrelenim malajskeho letadla meli Ukrajinci na dotyku s povstalci nekolik baterii BUKu a byl cily radiovy a radarovy provoz.

0 0
možnosti

Ano a to je důvod proč protivzdušná obrana Ukrajinyx  váhá než na cokoliv vystřelí.

0 0
možnosti
Foto

Tak vida, nejprve jste tvrdili, že nevyletí a nedostřelíí, to ale ještě byla ukrajinská stíhačka. A nyní, když jste zjistili, že ten boeing sundal kanón tak najednou vyletí a dostřelí. A kdo jiný, než stíkačka separatistická. To je přece logické.

3 5
možnosti
Foto

Hezké, ale evypořádal jste se s verzí, že SU-27 mohla mít záměrně namontovaný odpovídač SU-25. A v tom případě by to bylo na Ukrajince.

A také neberete do úvahy možnost, že nejprve explodovala v letadle nálož v zavazadlovém prostoru, což naznačuje směr děr na některých troskách a stav mrtvol.

Jak jste se vypořádal s faktem, že jedna mrtvola dopadla úplně nahá?

2 3
možnosti

Zítra bude první předběžná zpráva a zatím to vypadá tak, že funguje princip Occamovy břitvy, tudíž pravdivá je ta první a nejjednodušší teorie o vině prorusáckého separátu.

http://echo24.cz/a/wzSXj/mh17-sestreleno-z-uzemi-povstalcu-naznacuje-malajsky-premier

1 1
možnosti

P11e60t56r 11K47o54l91á80ř

8. 9. 2014 14:43

Musím uznat že autor na to celkem zapracoval a dal si s článkem celkem práci. Má to ale několik "ale". Sám jsem u PVOS kdysi sloužil a absolvoval jsem i ostré raketové střelby v prostoru Astrachan. Identifikátor(za našich časů se jmenoval NRZ) mění kódy třeba i několikrát denně, povstalci by tudíž museli mít přístup k tzv. harmonogramu měnění kódů. Dále mi u této teorie chybí reakce protivzdušné obrany Ukrajiny které má určitě svoje sledovací prostředky v nejvyšší pohotovosti.Proto se mi moc nechce věřit že by jim nějaké liché SU-25 proklouzo mezi prsty. Berte to jako pouze technickou úvahu.

5 0
možnosti

opravdu bych chtěl vidět toho pilota co by dokázat vést cílenou palbu z kanonu sučka v této letové hladině

1 0
možnosti

P86e14t65r 31K32o37l84á58ř

8. 9. 2014 14:44

Teoreticky jo, když si nebereš plnou výzbroj a přídavné nádrže, letoun se chová uplně jinak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...