Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Těší mě, že všichni nejsou sobci jako Vy:

Některé jihočeské restaurace a kavárny začaly nabízet zdravotníkům, hasičům a policistům jídlo zdarma nebo s velikou slevou. Chtějí jim tak ulehčit práci a vyjádřit poděkování. „Moc si vážíme vašeho nasazení. Pokud máte hlad a žízeň, zastavte se u nás – dáme vám najíst a napít přednostně a zadarmo. Jestli na někom právě teď záleží, jsou to záchranné složky a lidé, kteří v nich pracují. Je to asi to nejmenší, co můžeme udělat,“ uvedla českobudějovická kavárna Datel. Prodává nyní jídlo a nápoje z okénka.

Restaurace Citro v Českých Budějovicích zveřejnila, že všechny individuální objednávky pro personál do areálu Nemocnice České Budějovice bude doručovat se slevou 50 procent. Chce tak zdravotníkům poděkovat.

1 0
možnosti

Malé firmy trpí nejvíc, protože ty pravděpodobně nemají rezervy. Německá vláda se zachovala příkladně, protože slíbila, že i nejmenší firmy dostanou (přech.) podporu. Když nebude nikdo investovat, hrozí krach v ekonomice.

2 0
možnosti
Foto

U nás už podpora taky běží

1 0
možnosti

Autore, kdyby byli lidi zodpovědní, tak by jsme pravděpodobně nemuseli tyto zákazy uvádět do praxe... Ukázkovým příkladem je ze včerejška ta paní z Brna, která zkolabovala na ulici, protože si vyrazila do města, i když byla pravděpodobně v karanténě. Až budeme ZODPOVĚDNÍ pak nebudou omezení nutná.

PS taky sem musel dnes zavřít krám, ale chápu to a zatím nějaké ztrát neřeším, protože 10 dnů není likvidační snad pro nikoho kdo podniká a koho znám.

11 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Mne nemůže nikdo podezřívat z podpory Babiše a jeho agro vedení státu. Musím však přiznat, že jsem byl překvapen jeho z hlavních opor Schillerovou a vyhlášením generálního pardonu na 3 měsíce nejprve pro živnostníky a malé firmy. Sice so, myslím, není propojeno se sociálkou a zdravotkou, ale snad i to jim dojde. Jsou určitá opatření v úvěrech a vy byste také neměl platit nájem za dobu, kdy vám majitel objektu neumožní provozovat činnost a využívat pronajaté prostory.

Nákaza, kterou velká část nejprve bagatelizovala a "chytráci" (jeden i v této komunitě) machrovali, že nebudou přece rušit zájezd do Itálie (ač už byl problém jasný), ale že tím ohrozí další už ho nezajímalo, se dotkne téměř každého. Někoho víc (doufám, že ne úmrtím), někoho míň, ale nemůžete čekat, že stát bude všechno kompenzovat. Já vím, píšete o alespoň úrovni k přežití, ale snad víte sám, jak je takové rozhodnutí téměř neproveditelné, pokud nepřiznají např. životní minimum.

Máme u nás nakažené jen v desítkách a žádného mrtvého, ale už (nejen vy) voláte po finančních kompenzacích. Mohu to i chápat, ale představte si, jak se to rozroste a vymkne, pokud se u nás promítne italský scénář byť jen v nějaké své části?

A pokud květinářství Babiše bude mít otevřeno, tak máte možnosti, jak mu zavařit. :-)

10 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti
Foto

No uvídime, kdo dopadne lépe, zda GB, nebo EU.

2 0
možnosti

Autore ,jde vám jen o zisk ! V tak vážné situaci budeme mít všichni nějaké ztráty. Jen aby byly pouze finanční. Myslete především na svoje zdraví a zdraví ostatních. Prodáváte sám, nebojíte se ? Nebo tam postavíte prodavačku, která je bez možnosti jakékoliv ochrany, jako tisíce jiných prodavaček v obchodech? Všichni mají obavy, každý se může nakazit. Kde berete jistotu, že právě vám se to nemůže stát? Kvůli takovým nezodpovědným lidem, jako jste vy se opatření stupňují. Ti, co přijeli

z " lyžovačky " šli do práce také kvůli penězům. Co vám budou platné peníze, až budete na JIP ?

Všechno nejde řešit najednou, až opadne ohrožení onemocnění, bude se řešit dopad současných opatření.

9 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 6
možnosti

Naprostý nesouhlas. Ukázka cynické sobeckosti: "Virus řešte, ale mimo mě." Lyžaři nutně jedoucí do Itálie, i když už ví (a navíc to pak ještě zapírající). "Virus řešte, ale na mé květinářství nesahejte." Pane autore, seznamte se s tím, za jakou cenu dosáhla určitých úspěchů v boji proti viru Čína ...

16 1
možnosti

virus řešte, ale NECHTE MĚ PŘEŽÍT. co na tom nechápete ????? Oprabvdu je OK, když zvládnutí koronaviru bude zaplacenpo desertitisíci zlikvidovaných lidí ?

0 2
možnosti

A je to tu zase: peníze, peníze, peníze.... já, já, já..... politikaření.....jak odporné!

V době, kdy jsou lidé na celé planetě vystaveni nebezpečí, kdy nikdo neví, zda se nestane on nebo jeho bližní jeho fatální obětí, jsou tu takoví, kteří i přesto nebudou mluvit o ničem, než jen o svém zlatém teleti a vypouštět do éteru nenávist.

To je nejenom naprosto nenormální, ale zcela postrádající jakoukoli LIDSKOST!

Styďte se takoví!!

P.S. Jaká na paralela s div. hrou J.B. Molliére: Lakomec!

9 2
možnosti

Jak je tohle možný v zemi, kde se sůl ze zákona jodiduje už 100 let ?

0 3
možnosti
Foto

Karma, nepochybuji o tom, že Babiš i toto využije jako další fázi své války proti živnostníkům, kterou již několik let vede.

6 11
možnosti
Foto

Třeba se toho nedožijete, paní Jandová. Koronavirus nerozlišuje podle politických preferencí

8 5
možnosti

Někdo z Prahy? Co hotely? Jsou zavřené restaurace v hotelech? Kde jedí ty tisíce turistů?

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...